Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 16.12.2022

Slavia vybojovala další tři body do tabulky, když v pátek večer zvítězila po dramatickém obratu v Liberci. V zápase se sešívaným vůbec nedařilo, domáci dominovali, ale zastavily je skvělé zákroky brankáře Adama Vondráčka a v závěru dvě zkušená zakončení Antonína Hrdiny. 

Do utkání vstoupili mnohem lépe domácí, kteří si v úvodu vytvoříli celou řadu příležitostí, které ale zlikvidoval svými zákroky Vondráček. Při Daňkově ráně po rohovém kopu mu pomohla levá tyčka. Liberec hrál na protiútoky, které mu nadále vycházely, po jednom z nich Benek šikovně obhodil slávistického gólmana a otevřel skóre. Slavia měla také své šance, ale ty přišly až v druhé části prvního poločasu, kdy sešívaní vyrovnali hru. Sláma namířil svůj pokus do tyčky, několikrát zakončoval Hrdina, ale domácího brankáře neprostřelil. 

Po přestávce slávisté začali mnohem koncentrovaněji než na začátku utkání. Ve 22. minutě vyrovnal nádherným volejem Ševčík, kterému na jeho umístěnou ránu nalil z autového rozehrání Vaktor. Nerozhodný stav ale dlouho nevydržel, ve 25. minutě dvakrát zakončoval Pavel Bína, který nakonec míč nasměroval pod ležícího Vondráčka, který byl na brankové čáře a rozhodčí uznali branku.

Slávisté v závěru dostali svého soupeře pod tlak, ale jejich snahu brzdily nepřesnosti, v zakončení pak chybělo razantnější a přesnější řešení. Obětavě hrající domácí navíc hned dvakrát nastřelili brankovou konstrukci. Červenobílím se přesto po Slámově akci a Hrdinově přesné střele pět minut před koncem povedlo vyrovnat.

V závěru stáli při Slavii všichni futsaloví svatí. Nejprve jeden z domácích hráčů před odkrytou brankou uklouzl a zmařil stoprocentní šanci rozhodnout utkání, dvacet vteřin před koncem za nerozhodného stavu 2:2 domácí rozehráli standardku tak špatně, že založili poslední protiútok Slavie, který chladnokrevně zakončil Hrdina a rozhodl o třech bodech pro Slavii.

Na závěr bychom rádi poblahopřáli trenéru Zdeňkovi Slámovi, kterému se v sobotu ráno narodila dcera Viktorie. Vážíme si jeho obětavosti a toho, že ani ve chvíli, kdy by jeho absence byla zcela pochopitelná, týmu pomohl přímo na hřišti.

Komentáře po utkání:

Martin Brychta, kapitán Slavie: "Těžko říct, zda jsme si dnes zasloužili vyhrát, byl to náš nejméně povedený výkon v celé sezoně. Jsem rád, že jsme to nezabalili a nakonec otočili výsledek. Pomohl nám Adam Vondráček, který nás udržel v zápase. V závěru Antonín Hrdina ukázal, jak je zkušený hráč. Máme tři body, jsem rád, že jsme to nakonec zvládli. Byl jsem poprvé ve Slavii kapitánem a neuspět, to bych poslouchal hodně dlouho."

Aleš Benek, FTZS Liberec: “Těžce se mi zápas hodnotí, protože jsme body ztratili v poslední minutě. V utkání jsme měli spoustu šancí především z brejkových situací, ale opět se nám nedařilo je řešit správně. Hrozně nás to mrzí, protože za takový výkon jsme si zasloužili minimálně bod, ale vlastní chybou jsme o něj přišli.”

FTZS Liberec - SK Slavia Praha 2:3 (1:0)
Branky:
12. Benek 25. Pavel Bína (Marek Bína) - 22. Ševčík (Vaktor), 35. Hrdina (Brychta), 39. Hrdina (Ševčík)
FTZS Liberec: FTZS Liberec: Masařík (Vogt) – Knejzlík, Novotný, Žampa, Benek, Daněk, Bína M., Zounek, Bialek, Bína P., Kazda Trenér: Vrabec Karel Vrabec
Slavia Praha: Vondráček (Žežulka) – Brychta, Sita, Havrda, Tilinger, Ševčík, Sláma, Kuchta, Vaktor, Hrdina, Veselý, Záruba Trenér: Zdeněk Sláma
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700