Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 22.4.2022

FK Chrudim si v pátek večer připsala v semifinálové sérii druhé vítězství, když Slavii jednoznačně přehrála už v prvním poločase. Slávisté se nedokázali vypořádat s očekávaným aktivním presinkem soupeře a pětkrát inkasovali. Slavii chyběl zraněný Daniel, v brance nastoupil poprvé v této sérii Marek Karpiak. Po přestávce nasadil trenér Frič do hry mladé hráče - Kuchtu, Habarta a Situ. Prostor dostal také Brychta a Hrdina. Čtvrtý zápas se bude hrát v úterý v Edenu.

Začátek zápasu připomínal úvodní semifinálový duel, Chrudim napadala rozehrávku Slavie, vytvářela si šance po fatálních chybách hostí v rozehrávce a proměňovala je. Už v první minutě se do Karpiakovy sítě trefil bývalý slávista Marko Radovanovič, po něm dvakrát zakončil přesně Martin Doša, do přestávky se mezi střelce zapsali také Matěj Slováček a Torres.

Po přestávce trenér Frič stáhl ze hry Matúše Ševčíka, Radima Zárubu, Igora Leovskiho a Jana Homolu a postavil mladé slávistické naděje. O vítězi už v té době bylo rozhodnuto, Chrudim rychle po pauze přidala další dvě branky, trefili se Pavel Drozd a Max. Nejblíže vstřelení branky byl ze slávistů ve 30. minutě Martin Brychta. Červenobílím se v závěru podařilo dosáhnout na snížení, když si Křemenův rohový kop srazil do branky střídající Dominik Balog. Také trenér Conde ve druhém poločase své formace prostřídal, do hry se dostal gólman Javorski a také legendární Roman Mareš.

Stav série je tak 2:1 pro Chrudim, slávisté budou v úterý bojovat o to, aby se na palubovku soupeře ještě jednou vrátili k rozhodujícímu zápasu.

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavie):
"Soupeři jsme nahráli na první tři góly a my moc dobře víme, jak to je proti nim těžké se pak do zápasu vrátit. S takovými chybami a lacinými góly se vyrovnané utkání hrát nedá. Po přestávce jsem nechtěl riskovat, že nám rozhodčí vykartují tři hráče a stáhl jsem je. Pro mladé juniory to byla obrovská zkušenost a motivace do další práce, jsem rád, že se toho nelekli a splnili to, co jsme po nich chtěli."

FK Chrudim – SK Slavia Praha 7:1 (5:0)
Branky:
1. Radovanovič (Torres), 6. Doša (P. Drozd), 8. Doša (Torres), 8. Slováček (D. Drozd), 12. Torres (Doša), 22. P. Drozd, 25. Max (Everton) - 38. Balog (vlastní)
FK Chrudim: Dudu (Javorski, Gerčák) – Everton, Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Torres, Balog, Radovanovič, Slováček. Trenér: Felipe Conde
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen. Trenér: David Frič
ŽK: Záruba, Vaktor, Leovski
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700