Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 26.11.2022

David Jošt je jako utržený z řetězu. Po dvou brankách v derby potvrdil svoji střeleckou formu také v České Lípě, kde po přestávce vysekl hattrick a načal druhou stovku svých prvoligových branek. K tomu přidal dvě důležité asistence. Slávisté poprvé v letošní ligové sezoně vyhráli na palubovce soupeře. Vývoj zápasu definitivně dostali pod kontrolu v úvodu druhého poločasu.

Slavia se dostala do dvojbrankového vedení za šest minut. V páté minutě Vaktor našel na zadní tyči nabíhajícího Kuchtu a ten otevřel svojí sedmou letošní ligovou brankou skóre. O dvě minuty později obešel Jošt několik protihráčů a připravil snadnou střeleckou pozici Homolovi. Démoni pak nasadili power-play, zpomalili hru a do přestávky dokázal snížit Mešič, který z úhlu o tyč prostřelil Žežulku. Navíc v další šanci domácí Havrda napálil břevno. Červenobílí měli také šance na navýšení náskoku, ale nevyužili je.

Po přestávce začali sešívaní rozehrávku domácích napadat mnohem výš a vyplatilo se to. Největší podíl na rostoucím skóre ve prospěch Slavie měl Jošt, který zaznamenal hattrick – první branku dal po Sitově akci, druhou po Homolově přihrávce a třetí přes celé hřiště při další power-play domácích. Ve velké pohodě hrající Jošt navíc mezi svými gólovými zásahy stihl i připravit asistencí trefu do sítě pro Brychtu. V druhé části druhého poločasu naskočili do hry také Kuča a Tilinger, hráči slávistické juniorky, kteří nasbírali další cenné zkušenosti.

V posledních minutách Záruba neproměnil penaltu z deseti metrů. Domácí Démoni skórovali po přestávce dvakrát: za stavu 1:5 Havrdovu ránu nasměrovala slávistická obrana nešťastnou tečí do Žežulkova protipohybu a v poslední vteřině dokázal dostat míč za Žežulkova záda Fichtner. I když se zdálo, že to bylo už po uplynutí hrací doby, nic to na zasloužených třech bodech pro Slavii nezměnilo.

Komentáře po utkání:

Stanislav Bejda (asistent trenéra Démonů): "V zápase nám bohužel utekly oba začátky poločasů.  Hlavně na začátku druhé půle jsme nedokázali zareagovat na slávistický tlak. Dnes jsme nezvládli ubránit jednoho hráče. Jošt byl rozdilový."

David Jošt (střelec Slavie): "Podařilo se mi dát České Lípě druhý hattrick za sebou, je to asi můj oblíbený soupeř. Zápas to ale nebyl jednoduchý, nebyli jsme kompletní. Ze začátku jsme je přehrávali a byli jsme lepší s balonem, ale oni dobře bránili a chodili do brejků. Pak sáhli po power play, se kterou jsme se nedokázali dobře vyrovnat. Naštěstí nestihli díky Honzovi Žežulkovi do přestávky dát druhý gól. V šatně jsme si řekli, že je takhle nemůžeme bránit a budeme je napadat nahoře, a pak už šance neměli, naopak my jsme dostali zápas pod kontrolu."

FC Démoni Česká Lípa – Slavia 3:6 (1:2)
Branky:
15. Mešič (Fichtner), 34. Havrda (Abrhám), 40. Fichtner (Macháček) – 4. Kuchta (Vaktor), 6. Homola (Jošt), 22. Jošt (Sita), 23. Jošt (Homola). 28. Brychta (Jošt) 36. Jošt
Démoni Česká Lípa: Kirov (Lecjaks) – Havrda, Jakl, Abrhám, Rozboud, Zapletal, Rott, Mešič, Bejda, Fichtner, Výborný, Macháček.
SK Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Jošt, Sita, Havrda, Tilinger, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba.
Rozhodčí: Vlašič, Nagy, Hora
ŽK: Mešič - Homola, Hrdina
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700