Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 20.3.2021

Stejně jako v posledním zápase v Chrudimi předvedli slávisté bojovný a obětavý výkon také v Teplicích, kde se ujali vedení. Doplatili ale na dvě inkasované branky v úvodu druhého poločasu, přes veškerou snahu se jim nepodařilo náskok soupeře dotáhnout a prohráli nakonec 2:5.

O dvě branky červenobílých se postarali Homola a Křemen, kteří si navzájem připravili snadné střelecké pozice. Za Svarog se dvakrát prosadil zkušený Rodrigo Taverna. Trenér Frič se musel v zápase znovu obejít bez Záruby a Daniela, Ostrák naskočil do hry jenom na krátké časové úseky.

Slávisté pozorně odbránili úvodní nápor domácích a čekali na své šance, v několika slibných situacích se jim ale nepodařilo překonat gólmana Hůlu. V 15. minutě utekl po levé straně Křemen a předložil krásnou zpětnou přihrávku Homolovi, který uklidil míč do sítě – slávisté šli do vedení. Minutu před koncem poločasu ale Rodrigo Taverna vyrovnal, když technicky překonal Karpiaka po Decově přihrávce.

Po přestávce přišly rozhodující momenty, po přísně odpískaném hraní rukou před brankou Joao Salla prostřelil Vondráčka, který naskočil právě jen na tento moment, z krátké penalty a jen o minutu později poslal míč z přímého kopu do sítě Deco – 3:1. Slávisté mu ale situaci usnadnili, když se nechal bránící hráč u tyče odtáhnout náběhem teplického hráče. I samotný vznik této standardní situace šel na vrub nekoncentrovaných hostí.

Sešívaní se nevzdali, přidali na presinku a osm minut před koncem vstřelili kontaktní branku – Homola oplatil asistenci Křemenovi, který nadvakrát nasměroval míč do sítě, když nejprve míč natlačil na tyčku. Tři minuty před koncem přidal Rodrigo svoji druhou branku. Slávisté pak hráli power-play s Křemenem jako hráčem v poli, ale na snížení už nedosáhli, naopak v poslední minutě zaznamenal pátou branku Brazilec Alemao.

Derniéru Svarogu v Teplicích tak Slavia domácím nepokazila. Z teplické sportovní haly se nyní stane očkovací centrum, domácí utkání budou Teplice hrát jinde. A do příští sezóny již Svarog nastoupí po pravděpodobných převratných změnách, včetně jiného názvu a sídla.

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavie):
"Celkově je to trochu zklamání, vzhledem k výkonu obou mužstev jsme tady měli sahat minimálně po bodu. Ale doplatili jsme na nezkušenost, na to, že jsme dostali v začátku druhé půle extrémně laciné góly. První hodně smolný z odraženého balonu, taková penalta nepenalta, škoda pro nás, dostali jsme na 1:2, vzápětí jsme udělali hrubou chybu, ze které vznikl trestňák. Kvůli našemu špatnému postavení přišla další laciná branka. Pak jsme to honili, stáhli jsme to na 2:3, ale stálo nás to extrémně moc sil, soupeř byl silný balonu, museli jsme ho nahánět a ke konci mi přišlo, že nám vynaložené síly chyběly."

Jan Křemen (Slavia): „Byl to pro nás fyzicky těžký zápas, chtěli jsme soupeře napadat, ale jsou šikovní a z presu dokázali vyjíždět. Přesto jsme nějaké šance měli, je škoda, že jsme nezachytili začátek druhého poločasu, kdy se o výsledku rozhodlo.“

Tomáš Künzl (asistent trenéra Svarog FC): "Skvělá dvouminutovka od kluků během začátku druhého poločasu. Strašně nám pomohlo to, že Slavia byla na půl ještě v kabině a Adriano s ostatními vlétli hned od začátku na soupeře. Gól Deca z přímáku dostal Slavii na chvilku do kolen a to nám hodně pomohlo k vítězství."

Svarog Teplice – SK Slavia Praha 5:2 (1:1)
Branky
: 19. Taverna (Deco), 21. Joao Salla (pen.), 22. Deco, 37. Taverna (Adriano), 40. Alemao (Adriano) – 15. Homola (Křemen), 32. Křemen (Homola).
Svarog Teplice: Hůla (Marek) – Šebek, Rodrigo Taverna, Joao Salla, Paulinho, Cesar, Alemao, Guti, Deco, Adriano, Chondor, Baran, Žolcer
Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola, Ostrák, Křemen
Rozhodčí: Chládek, Melničuk
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700