Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 12.5.2021

Slávisté ve středu v Plzni znovu odehráli velice bojovné utkání, které ale v závěru znovu ovládl Interobal a postoupil poprvé v historii do finále 1. Futsal ligy. Jedinou branku sešívaných vstřelil Matúš Ševčík. Závěr utkání ovlivnilo zranění Marka Karpiaka po nesmyslném zákroku plzeňského hráče.

Do branky Slavie znovu naskočil Marek Karpiak, do hry se vrátil také Daniel, naopak kvůli třem žlutým kartám chyběl Radim Záruba. V deváté minutě otevřel skóre po rychlém protiútoku Tomáš Buchta, míč se odrazil od břevna za brankovou čáru. Vyrovnání zařídil Matúš Ševčík, který si navezl míč zpracovaný po přesném Karpiakově výhozu na střed hřiště a poslal do sítě parádní ránou. Plzeň stejně jako ve druhém semifinále ale o přestávce vedla 2:1, Martin Zdráhal hlavou vyrovnal po nedorozumění ve slávistické obraně.

Slávisté po přestávce znovu bojovali a dali do hry maximální úsílí. Závěr střetnutí ovlivnil zákrok Zdráhala na jeho slovenského reprezentačního spoluhráče Karpiaka, po kterém musel slávistický gólman odstoupit se zraněním hlavy ze hry. Adama Vondráčka pak překonal Tomáš Vnuk, který předvedl precizní zakončení, narozdíl od svého čtvrtého gólu při power-play, kdy místo střely do prázdné branky čekal, až přisprintuje jeho spoluhráč Michal Holý, aby mu pak stejně nepřihrál. V závěru při slávistické power-play vzbudil velký rozruch zákrok Holého na Dominika Ostráka v brankovišti, který zůstal neodpískán. Skóre zápasu pak uzavřel Lukáš Rešetár. 

Plzeň poprvé v historii postoupila do finále, Slavia končí na čtvrtém místě.

Záznam utkání na ČT Sport naleznete zde!

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavie):
"Naše výkony měly stoupající tendenci. Jsem celkově spokojený s tím, jak hráči pracují. Zaznamenali jsme velký progres. Všechny tři zápasy s Plzní byly vyrovnané, ačkoliv to skončilo 3:0. Rozhodně se nemáme za co stydět."

Jan Homola (Slavia): "Klíčovým faktorem této série byla zkušenost a naše naivita v některých věcech a mladistvost a hlavně plzeňská kvalita v zakončení. V našem týmu je ale vůle a síla, je to kvalitní kolektiv, za tuto sezonu jsem šťastný, program zápasů byl našlapaný, v základní části i v play-off a my se nemáme za co stydět, nechali jsme na hřišti maximum. Jsem hrdý na to, jak jsme za tento klub bojovali, takhle by to mělo vypadat."

Marek Kopecký (Interobal Plzeň):„Nebyla to lehká série. Chtěli jsme se odrazit od prvního zápasu, což se nám povedlo. První zápas jsme vyhráli zaslouženě. Druhý zápas byl obrovsky náročný, Slavia hrála velmi dobře a byla nám po celou sérii vyrovnaným soupeřem. V celkovém součtu jsme ale byli o malinko lepší a rozhodla možná i zkušenost hráčů.“

Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 5:1 (2:1), konečný stav série 3:0
Branky:
 6. Buchta (Rešetár), 11. Zdráhal (Vahala), 35. Vnuk (Holý), 38. Vnuk, 39. Rešetár (Vnuk) – 7. Ševčík (Karpiak)
Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Lecjaks), Rick, Rešetár, Buchta, Kozár, Vnuk, Holý, Zdráhal, Štrajt, Havel, Seidler, Kunstner
SK Slavia Praha: Karpiak (30. Vondráček) – Homola (C), Křemen, Jošt, Daniel – Vaktor, Leovski, Ostrák, Ševčík – Trajhan, Sita, Hruška, Plíšek.
ŽK: 30. Zdráhal (PLZ) – 29. Jošt (SLA), 38. Daniel (SLA)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700