Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 23.2.2021

Slávisté potřetí v sezoně prohráli, když v dohrávce devátého kola nestačili v Edenu na Svarog Teplice. Sešívaní bojovali, třikrát se jim podařilo dotáhnout náskok soupeře a vyrovnat, počtvrté se to už nepovedlo. V závěru pak přišla pátá branka z penalty z 10m. Slávistické góly vstřelili Ševčík, Leovski a Ostrák. Ostrák a Homola nastřelili tyč a břevno. Svěřenci Davida Filingera doplatili na chyby v obraně, které soupeř dokázal potrestat.

Červenobílí se museli znovu obejít bez tahouna Radima Záruby, navíc Daniel musel odstoupit hned v úvodu zápasu. V brance nastoupil Adam Vondráček. Slavia byla Svarogu více než vyrovnaným soupeřem, aktivně napadala rozehrávku, získávala míče. Její týmovou práci ale v kritických momentech srážely chyby, po kterých přišly zbytečně inkasované branky.

Skóre zápasu otevřel tečovanou střelou Claudio už ve druhé minutě, slávisté ale určitě mohli střelu lépe zablokovat. První vyrovnání přišlo o dvě minuty později, po povedené kombinaci Ostráka s Ševčíkem. Druhý jmenovaný poslal míč po zemi k levé tyči Hůlovy branky. V 17. minutě mohli jít sešívaní do nadějného přečíslení, přihrávku ale vystihl Guti a propálil Vondráčka, hosté znovu vedli.

V 19. minutě Leovski napravil svoji předchozí chybu a pravačkou vyrovnal. Pak ovšem přišel moment, který bude slávisty dlouho mrzet. V závěru poločasu zbrkle rozehráli aut a nabídli soupeři možnost ještě zaútočit. Deco počkal na poslední vteřinu a nastřelil míč před branku, kde ho nehlídaný Adriano poslal do sítě. Svarog tak vedl 3:2.

V 25. minutě znovu domácí vyrovnali, Ševčík si s Ostrákem prohodili role z akce z prvního gólu, Ostrákova rána skončila po teči v síti. Byla to první branka nejnovější posily v novém dresu.

Jenže dvě minuty před koncem po autovém rozehrání Adriano znovu potrestal nedůsledné bránění a Teplice vedly 4:3. Navíc se slávisté ocitli na pěti faulech, z nichž některé byly odpískány hodně přísně. Při power-play se dostal do zakončení Jošt, Hůla ale jeho střelu kryl.

V samotném závěru pak dostal Křemen červenou kartu za další hodně přísně posouzený zákrok a Teplice z 10m penalty zpečetily své vítězství.


Komentáře po utkání:
Matuš Ševčík (Slavia): "Byl to těžký zápas, protože Teplice jsou velmi silný soupeř. Výsledek nás mrzí, protože jsme si to prohráli sami, podali jsme dobrý, kolektivní výkon, ale udělat jsme chyby, které si musíme rozebrat a vyvarovat se jich. Stále jsme museli dotahovat náskok soupeře, bylo to těžké, rozhodující chyba přišla za stavu 3:3 na naší polovině, kterou soupeř potrestal dalším gólem."

Filip Vaktor (Slavia): "Jsme velmi zklamaní, protože jsme měli dobrý výsledek na dosah, Teplicím jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem, dobře jsme je presovali a získávali velmi mnoho míčů. Góly jsme dostali po hloupých chybách, je to škoda. Když jdeme dopředu je třeba hlídat riskantní rozehrávku, ze které pak hrozí nebezpečí pro vlastní branku. Hráli jsme dobře, ale na to se nehraje. Bojovali jsme až do konce, myslím si, že nás zlomil až ten poslední pátý gól."

Michal Hůla, brankář Svarog FC: "Velice důležité vítězství vzhledem k souboji o třetí místo v tabulce! Myslím si, že diváci u obrazovek museli být spokojení, protože utkání mělo velkou kvalitu. My jsme šli vítězství naproti a nakonec jsme byli šťastnější! Nyní se musíme dát dohromady, protože už v pátek nás čeká důležité utkání s Chrudimi."

SK Slavia Praha – Svarog FC Teplice 3:5 (2:3)
Branky:
4. Ševčík (Ostrák), 19. Leovski, 25. Ostrák (Ševčík) – 2. Claudio, 17. Guti, 20. Adriano (Deco), 38. Adriano, 40. Salla (10 m kop)
SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Jošt, Křemen, Sita, Homola (C), Daniel, Leovski, Ostrák, Ševčík, Vaktor, Sláma, Plíšek, Hruška
Svarog FC Teplice: Hůla (Marek, Soukup) – Deco, Adriano, Tato, Salla, Alemão, Guti, Claudio (C), Paulinho, Šebek, Baran, Žolcer
Karty: ŽK: 5. Sláma (SLA), 17. Ševčík (SLA), 28. Křemen (SLA) – 18. Claudio (STP), 26. Deco (STP) ČK: 40. Křemen (SLA)
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700