Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 3.12.2021

Slavia se v pátek představila na palubovce Helasu Brno v rámci 13. kola 1. Futsal ligy a podobně jako při posledním utkání v Brně s Žabinskými Vlky prohrála o dvě branky. Helas zvítězil 3:1.

V první desetiminutovce si slávisté vypracovali několik slibných šancí, střely Křemena a Homoly ale skončily na brankové konstrukci, několikrát zakročil dobře také domácí brankář Klímek. Ve dvanácté minutě se Helas ujal vedení, když Presl zakončil rychlý kontr po přihrávce Matejova. Červenobílí pak naráželi na postavenou obranu domácích, kteří navíc nadále hrozili z protiútoků.

Po přestávce naskočil do první čtyřky Igor Leovski, do hry přišli také Ševčík a Sita. Slávisté nadále trpělivě dobývali postavenou obranu, ale jejich akce končily většinou zákrokem brankáře Klímka, nebo nepřesnou střelou. Hned v druhé minutě předvedl účinné technické zakončení Mužík, který překonal Karpiaka střelou z levé strany. Ve 27. minutě přidal třetí branku Sznapka, který z bezprostřední blízkosti přesně zakončil další rychle provedenou kombinaci domácích na jeden dotek.

Slavia snížila náskok šest minut před koncem, kdy po Leovského přihrávce poslal míč do sítě z prvního doteku David Jošt. O pár minut později trefil levou tyč Sita. Brankáře Klímka se slávistům nepodařilo překonat ani při závěrečné power-play a podruhé tak v Brně v této sezoně prohráli. Na výsledku se zcela jistě podepsalo také to, že na lavičce chyběl trenér David Frič, který si odpykával trest za červenou kartu, kterou dostal v pohárovém semifinále.

Komentáře po utkání:

Jan Křemen (Slavia): "Dnes bylo všechno špatně, neproměnili jsme snad osm šancí a několikrát propadli v obraně a darovali soupeři branky. Už se to s námi vezlo, Helas si vlezl do pěti hráčů s gólmanem a my už pak neměli ani sílu zakončovat. Navíc jim zachytal fantasticky brankář, který nám chytil snad pět nebo šest gólů-"

Václav Klimek (brankář, Helas Brno): "Dnešní zápas se nám podařil na výbornou, skvěle jsme plnili taktické pokyny trenéra a Slavii nepoušteli do našeho předbrankového prostoru a ta se musela uchylovat ke střelbě ze střední vzdálenosti. Dopředu jsme perfektně zužitkovali naši hru v pěti, a tak můžeme po zásluze slavit první výhru nad týmem z top 5, která nám určitě dodá sebevědomí do dalších zapasů."

Helas Brno - SK Slavia Praha 3:1 (1:0)
Branky:
12. Presl (Matejov), 22. Mužík (Sznapka), 27. Sznapka (Gajdács) - 34. Jošt (Leovski)
Helas Brno: Klímek (Herko) - Cupák, Šarkózy, Sznapka, Presl, Kamenský, Gajdásc, Mužík, Havrda, Matejov
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) - Brychta, Habart, Vaktor, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola, Daniel, Hrdina, Křemen
Rozhodčí: Filipský, Markovský, Šenkýř
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700