Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 5.3.2022

V pátek slávisté zopakovali svůj zodpovědný a přesvědčivý výkon z Liberce a v Plzni přehráli Rapid Ústí nad Labem vysoko 9:1. O svém vítězství rozhodli už v prvním poločase, kdy získali šestibrankový náskok. Premiéru v 1. Futsal lize zažil v druhém poločase Tomáš Kuchta.

Sešívaní od první chvíle svého soupeře zatlačili do hluboké defenzivy, dobře kombinovali a situace před brankou dohrávali do snadného zakončení. Výsledkem převahy v prvním poločase bylo šest branek, jako první se trefil Daniel ve třetí minutě. Po něm oslavil svůj 200. start v sešívaném dresu kapitán Jan Homola druhou brankou. Na tři nula zvýšil David Jošt po Danielově přihrávce, pak se dvakrát prosadil Antonín Hrdina, jednou to bylo elegantní patičkou. Účet prvního poločasu uzavřel Radim Záruba.

Po přestávce právě Záruba naskočil ve čtyřce s mladíky Sitou, Habartem a Kuchtou. Také jim se proti zataženému soupeři dařilo. Gólový účet rozšířil z přímého kopu Leovski, který pak dvakrát nahrál na branku Matúši Ševčíkovi. Rapid snížil až v závěru, kdy Maxa připravil Vondráčka o čisté konto. Také Ústí poslalo do hry po přestávce své mladé hráče.

Komentáře po utkání:

David Frič (Slavia):
"Jsem rád, že jsme zápas rychle rozhodli a mohli protočit všechny hráče, to bylo to nejdůležitější. Nakombinovali jsme to tak , že kluci hráli spolu jako v juniorce a že s nimi hrál Radim Záruba, nabrali dobré zkušenosti a nezklamali. Jsem rádi, že to takhle proběhlo, ale na druhou stranu intenzita zápasu byla extrémně nízká."

Matěj Čapek: (Rapid Ústí nad Labem): "Výkon se Slavií je pro mě velkým zklamáním, především výkon zahraničních hráčů byl několikátý zápas v řadě slabý. Zklamaní z výkonu vyvažují další herní minuty našich mladíků a především definitiva záchrany v nejvyšší soutěži."

Rapid Ústí nad Labem - SK Slavia Praha 1:9 (0:6)
Branky: 
40. Maxa (Matheus) – 3. Daniel (Záruba), 6. Homola (Daniel), 8. Jošt (Daniel), 11. Hrdina (Křemen), 12. Hrdina (Leovski), 14. Záruba (Daniel), 21. Leovski, 39. Ševčík (Leovski), 39. Ševčík (Leovski)
Rapid Ústí nad Labem: Daniel Klečka (Daniel Smolař) – Pedro, Fernando, Václav Koc, Mello Matheus, Dominik Maxa, Martin Gajdoš, Jan Gajdoš, Alex Vávra, Matěj Čapek, Jaroslav Zápotocký. Trenér: Martin Dlouhý
SK Slavia Praha: Marek Karpiak ( Adam Vondráček) – David Jošt, Zdeněk Sita, Igor Leovski, Matúš Ševčík, Daniel, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Radim Záruba, Matěj Habart, Jan Křemen. Trenér: David Frič
Rozhodčí: Martin Cílek, Stanislav Laštovička, Vlladimír Stádník
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700