Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 19.8.2022

Rychlý a pohledný futsal byl k vidění při generálce, kterou sešívaní odehráli v pátek v Edenu proti vicemistrovi z Plzně. Slávisté v zápase stále dotahovali náskok soupeře, v závěru se jim ale vyrovnat z několika šancí nepodařilo a podlehli 3:4. Dvě branky vstřelil Matúš Ševčík, jednou se prosadil Tomáš Kuchta. Zápas byl premiérou pro nového trenéra Zdeňka Slámu a také pro mladé juniory Tomáše Veselého a Filipa Tilingera.

O dvě slávistické branky se postaral Ševčík, nejprve mu po rohovém kopu naservíroval míč na dělovku Filip Vaktor, v závěru zápasu pak po povedené kličce Antonín Hrdina. Vaktor byl strůjcem také Kuchtovy branky, jeho povedený střelecký pokus z dálky nasměroval mladý slávistický futsalista do sítě zády.

Premiéru za áčko si odbyli také Tilinger a Veselý, kteří naskočili do druhého poločasu a vedli si hodně zdatně, jejich hře nechybělo sebevědomí. Před utkáním také fanoušci přivítali zpět po hostování brankáře Jana Žežulku.

První kolo 1. Futsal ligy odehrají slávisté na palubovce ambiciózního nováčka z Perštejna v neděli 28. srpna v Kadani.

Hodnocení trenéra Zdeňka Slámy:

„Potěšilo mě, že hráči přenesli energii a rychlost, kterou předvádějí na trénincích také do zápasu. Jsem spokojený a těším se na to, až začneme hrát. I když na výsledku dnes tolik nezáleží, tak je škoda, že jsme v závěru nevyrovnali, měli jsme na to několik dobrých šancí. Spokojený jsem také s výkony mladých hráčů, jsou nebojácní, chtějí hrát, pokud v tomto přístupu budou pokračovat, určitě dostanou šanci.“

Slavia Praha – Interobal Plzeň 3:4 (2:3)
Branky: 6. Ševčík (Vaktor), 9. Kuchta (Vaktor), 29. Ševčík (Hrdina) – 5. Seidler (Rick), 8. Buchta (Seidler), 12. Rick (Seidler). 27. Holý (Maur)
Slavia Praha: Žežulka – Brychta, Jošt, Homola, Záruba, Křemen, Ševčík, Vaktor, Hrdina, Habart, Kuchta, Tilinger, Veselý
Interobal Plzeň: Vahala (21. Němec) – Rick, Rešetár, Buchta, Kozár, Maur, Holý, Křivánek, Štrajt, Knobloch, Seidler
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700