Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.9.2020

Druhé kolo a druhé vítězství! Červenobílí futsalisté jednoznačně přehráli Dynamo České Budějovice a mají plný počet bodů. Slávisté přijeli na jih Čech s jasným taktickým plánem, trpělivě kombinovali, dohrávali útočné akce do ideálního zakončení a už do poločasu si vybudovali šestibrankový náskok. Nakonec na výsledkové tabuli svítil stav 1:10.

Jako první se prosadil Daniel, který zavěsil míč k tyči z přímého kopu, druhou branku zařídila dvojice Homola, Brychta, když druhý jmenovaný dorazil přesný kapitánův pas do sítě. Další dvě branky pak přidal David Jošt, pátou branku krásnou umístěnou ránou do horního rohu zaznamenal Radim Záruba, šestou pak Jan Křemen. Slávisté o osudu utkání rozhodli už po prvních dvaceti minutách.

Po přestávce šancí trochu ubylo, ale hosté měli stále utkání jednoznačně pod kontrolou. Sedmou branku přidal hrající asistent trenéra Zdeněk Sláma, a až za tohoto stavu se podařilo domácím snížit, když se Hricovi povedlo přehodit z dálky Karpiaka. Poslední tři branky ale zase vstřelili slávisté - nejprve Záruba ranou o tyč, devátou a desátou pak Filip Hruška, který tak navázal na premiérovou branku z prvního kola proti Mělníku. V druhém poločase se do hry dostali také další mladíci - brankář Adam Vondráček a Svatopluk Plíšek.

Komentáře po utkání:

David Filinger (trenér Slavia):
"Přijeli jsme sem s nějakou taktikou a ta taktika nám vyšla do posledního puntíku. Kluci splnili všechno, co jsme si řekli, takže mohu být mimořádně spokojen. Vycházely nám kombinace, které jsme si nacvičili. Tohle jsme dávali klukům do hlavy celý týden. Věděli jsme, že to Budějovicím bude dělat problémy, protože to jsou většinou fotbalisti. Ze začátku jsme se sice trochu trápili v koncovce, ale bylo to o pár gólech a poté už bylo všechno v naší režii. Takhle si představuji, že bychom měli taková utkání zvládat."

Filip Hruška (Slavia):"Jsem rád za každou šanci, kterou od trenéra dostanu, proto jsem rád, že se mi povede se za to odvděčit brankou. Nechtěli jsme vůbec nic podcenit, myslím, že se nám utkání povedlo. Kolik mi naúčtuje kapitán za dvě branky a desátý gól nevím, už ta premiérová ligová branka Mělníku nebyla úplně laciná."

Štefan Beránek (České Budějovice): "Nemohli jsme se do utkání vůbec dostat, bylo to úplně něco jiného než v Chrudimi. Nechtěli jsme alespoň inkasovat desítku, ale ani to se nám nakonec nepovedlo."

Jakub Hric (hráč PCO Dynamo České Budějovice): "Těžko hledám slova po takovém zápase, chtěli jsme být minimálně vyrovnaným soupeřem. Bohužel první poločas z naší strany byl katastrofální výkon, chyběla nám rychlost, soubojovost a odvaha.Soupeři gratuluji k jednoznačné výhře. My se teď musíme nad sebou zamyslet, zhodnotit celý dnešní výkon a pokračovat dál."

Dynamo PCO České Budějovice - SK Slavia Praha 1:10 (0:6)
Branky:
5. Daniel, 9. Brychta (Homola), 13. Jošt (Leovski), 15. Jošt (Vaktor), 16. Záruba (Homola), 17. Křemen (Záruba), 30. Sláma (Homola), 37. Záruba (Homola), 38. Hruška (Sláma), 39. Hruška (Záruba) - 30. Dominik Hric (Jakub Hric)
Dynamo PCO České Budějovice: Beránek (Jasenský) - Pouzar, Benát, Radouch, Peterek, Sláma, Jasanský, Hric Jakub, Hric Dominik, Hrbáč
Slavia: Karpiak (Vondráček) - Brychta, Vaktor, Jošt, Leovski, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola, Daniel, Záruba, Křemen.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700