Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 6.1.2023

Slavia v prvním zápase v novém roce 2023 remizovala v Edenu se Spartou fotbalovým výsledkem 1:1. V prvním poločase se jako jediný střelec prosadil Martin Hora. Po přestávce sešívaní hráli mnohem aktivněji, Filip Vaktor trefil tyčku, Antonín Hrdina břevno, ale vyrovnání nakonec přišlo po vlastní brance Mikuse. Zápas sledovala slušně zaplněná hala v Edenu. Červenobílí drží v Edenu nadále neporazitelnost, i když tentokrát poprvé nebodovali naplno.

V prvním poločase se hrál hodně zodpovědný futsal, oba týmy se chtěly vyvarovat zbytečných chyb. Přesto byly k vidění šance, které ale dokázali oba gólmani zlikvidovat. Nakonec se jediným střelcem prvního dějství stal Hora, který dotáhl akci před slávistickou brankou do vedoucí branky. Slávisté se neprosadili, nejblíže ke gólu měl Matůš Ševčík, jeho parádní volej ale Cristiano reflexivním zákrokem vyrazil, dosáhl také na střelu, kterou na něj vyslal slovenský reprezentant při svém samostatném útoku.

Po přestávce Slavia začala soupeře intenzivněji napadat a začala si vytvářet šance, zejména po Ševčíkových rozehrávkách. Vaktor trefil tyčku, Hrdina břevno a vypadalo to, že slávisté branku prostě nemají souzenu. Nakonec jejich aktivita přinesla vyrovnání v podobě vlastní branky, když Hrdinovu průnikovou přihrávku na volného spoluhráče nasměroval Mikus do protipohybu brankáře Cristiana. V poslední minutě Slavia riskovala při power-play, ale do šance se nedostala, naopak to byl Mikus, který střílel přes celé hřiště, ale naštěstí pro slávisty opuštěnou branku minul. Druhý poločas nedohrál zraněný Azem Brahimi. 

Komentáře po utkání:

Zdeněk Sláma, trenér Slavie:
"Po prvním poločase jsme si řekli, že musíme změnit naši hru a víc chodit za obranu a rychleji rozehrávat. To se nám dařilo, měli jsme šance, ale neproměnili jsme je. Vyrovnání jsme si zasloužili, nakonec to bylo alespoň vlastní brankou. V závěru jsme riskovali, potřebovali jsme vyhrát, ale Sparta to znovu dobře odbránila. Bohužel nám to tam dneska nepadalo. Děkujeme všem fanouškům za podporu!"

Antonín Hrdina, hráč Slavie: "Sparta poctivě bránila, my jsme se do nich nemohli dostat. V druhém poločase jsme je začali napadat a přišly šance. Myslím si, že bychom nedali gól ani za další dvě hodiny. Naštěstí jsem tam dával průnikovou přihrávku, kterou si srazili do branky. Myslím, že by to ale šlo do vyložené šance, že tam byl někdo před brankou sám. Jsem rád, že jsme alespoň tímhle způsobem vyrovnali."

SK Slavia Praha - Sparta Praha 1:1 (0:1)
Branky: 34. Mikus vlastní - 13. Hora
Slavia Praha: Adam Vondráček (Jan Žežulka) – Martin Brychta, Zdeněk Sita, Filip Havrda, Filip Tilinger, Matúš Ševčík, Lukáš Kuča, Zdeněk Sláma, Tomáš Kuchta,Jan Homola (K), Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Tomáš Veselý. Trenér: Zdeněk Sláma
Sparta Praha: Michal Hůla (Pavel Plecitý, Cristiano) – Azem Brahimi, Tomáš Formánek, Matheus, Jeton Rukovci, Luis, Kryštof Winter, Matěj Mottl, Martin Hora, Matej Hudousek, Mikus, Petr Barnet. Trenér: Beni Simitči
Rozhodčí: Radim Čep, Filip Nešněra, Alice Vévodová
Diváci: 300
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700