Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 29.4.2021

Ve středu večer si Slavia na své palubovce vynutila pátý rozhodující zápas, když díky brankám Jana Homoly a Igora Leovského otočila skóre a po prodloužení zvítězila. Rozhodující čtvrtfinálové derby se odehraje v pátek v UNYP Aréně.

David Frič byl donucen v úvodu zápasu udělat změnu v první čtyřce, kde Radima Zárubu nahradil Zdeněk Sita. Záruba nakonec do utkání zasáhl od druhého poločasu. Kaňkou na utkání bylo nezaviněné zranění Slámy. Trenér Frič však přesto střídal devět hráčů v poli.

Hned ve třetí minutě musel brankář Marek Karpiak předvést svou formu, když vychytal šanci Azema Brahimiho. O minutu později už ale proti přesné Křivánkově střele nemohl dělat nic a Sparta šla do vedení. V 11. minutě slovenskému gólmanovi pomohl na brankové čáře odvrátit druhou trefu hostů Daniel.

V šestnácté minutě trefil břevno parádní ránou Igor Leovski, Slavia od této chvíle ale přebrala otěže zápasu do svých rukou a až do konce byla lepším a aktivnějším mužstvem. Jan Homola nedokázal ve složité situaci dostat míč do sítě. Stejně jako ve všech předchozích utkáních série padl gól ve 20. minutě prvního poločasu – Daniel vyzval k průniku Homolu, ten si navedl míč na levou stranu, stáhl si ho na střed a propálil Gerčáka. Poločas tak skončil 1:1.

Ve druhém poločase žádná branka nepadla, přestože šancí bylo dost. Ze Sparty byli blízko gólu Josef Gabčo a Jiří Vokoun, který trefil tyč, ve dvou dobrých pozicích byl také David Jošt. Největší příležitost rozhodnout měl v poslední minutě Radim Záruba, který napálil břevno Gerčákovy branky po centru z levé strany. Utkání tak šlo do prodloužení.

Rozhodující moment přišel ve 44.minutě, kdy si Leovski narazil míč s Danielem, který mu ho poslal zpět přesně na silnější nohu a prvně jmenovaný přesnou ránou zaznamenal čtvrtou branku v této sérii. Slávisté pak ubránili power-play, kdy Karpiak vytasil další super zákrok proti Carlinhosovi. Naopak rozhodnout mohl Záruba, který ale přes celé hřiště poslal míč tak, že se neuvěřitelně odrazil od obou tyčí ven z branky.

O postupujícím do semifinále rozhodne pátý zápas, který se hraje v pátek od 20 hodin v UNYP Areně. Přímý stream bude vysílat LSTV.

Komentáře po zápase:

Igor Leovski (Slavia):
"Připravili jsme se na těžký zápas a věřili jsme, že na zápas budeme lépe nachystaní než soupeř a to se také ukázalo. Nastřelili jsme třikrát břevno a přiznám se, že už jsem si říkal, jestli už té smůly nebylo až moc, ale překonali jsme to a na konci jsme byli šťastní my. S Danielem se známe z reprezentace, umí mi ve správný moment přihrát, dostal jsem to přesně na svoji silnou nohu a trefil jsem to tak, že už to brankář nemohl chytit. Věřím, že jsme připravení v pátek vybojovat postup."

Beni Simitči (trenér Sparty): „Měli jsme krásně rozjetý zápas, přesně jak byla dohoda, rychle jsme vedli a měli šanci za šancí. Když jsem jim hlásil, že zbývá půl minuty do konce poločasu, dostaneme gól. Nepochopitelná chyba! Stejně tak, když soupeř dal na 2:1. Šancí jsme měli spoustu, ale bohužel jsme je nevyužili, a to nás stálo postupový bod. Nicméně tito hráči dokázali otočit výsledek 1:4 a věřím, že tito stejní hráči v pátek vybojují postup.“

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:1 po prodloužení (1:1, poločas 1:1) stáv série 2:2
Branky:
20. Homola (Daniel). 45. Leovski (Daniel) – 4. Křivánek (Vokoun)
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Plíšek, Homola, Daniel, Ostrák, Záruba, Křemen
AC Sparta Praha: Gerčák (Plecitý) – Brahimi, Angellot, Carlinhos, Diego, Gualda, Maicon, Bernardo, Křivánek, Vokoun, Gabčo, Hora, Fejzullahi
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700