Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.10.2021

Slavia se v pátek představila v Mělníce proti Olympiku, odkud odvezla tři body za vítězství 5:3. Sešívaní třikrát vedli o branku, ale soupeř vždy dokázal skóre srovnat. Do dvougolového vedení se dostali hosté až v samotném závěru, kdy svými brankami rozhodli o osudu tohoto ligového zápasu Leovski a Daniel. Utkání měla Slavia rozhodnout mnohem dříve, zahodila neuvěřitelné množství těch nejvyloženějších šancí. Když Hrdina nastřelil ve čtvrté minutě utkání tyč, mohl teoreticky zvyšovat, po gólových šancích Daniela a Jošta již na 3:0...

V prvním poločase si slávisté vypracovali celou řadu šancí, ale proměnili jen dvě. Hned v úvodu se po pěkných kombinacích objevili před Žežulkou v jasných příležitostech Daniel, Jošt a Hrdina. Skóre se měnilo až v páté minutě, po Leovského přihrávce z rohu, prostřelil gólmana Žežulku přesnou ránou Jan Křemen. Slavia mohla několikrát své vedení zvýšit, ale nestalo se. Mělník dokázal vyrovnat po přesné přihrávce Gabča skrz celou sešívanou obranu,  před Karpiakovou brankou zakončoval Jiří Novotný. Netrvalo to ale dlouho a slávisté znovu vedli, tentokrát zakončil po Leovského přihrávce David Jošt. Z dalších šancí už góly nepřišly: Záruba mířil vedle branky, Daniel trefil po povedeném signálu břevno, Sláma napálil z dobré pozice tyčku. V poslední minutě poločasu tak znovu udeřili domácí. Gabčo z přímého kopu nařízeného za poměrně sporný faul těsně před přestávkou vyrovnal téměř z poloviny hřiště.

Dramatický průběh měl i druhý poločas, ve kterém Slavia nakonec rozhodla dvěma brankami v závěru o svém vítězství. V brance nahradil nejistého Karpiaka Adam Vondráček, a musel se blýsknout několika výbornými zákroky. Podobně jako v prvním poločase se podařilo domácím reagovat na slávistický gól a dorovnat skóre. Záruba sice poslal svůj tým do vedení umístěnou ránou k tyči, ale pak si nešťastně srazil do vlastní sítě centr z pravé strany. Stejně jako v prvním poločase svěřenci Davida Friče řadu šancí neproměnili, ale měli i štěstí, když domácí nastřelili tyč a Vondráček v brance vytáhl fantastický zákrok při soupeřově power-play. Ta následovala po brance na 4:3, poté co Křemen bleskurychle rozehrál roh na Leovskiho.

Nakonec červenobílí odskočili na dva góly, dokázali to až v samotném závěru. V poslední vteřině Daniel uzavřel po Homolově přihrávce gólový účet zápasu.

V Mělníce se hrál dramatický a napínavý zápas, který ovšem měla Slavia dostat pod kontrolu mnohem dřív, některé šance v prvním i druhém poločase volaly po dalších brankách a navýšení náskoku, který by zabránil dramatické koncovce duelu. Konečné vítězství bylo zcela zasloužené. Možná je o to cennější, že bylo nakonec těžce vybojované.

Komentáře po utkání:

Igor Leovski (Slavia): "Čekali jsme těžký zápas, a takový i byl, museli jsme ho odmakat. Máme problém s koncovkou, všechno uděláme dobře až na samotné zakončení. Věřím, že to přijde v dalších zápasech. Ale alespoň jsme to udělali pro diváky zajímavé. Jsem rád, že jsem dal rozhodující gól, chtěli jsme standardky rozehrávat rychle, tohle se nám povedlo."

Jakub Němec, (trenér Olympik): „Dnešní utkání nevyhrál, dle mého, lepší tým, ale ten šťastnější. Celé utkání bylo vyrovnané a asi by mu spíše slušela remíza. Přestože nám před zápasem vypadlo několik hráčů, tak jsme dnes podali velmi dobrý výkon. Po celou dobu duelu jsme si vypracovávali gólové šance, hlavně i v závěrečné "powerplay". Byla obrovská smůla, co jsme během ní nedokázali proměnit. Za co ale kluky opět nepochválím, jsou stále podobné a opakující se chyby v obraně, ze kterých soupeři snadno skórují. To nás dnes opět stálo bod, ne-li dokonce body tři.”

SK OIympik Mělník - SK Slavia Praha 3:5 (2:2)
Branky: 15. Novotný (Gabčo), 20. Gabčo, 26. Záruba vlastní - 5. Křemen (Leovski), 16. Jošt (Leovski), 23. Záruba, 37. Leovski (Křemen) 40. Daniel (Homola)
SK Olympik Mělník: Žežulka (Šanda) – Nečas, Šup, Lehner, Gabčo, Novotný, Zdržálek, Prejsa, Nedostup
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Brychta, Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola, Daniel, Hrdina, Záruba, Křemen
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700