Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 18.11.2022

Slavia v pátek v Edenu porazila Olympik Mělník 7:2 a nadále drží stoprocentní domácí bilanci. Hattrickem se blýskl Radim Záruba, dvě branky vsítil Tomáš Kuchta, po jedné pak Antonín Hrdina a hrající trenér Zdeněk Sláma. Za hosty proměnil dvě penalty z 10m Jiří Vokoun. Slavia předskočila svého soupeře v tabulce a je čtvrtá.

Do branky Slavie nastoupil Jan Žežulka, který v minulé sezoně hostoval právě v Mělníce. Byl to on, kdo měl v úvodu víc práce, Mělník ale ze svých příležitostí branku nevsítil. Sváta pouze nastřelil tyčku. Ve třetí minutě tak šli po první parádní kombinaci do vedení slávisté - Kuchta uvolnil přesnou přihrávkou Slámu, který dal svůj první gól jako hrající trenér. O minutu později napálil Jiří Vokoun břevno Žežulkovy branky.

Sešívaní nasbírali v prvním poločase velice rychle pět faulů a museli záhy upravit svoji taktiku. Přesto to byli oni, kdo vstřelil další dvě branky. V desáté minutě se krásnými kličkami uvolnil Sláma, jeho vyraženou střelu uklidil do sítě Kuchta. V 16. minutě diváci zatleskali další povedené akci, když Záruba zatáhl míč do útoku, přes obránce ho poslal do křídla ke Zdeňku Sitovi, který mu z první vrátil míč před branku, a český reprezentant už měl snadnou práci. Slavia vedla 3:0. 

Pak ale přišly komplikace, Vokoun se dostal ke dvěma penaltám z 10m za šestý a sedmý slávistický faul. Nejprve si počkal na Žežulkův pohyb a poslal míč k levé tyčce, o minutu později pak trefil pravý horní roh branky, kterou hájil Adam Vondráček. Na světelné tabuli svítil stav 3:2. Ještě do přestávky ale Záruba vedení navýšil na 4:2, když projel soupeřovou polovinou a prudkou ránou poslal míč pod břevno.

Po přestávce Mělnik hrál často power-play, ale slávisté poctivě bránili a soupeře ke gólu ze hry nepustili, navíc hrozili z protiútoků. Ve 29. minutě vyvezl míč Hrdina, uhájil ho před obranou a narazil Slámovi, který svojí ránou orazítkoval obě tyčky. Míč se odrazil k Hrdinovi, který akci vzorově dohrával a přidal pátou branku Slavie. Další dva góly padly do opuštěné mělnické branky, trefil se podruhé Kuchta, a svůj hattrick završil Záruba. Slavia zaslouženě vyhrála, když svého soupeře předčila především v efektivitě v zakončení a v přesnosti útočných akcí. 

Komentáře po utkání:

Radim Záruba (autor hattricku Slavie): "Mělník je bojovný tým, jsme rádi, že jsme to zvládli. Rychle jsme vedli, pak jsme nasbírali pět faulů a to nás trochu zbrzdilo, nemohli jsme tolik chodit dopředu. Myslím si, že jsme ale měli zápas po celou dobu pod kontrolou a máme tři důležité body po nepodařeném zápase na Helasu. Věřím, že se nám začne také tahle dařit už venku a nebudeme vyhrávat jen doma."

Jakub Němec (trenér Olympiku): "Dneska jsme totálně vyhořeli na proměňování šancí. Rozhodující byl začátek utkání, kdy jsme měli jít do vedení o několik gólů, a naopak jsme zbytečně inkasovali po našich chybách. Celý zapas jsme tedy museli dotahovat. Herně jsme nepředvedli špatný výkon, ale na krásu se futsal nehraje. Když nedáte celý zápas ze hry gól, tak se vyhrát prostě nedá."

SK Slavia Praha – Olympik Mělník 7:2 (4:2)
Branky: 3. Sláma (Kuchta), 10. Kuchta (Sláma), 16. Záruba (Sita), 20. Záruba (Brychta), 28. Hrdina (Sláma), 29. Kuchta (Hrdina), 37. Záruba – 18. Vokoun (10 m kop), 19. Vokoun (10 m kop).
SK Slavia Praha: Jan Žežulka (Adam Vondráček) – Martin Brychta, Zdeněk Sita, Filip Tilinger, Matúš Ševčík, Lukáš Kuča, Zdeněk Sláma, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Tomáš Veselý, Radim Záruba. Trenér: Zdeněk Sláma
Olympik Mělník: Martin Šanda (Martin Bouška) – Joao, Jiří Novotný, Jiří Vokoun, Matěj Sváta, Josef Gabčo, Pavel Šuba, Lukáš Nečas, Radek Šiler, Wilder, Lukáš Lehner, Jaromír Ježek. Trenér: Jakub Němec.
ŽK: 9. Hrdina (SLA), 39. Kuchta (SLA), 40. Vaktor (SLA) – 21. Šiler (MEL), 35. Gabčo (MEL), 40. Wilder (MEL). Rozhodčí: Lukáš Jurča, Stanislav Laštovička, Věra Soukupová.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700