Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 15.2.2022

Interobal Plzeň v úterní dohrávce oplatil Slavii porážku z úvodu soutěže, když v Edenu zvítězil o tři branky. Mistrovský celek ze západu Čech udeřil hned v prvních dvou minutách a slávisté jeho náskok pak už jen celý zápas marně doháněli. Jedinou branku sešívaných vstřelil Daniel, za hosty se dvakrát prosadil Dušan Kunstner, jednou Michal Seidler a Peter Kozár.

Slavia nezačala zápas vůbec dobře, hosté z Plzně skórovali hned ze dvou prvních útoků, které dotáhli do zakončení, trefili se Seidler a Kunstner. V osmé minutě se dostal před Ondřeje Vahalu Radim Záruba, jeho technický oblouček ale skončil nad břevnem. O minutu později byli blízko vstřelení branky Vaktor se Sitou, ale obrana Plzně míč uklidila z brankové čáry. Ve 13. minutě Vahala vyrazil další přesný Zárubův pokus. Ve 13. minutě trefil Lukáš Rešetár na druhé straně břevno. Ve 14. minutě Ševčíkovu ránu do odkryté branky srazila obrana. Hosté několik šanci k navýšení náskoku nevyužili. Slavia měla v závěru naopak několik příležitostí na vyrovnání, vyznamenal se svými zákroky ale plzeňský gólman Vahala.

Po přestávce se do první velké šance dostal David Jošt, který šel do kontru se Zárubou, ale svoji střelu nedokázal přesně a důrazně umístit. Ve 25. minutě pálil křížně na zadní tyč Vaktor a po něm i Daniel, ale Vahala byl znovu na místě se svými zákroky. Ve 27. minutě Seidler pálil z pravé strany, Karpiak ale jeho pokus vyrazil. O minutu později se stejná situace opakovala na pravé straně, Seidler se po zákroku slovenského gólmana dostal i k dorážce, tu ale nasměroval na tyč. Další dobrý zákrok vytáhl Karpiak proti Rešetárovi osm minut před koncem. Obrovskou šanci vyrovnat měl chvíli po této akci Jošt, ale ke střele do odkryté branky mu nevyšel krok. Ve 33. minutě hosté zvýšili, když zaváhání v obraně využil Kozár a hlavičkou poslal míč do sítě. Čtyři minuty před koncem šli slávisté do power-play, jako brankář v poli naskočil Daniel, který se nestačil vrátit a inkasoval dvě minuty před koncem čtvrtou branku. V poslední minutě trefil Leovski ještě tyč. Na výsledném skóre se ale už nic nezměnilo.

Komentáře po zápase:

Jan Homola (kapitán Slavie):
"Bohužel nám v prvních pěti minutách utekl celý zápas. Pak už jsme to jenom naháněli a proti tak zkušenému týmu, jako je Plzeň, je to velmi těžké. My jsme sice asi měli víc šancí, zamkli jsme je tam na několik minut, ale bohužel si to pohlídali. Tohle se nám na začátku prostě nesmí stávat."

David Frič (trenér Slavie): "První dva góly rozhodly o rázu zápasu, my jsme to museli dohánět a stálo nás to hodně sil, ale i tak si troufnu říct, že náš výkon byl od šesté, sedmé minuty hodně dobrý. Vstupy do utkání nemáme často dobré, když na nás pak soupeř takhle vletí, tak je to problém. Dopředu jsme si vytvořili spoustu šancí, ale tam je to o nějaké kvalitě, potenciál nastřílet branky tam je. Je to věc, která nás svazuje letos celý rok, když se podíváme, kolik gólů jsme měli minulou sezonu v této době, tak to byl skoro dvojnásobek."

Dušan Künstner (Interobal Plzeň): „Byl to těžký zápas. Prvních deset minut jsme měli pod kontrolou. Pak Slavia začala presovat, snížili a dostali nás pod tlak. Do poločasu jsme ale vydrželi a ve druhé půli jsme vstřelili šťastný gól na 3:1, který zápas rozhodl.“

SK Slavia Praha - Interobal Plzeň 1:4 (1:2)
Branky:
 18. Daniel (Homola) - 2. Seidler (Rešetár), 2. Kunstner (Seidler), 33. Kozár (Zdráhal), 38. Kunstner (Vahala)
Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) - Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Daniel, Sláma, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Křemen
Interobal Plzeň: Vahala (Němec) - Luhový, Rick, Rešetár, Kozár, Holý, Zdráhal, Štrajt, Seidler, Kunstner
ŽK: 10. Štrajt, 32. Rešetár 
Rozhodčí: Čep, Gasnárek, Jurča
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700