Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 21.10.2022

Červenobílí proti mistrovskému týmu neměli v pátek nejmenší šanci. První branku inkasovali už ve třicáté vteřině hry, nakonec Chrudim dostala míč do sítě desetkrát. Jediným střelcem Slavie zůstal Antonín Hrdina, který se trefil v prvním poločase. Trenéru Zdeňku Slámovi chyběli zranění Radim Záruba a Jan Křemen, do utkání nezasáhl ani David Jošt.

Trenér Sláma se musel poskládat novou první čtyřku, protože z té původní mu zůstal jenom kapitán Jan Homola. Do druhé formace pak poprvé v této sezoně naskočil do hry sám jako hrající trenér. Slavia v prvním poločase ještě dokázala alespoň výsledkově držet krok - i když už po třinácti minutách prohrávala o tři branky, které výborně kombinující Chrudim zaznamenala po rychlých akcích a chybách slávistické defenzivy. Přesto v šestnácté minutě poslal po Ševčíkově centru do chrudimské branky míč Hrdina, navíc Ševčík trefil po povedené ráně tyčku.

Po změně stran nabral zápas zcela jednoznačný průběh a slávisté nemohli dlouho příval branek zbrzdit. Éverton zaznamenal hattrick, svého bývalého spoluhráče Jana Žežulku překonal také Marko Radovanović. Jak tomu v této sezoně už bývá pravidelně, trenér Sláma poslal na palubovku všechny své hráče včetně Lukáše Kuči a Filipa Tilingera, kteří mohli okusit na vlastní futsalky pořádně těžký zápas. Domácí hráči nakonec splnili přání svých fanoušků a dovršili potupnou desítku, když se v závěru utkání prosadil střídající Dominik Balog. 

Slávisty čeká ještě v tomto týdnu nedělní pohárový zápas v Hradci Králové, příští týden pak v pátek v domácí hale přivítají Nejzbach Vysoké Mýto.
 
Komentáře po utkání:

Jan Homola, kapitán Slavie: "Chrudim opět ukázala neskutečnou kvalitu, my jsme to v oslabeném složení vůbec nezvládli. Nastoupili mladí hráči, kteří si mohli osahat těžký zápas, ale byl to kolotoč. I když to v prvním poločase vypadalo, že se můžeme výsledkově držet, byli jsme pod obrovským tlakem."

Zdeněk Sláma, trenér Slavie: "Během dlouhé pauzy jsme ztratili sílu a fyzičku. V Plzni to ještě v úterý šlo, ale dnes proti Chrudimi už se to naplno projevilo. To, co jsme v létě nabrali, nám chybí, měsíc jsme pořádně netrénovali a navíc nám z toho vypadli zranění hráči. Musíme se zase dát co nejrychleji dohromady, pořádně potrénovat a ustálit naše výkony."

Matěj Slováček (hráč FK Chrudim): „Předvedli jsme celkem dobrý výkon, byť tam byla okénka do obrany. Dělali jsme chyby a Slavia z nich dokázala pořádně hrozit. Myslím si ale, že jsme měli zápas pod kontrolou, vyzkoušeli si spoustu věcí směrem dopředu i dozadu a můžeme být spokojeni.”

FK Chrudim – SK Slavia Praha 10:1 (3:1)
Branky:
1.Capinha (Pavel Drozd), 5. Éverton (Torres), 13. Matěj Slováček (Doša),22. Éverton (Torres),25.Pavel Drozd (Slováček), 27. Marko Radovanović, 28. Éverton (Radovanović), 29. Martin Doša (Radovanović),31. Matěj Slováček (Koudelka), 39. Dominik Balog (Slováček) – 16. Antonín Hrdina (Ševčík)
FK Chrudim: Daniel Javorski , Dudu - Roman Mareš , Matěj Slováček , Torres , David Drozd , Martin Šejvl , Éverton , Marko Radovanović , Tomáš Koudelka , Martin Doša , Capinha , Pavel Drozd , Dominik Balog. Trenér: Felipe Conde
SK Slavia Praha: Jan Žežulka, Jan Kautský, Adam Vondráček - Martin Brychta, Filip Havrda, Antonín Hrdina, Lukáš Kuča, Filip Tilinger, Zdeněk Sita, Filip Vaktor, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Matúš Ševčík, Hrající trenér: Zdeněk Sláma.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700