Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 10.12.2021

Slávisté totálně ovládli derby na Spartě - svému soupeři nastříleli deset branek a inkasovali jen jedinou. Čtyřmi úvodními góly se blýskl kapitán Jan Homola, dvakrát se prosadil Daniel, po jedné trefě přidali Zdeněk Sita, Filip Vaktor, Adam Vondráček a Matúš Ševčík. Červenobílí tak vyhráli obě derby v této sezoně - doma i venku, navíc zaznamenali svoji historicky nejvyšší výhru v soubojích s největším rivalem.

Slavia narozdíl od soupeře protáčela kompletní dvě čtyřky, aktivně napadala rozehrávku a také si vytvářela a proměňovala své šance. První poločas se záhy proměnil ve střelecký koncert kapitána Jana Homoly, který nejenže stihl během prvního poločasu čistý hattrick, ale přidal k němu ještě čtvrtý gól. 

Nejprve v šesté minutě Daniel přesný obloučkem uvolnil na levém křídle Jana Křemena, který si elegantně zpracoval míč a předložil ho Homolovi před odkrytou branku ke snadnému zakočení -  1:0 pro Slavii. V 11. minutě znovu Křemen kolmicí našel slávistického kapitána na brankovišti, tentokrát Homola zakončil z první patičkou do protipohybu gólmana. Třetí gól padl při sparťanské power-play, Homola ho vstřelil precizně přes celé hřiště. Po něm dokázal zdravotně indisponovaný Lukáš Křivánek snížit, když k němu slávisté pustili křížnou přihrávku přes své brankoviště, ale hned v následující minutě prošel Homola středem palubovky, připravil si míč na zakončení a poslal ho po zemi přesně k levé tyči - 4:1 pro červenobílé.

Po přestávce sešívaní pokračovali v koncentrovaném a taktickém výkonu, soupeře nepouštěli do nebezpečných situací a přidávali další branky. Pátou vsítil Zdeněk Sita, který šikovně obstřelil Cristiana, z velmi podobné situace to pak stejně povedenou ránou zopakoval také Filip Vaktor. Sedmý a osmý zářez zařídil Daniel - nejprve málem protrhl síť z přímého kopu, pak předvedl technickou finesu při zakončení šajtlí. Svěřenci Davida Friče nakonec v posledních dvou minutách dotáhli skóre na desítku - Adam Vondráček přesnou ránou přes celé hřiště do odkryté branky vstřelil svůj první ligový gól a v závěru se prosadil po rohovém kopu Vaktora také Matúš Ševčík, který před tím v průběhu druhé půle napálil břevno a neproměnil 10m penaltu.

Slávisté tentokrát Spartu přejeli od začátku do konce, v utkání jednoznačně dominovali a zaslouženě zvítězili vysokým rozdílem. Fanoušci v hale tak dostali krásný vánoční dárek v podobě historicky nejvyššího vítězství nad věčným rivalem.

Komentáře po utkání:

Jan Homola (kapitán Slavia):
"Jsem hodně spokojený, byla doba, kdy jsme v derby dostali deset branek my, teď se to otočilo a dneska jsme je do šancí nepustili a zaslouženě jsme vyhráli. A moje čtyři branky? Já měl dvě tutovky už na Helasu, které jsem spálil, do šancí se dostávám, dneska mi to tam spadlo, nebudu z toho dělat vědu. Vyšlo mi to, pečlivě jsem se na derby celý týden chystal. Jsem rád, že jsme potěšili fanoušky takovým vánočním dárkem a děkuju všem, kdo nás přišli do haly podpořit."

David Frič (Slavia): "Jsme nadšení, nikdo z nás nečekal, že vyhrajeme takovým rozdílem. Měli jsme zápasy, kdy se nám nedařilo proměňovat šance, dneska nám tam napadalo prakticky všechno. Jsem rád, že jsme zakončili rok takovýmto výkonem a zápasem a můžeme si v klidu odpočinout."

Beni Simitči (Sparta): „Omlouvám se všem sparťanům za dnešní ostudný výkon v derby. Takhle se nehraje za Spartu a už rozhodně ne v derby! Dnes úplně všichni podali tragický výkon a totálně mě zklamali svým přístupem, nedostatkem bojovnosti a nedodržením taktiky. Nebudu se vymlouvat na absenci Angellota, Hory a defacto i zraněného Křivánka, který na pár minut naskočil, ale s utrženým meniskem a pozítří ho čeká operace.“

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 1:10 (1:4)
Branky:
14. Křivánek (Bernardinho) - 6. Homola (Křemen), 11. Homola (Křemen), 13. Homola, 15. Homola, 23. Sita (Vaktor), 28. Vaktor (Leovski), 29. Daniel, 31. Daniel (Křemen), 37. Vondráček, 38. Ševčík (Sita)
Sparta 17: Cristiano (Mykytjuk, Plecitý) - Brahimi, Formánek,  Bernardinho, Lukšija, Plánička, Neves, Carlinhos, Fejzullahi, Křivánek.
Slavia: Karpiak (Vondráček) - Brychta, Habart, Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola, Daniel, Hrdina, Křemen.
Rozhodčí: Čep, Lafek, Šenkýř
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700