Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 9.12.2022

Slávisté ze své haly v Edenu udělali nedobytnou pevnost a vyhráli tam i pošesté. V pátek večer získali další tři body za vítězství nad nováčkem soutěže Perštejnem v zápase, který měl velice slušné tempo. Červenobílí nastříleli své góly v prvním poločase - dva vstřelil Matúš Ševčík, po jednom pak Filip Havrda a Antonín Hrdina. Za hosty jako jediný překonal brankáře Jana Žežulku Caio.

Stejně jako ve všech nedávných duelech musel trenér Zdeněk Sláma upravovat sestavu kvůli absencím. Tentokrát do hry nenaskočili Zdeněk Sita, Radim Záruba, kvůli žlutým kartám chyběl Tomáš Kuchta, Filip Tilinger a Lukáš Kuča byli na reprezentačním srazu. Aby toho nebylo málo, v průběhu druhého poločasu musel odstoupit kvůli zranění také David Jošt. Slávisté se opět semkli, poctivě se zajišťovali v obraně a pomohli si efektivním zakončením.

Už ve čtvrté minutě uvolnil Hrdina Ševčíka na levém křídle povedenou kolmicí a slovenský reprezentant propálil míč do sítě pod nohama brankáře Gabriela. O tři minuty později se Ševčík znovu elegantní kličkou dostal do obrany hostů a přihrál volnému Havrdovi, který zkušeně zakončil z několika kroků. Slavia vedla 2:0. Další dvě branky přišly v závěru prvního dějství. V 19. minutě Havrda připravil střeleckou pozici pro Hrdinu a ještě v poslední minutě přidal Ševčík čtvrtý gól po přihrávce Filipa Vaktora. Slávisté museli od desáté minuty čelit power-play hostů, která narušila dobré tempo utkání, které se již v podstatě až do konce zápasu nevrátilo. Svěřenci Nenada Veljkoviče narazili na organizovaný obranný blok a svoji rozehrávku častokrát zbrkle kazili. Slavia měla při této taktické variantě i šance, v té největší trefil Hrdina tyčku. Po prvním poločase svítil na světelné tabuli stav 4:0.

Po přestávce se hosté vrhli do útoku, slávisté čekali ve zformované obraně na kontry a s ohledem na sestavu decimovanou zraněními kontrolovali výsledek. Taktika jim vycházela, i když už další branku nepřidali. Dobré šance měl zejména Ševčík, tomu ale nebyl hattrick tentokrát souzen. Také Brychta neměl štěstí, když znovu nastřelil tyč hostující branky. Nakonec padla po přestávce jediná branka, tu vstřelil Caio, kterého uvolnil zkušený Belej. Všechny další střely pochytal spolehlivě chytající Žežulka. Slávisté oslavili další domácí výhru, opět zaslouženě vybojovanou díky poctivému týmovému a taktickému výkonu, který zhodnotila střelecká efektivita.

Komentáře po zápase:

Jan Žežulka, brankář Slavie:
"Věděli jsme, že to nebude snadný zápas, máme zraněné hráče a stál proti nám dobrý soupeř. Chtěli jsme se soustředit na kvalitní defenzívu a proměňovat brejky, to se nám skvěle povedlo a po prvním poločase jsme zaslouženě vedli čtyři nula. Perštejn předvedl velký posun v kombinacích i herním projevu oproti našemu prvnímu zápasu s nimi v prvním kole, o to víc mne těší, že jsme vyhráli."

Michal Belej, hráč Spartaku: "Těžko se mi to hodnotí, ale dnes rozhodl první poločas 4:0. Byl to náš nejhorší výkon. V poločase jsme si to vyříkali v kabině a jediná pozitivní věc, na které se dá stavět, byl druhý poločas. Začali jsme se lépe pohybovat i kombinovat, ale byla z toho jen jedna branka na 1:4. Teď si musíme na tréninku zápas rozebrat a připravit se na poslední domácí utkání s Nejzbachem, kde se budeme chtít rozloučit před Vánoci vítězstvím. Musím poděkovat fanouškům Spartaku za podporu na dnešním zápase."

SK Slavia Praha – TJ Spartak Perštejn 4:1 (4:0)
Branky:
Branky: 4. Ševčík (Hrdina), 7. Havrda (Ševčík), 19. Hrdina (Havrda), 20. Ševčík (Vaktor) – 31. Caio (Belej).
Slavia: Vondráček (Žežulka) – Brychta, Jošt, Sita, Havrda, Ševčík, Sláma, Homola, Vaktor, Hrdina, Veselý, Záruba. Trenér: Zdeněk Sláma
Perštejn: Gabriel (Novák) . Kiliján, Holman, Klíma, Ciao, Belej, Viktor Tavares, Chmelan, Baran. Trenér: Nenad Veljkovič
Rozhodčí: Michal Čurda, Martin Cílek, Stanislav Laštovička
ŽK: 19. Jošt , 37. Homola– 27. Veljkovič
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700