Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 5.11.2021

Slávisté zvládli další domácí utkání, když díky zlepšenému výkonu v druhém poločase porazili v pátek v Edenu Rapid Ústí nad Labem 5:1. Na brankách se podílelo hned pět střelců: Ševčík, Leovski, Záruba, Homola a Křemen. Sešívaní se tak dobře naladili na úterní televizní derby. 

V prvním poločase se hrál vyrovnaný futsal, hosté se dobře pohybovali, napadali slávistickou rozehrávku a měli také první šance, při kterých se musel vytáhnout v brance Adam Vondráček. Jediným slávistickým střelcem v první části utkání byl nakonec Matúš Ševčík, který se štěstím otevřel v deváté minutě skóre - jeho střela se odrazila od jednoho z obránců a zapadla do sítě. Rapid ale po vydařené akci minutu před přestávkou vyrovnal, Martin Gajdoš dostal přihrávku od Petra Tichého a poslal míč z první bodlem pod břevno. Jinak vynikající Vondráček na tuto střelu nemohl mít nárok.

Po změně stran naskočil do hry Radim Záruba, Slavia výrazně přidala na intenzitě hry a začala využívat nacvičené kombinace. Po jedné z nich Jan Křemen uvolnil šikovně Igora Leovského, který vstřelil zřejmě nejsnažší gól své kariéry, když jenom dovezl míč do prázdné branky. Diváci v hale ale čekali dalších jedenáct minut na další branku, slávisté pouze několikrát nastřelili brankovou konstrukci. Zlomovým momentem tak byla umístěná Zárubova střela, která zaplula do sítě osm minut před koncem. Další dvě opravdu povedená zakončení pak ještě předvedli  Jan Homola a jeho jmenovec Křemen a Slavia poprvé v historii porazila Rapid Ústí nad Labem. Naladila se tak na pozitivní vlnu před úterním televizním derby.

Komentáře po utkání:

Matúš Ševčík (Slavia):
"Nebyl to jednoduchý zápas, Ústí hrálo dost aktivně, byli pohybliví, těžko se nám na to zvykalo, nedokázali jsme se s tím v prvním poločase vyrovnat, takového soupeře jsme z té spodní části tabulky ještě neměli. Po přestávce jsme si řekli, co je třeba změnit, chtěli jsme hrát nacvičené situace, kterých jsme v prvním poločase nevyužívali. Oni fyzicky trochu odešli a my jsme si už výsledek pohlídali.

Matěj Čapek (Rapid Ústí nad Labem):
"V prvním dějství se nám podařilo navázat na výkon z prvního poločasu proti Svarogu a favorizované Slavii jsme byli vyrovnaným protivníkem. Bohužel se projevila naše dlouhodobá bolest jménem začátek druhého poločasu. Právě na začátku druhého poločasu se Slavie dostala opět do vedení a zlepšeným výkonem utkání dotáhla k zaslouženému vítězství, ke kterému jí gratuluji."

SK Slavia Praha - Rapid Ústí nad Labem 5:1 (1:1)
Branky:
9. Ševčík (Jošt), 22. Leovski (Křemen), 33. Záruba, 35. Homola (Křemen), 37. Křemen – 19. Gajdoš (Tichý)
Slavia: Vondráček (Karpiak) – Brychta, Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola, Daniel, Hrdina, Záruba, Křemen
Rapid Ústí nad Labem: Klečka (Smolař) – Koc, Gajdoš, Čapek, Výborný, Tichý, Zápotocký, Pedro, Matheus, Souza, Macháček
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700