Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 12.11.2022

Napínavé utkání s velkým nasazením a řadou pohledných akcí z obou stran skončilo nakonec v Brně remízou 3:3. Slávisté v úvodu o gól vedli, ale nakonec museli dvakrát dotáhnout náskok Helasu. Kdyby proměňovali své šance, mohli určitě pomýšlet na vítězství. Nepříjemnou zprávou je zranění Zdeňka Sity, který musel odstoupit v prvním poločase. Do hry nezasáhl kvůli zranění z reprezentačního srazu ani Matúš Ševčík.

Od úvodního hvizdu se v brněnské hale Vodova hrál útočný futsal plný přesných kombinací, tvrdých soubojů a dramatickych situací. Slávisté si vypracovali první šance, dostali domácí presinkem pod tlak a zaslouženě se ujali vedení, když si Hrdinův pas na levém křídle skvěle zpracoval Tomáš Kuchta a z druhého doteku technicky obstřelil brankáře Klímka. Další šance ale červenobílí neproměnili, nejblíže navýšení náskoku byl Jan Homola, který po povedeném signálu nastřeli břevno brněnské branky. Nepříjemnou událostí bylo odstoupení Zdeňka Sity, který po střele z levé strany musel kvůli zranění ze hry. V závěru poločasu se domácím podařilo vyrovnat, když po volném kopu Cupák nahrál Havlovi, který prostřelil Vondráčka. Domácí dohrávali pod tlakem pěti faulů, ale sešivaní se k zahrávání 10m penalty nedostali.

Po přestávce měli svěřenci hrajícího trenéra Zdeňka Slámy znovu více ze hry, v dobré pozici zakončovali Homola a Jošt, kteří ještě Klímka nepřekonali. Do vedení šli ale domácí, když Zdráhal z voleje prostřelil z ostrého úhlu Vondráčka. Byla to škoda, protože brankář Slavie určitě umí takové střely zastavit. Ve 23. minutě už zafungovala spolupráce po ose Záruba - Homola a druhý jmenovaný měl snadnou  práci, když míč po standardce uklidil do sítě.  Ve 28. minutě zakončil Lukšija brněnský útok do branky, kterou sám v předchozí akci posunul, ale branka platila. Helas stejně jako v prvním poločase nasbíral pět faulů, ale hosté si ani tentokrát šanci střílet dlouho penaltu nevybojovali. Vyrovnání nakonec přišlo po další povedené akci, kterou zakončil zblízka Jošt. Helas měl v samotném závěru ještě přímý kop ze sedmi metrů, ten ale slávistická obrana zablokovala.

Komentáře po utkání:

Jan Homola, kapitán Slavie: "Remíza je asi zasloužená. Byl to hezký zápas, dlouho jsem nezažil v základní části tak vyrovnané utkání, byla to velká jízda, souboje, nasazení. Diváky to muselo bavit. Mrzí mě, že jsme nedali zase spoustu vyložených šancí, kdybychom je proměnili, mohli jsme pomýšlet i na vítězství."

David Cupák (hráč Helasu Brno): „Dnes bylo k vidění vyrovnané utkání, i když ze Slavie odešli někteří hráči, tak kvalita je tam pořád veliká. Věděli jsme, že musíme hrát důrazně, ale někdy jsme až zbytečně faulovali, tak jako před druhou brankou. Dvacet vteřin před koncem jsme mohli rozhodnout z dobré standardky, ale nepovedlo se. Osobně si myslím, že remíza je spravedlivá. Předvedli jsme dobrý výkon, na který musíme navázat příští týden ve Vysokém Mýtě. Závěrem bych chtěl za celý Helas popřát Zdeňku Sitovi brzké uzdravení.”

Helas Brno – SK Slavia Praha 3:3 (1:1)
Branky:
16. Havel (Cupák), 23. Zdráhal (Havel), 28. Lukšija (Zdráhal) – 2. Kuchta (Hrdina), 23. Homola (Záruba), 37. Jošt (Záruba)
Helas Brno: Klímek (Mykytjuk) – Cupák, Svoboda, Šarkozy, Presl, Lukšija, Danko, Poul, Havel, Mužík, Zdráhal, Doubravský, Matejov
SK Slavia Praha: Vondráček (Žežulka) – Brychta, Jošt, Sita, Tilinger, Ševčík, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba
Rozhodčí: Kliner, Šenkýř, Slanina.
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700