Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 5.5.2021

Slávisté po prvním poločase prvního semifinále v Plzni vedli o branku, když se ve 20. minutě trefil do šibenice Matúš Ševčík, po přestávce se ale dvakrát prosadili domácí. Gabriel Rick a Tomáš Vnuk otočili skóre a zajistili první bod série pro Interobal. Červenobílí v závěru navíc přišli o Daniela, který dostal červenou zbytečnou kartu. Celé utkání odchytal Adam Vondráček, který nahradil zdravotně indisponovaného Marka Karpiaka. Druhé utkání se odehraje v Edenu v pondělí 10. května.

Trenér David Frič až do rozcvičky čekal na to, zda bude moci nastoupit Marek Karpiak, který se necítil stoprocentně fit, nakonec se poprvé v play off do branky postavil od začátku jedenadvacetiletý Adam Vondráček. Mezi tyčemi si nevedl špatně a během prvního poločasu neinkasoval. I když měl v jedné situaci štěstí, když odražený míč od Jana Křemena skončil na břevně. V poslední minutě prvního poločasu se stejně jako v prvním a v pátém zápase proti Spartě prosadil Matuš Ševčík – Igor Leovski mu poslal zpětnou přihrávku z autového rozehrání a slovenský reprezentant propálil všechno před sebou z dobrých osmnácti metrů.

Kouč hostů stále nabádal své svěřence k aktivnější hře směrem dopředu. Po pěti minutách prvního poločasu přišlo vyrovnání – slávisté špatným postavením při rohu nechali zakončit Ricka a ten vyrovnal. O pět minut později si Vnuk naběhl na kolmici za obranu a technicky obhodil Vondráčka – Plzeň vedla 2:1.

V závěru slávisté šli do power-play, jako brankář v poli působil Radim Záruba, jednou se jim kombinace vydařila, ale obraně soupeře se podařilo přihrávku zblokovat. V poslední minutě došlo k vyloučení Daniela, který zatáhl za dres Vnuka a bude v pondělí při druhém zápase chybět.

Záznam na webu České televize zde!

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavie):
„Čekal jsem takový zápas, Plzeň jsme v některých fázích dokázali eliminovat v jejich útočné fázi, pak jsme jim ale špatným postavením při rohu darovali branku na 1:1. Pokud chceme takové zápasy vyhrávat, tak si takové chyby nemůžeme dovolit. Na můj vkus jsme byli do útočné fáze příliš pasivní, obrana nebyla špatná, ale do ofenzívy to dobré nebylo."

Adam Vondráček (Slavia): "První poločas nebyl úplně ideální, ale dali jsme gól v poslední minutě a říkali jsme si, že to musíme udržet a nedostat branku hned po přestávce. Ale při rohu jsme zaspali a inkasovali jsme ze standardky. Já jsem se snažil přihrávky za obranu zachytávat, ale před druhou brankou to Vnukovi skvěle připravili a chytil to těsně přede mnou. Nemáme se ale za co stydět, předvedli jsme kvalitní výkon. Škoda té chyby v koncentraci před vyrovnávacím gólem."

Tomáš Vnuk (Interobal Plzeň): „Podle mě jsme byli celý zápas lepší. Trochu jsme šetřili síly a nepresovali jsme úplně nadoraz. Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem, v první půli jsme měli několik šancí a nebo v závěru jsem mohl dát do prázdné. Ukázali jsme, že otáčet zápasy umíme, že jsme hráči pro velké zápasy a zaslouženě vedeme v sérii.“

Interobal Plzeň – SK Slavia Praha 2:1 (0:1) stav série 1:0
Branky:
25. Rick (Kozár), 30. Vnuk (Seidler) – 20. Ševčík (Leovski)
Interobal Plzeň: Vahala (Luhový, Lecjaks) – Rick, Rešetár, Kozár, Vnuk, Maur, Holý, Zdráhal, Štrajt, Havel, Seidler, Kunstner
SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Hruška, Plíšek, Homola, Daniel, Ostrák, Záruba, Křemen
ŽK: 37. Vahala– 36. Frič (trenér)
ČK: 40. Daniel 
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700