Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 26.4.2019

Slavia v Teplicích v prvním semifinále statečně bojovala, červenobílí vedli 2:0 a 3:2, ale nakonec si první bod v sérii připsali domácí hráči. Rozhodla opakovaná střela z penalty z 10m v poslední minutě, kterou Teka překonal Jana Žežulku, když předchozí zákrok Marka Karpiaka byl posouzen jako proti pravidlům.

Sešívaní vstoupili do utkání výborně a prvních deset minut byli lepším týmem. Byli za to odměněni dvěma brankami. Nejprve ekvilibristicky zpracoval míč Homola a jeho přihrávku přetavil v branku přesnou střelou po zemi Směřička, o pár minut později se vynikajícím způsobem uvolnil Radovanovič, a střelou pod břevno zvýšil na 0:2. Zbytečnou ztrátou míče při vlastní standradní situaci jsme domácím umožnili bejk z něhož snížili na 1:2 a převzali otěže prvního poločasu do svých rukou. Vyrovnat ovšem nedokázali.

Ve druhém poločasu se hrála vyrovnaná otevřená partie. Černý nastřelil tyč Karpiakovi branky, tři obrovské šance měl Směřička. Brankou neskončila ani jedna. Velmi přísní rozhodčí směrem k hostujícímu týmu odpískali několik diskutabilních standardních situací. Po jedné z nich, kdy byla odpískána "ruka" Krasničovi, vstřelil Teka vyrovnávající branku po rozehře Taverny a našem nedůsledném obranném bloku.

Vedení jsme si však vzápětí vzali zpět po velmi pěkné kombinační akci, na jejímž konci byl opět Radovanovič. Tepličtí hráči si vynutili převahu a hnali se za vyrovnáním. Slavia již hrála pod tlakem pěti faulů (v součtu obou poločasů byl v tu chvíli stav na fauly 1:10). Ve chvíli kdy se začalo zdát, že tlak domácích slábne, i díky snaze hostí držet míč ve své moci, což se jim více a více dařilo, a na sálovky domácích se vkrádá nervozita, Slavia se dopustila fatální hrubky v rozehrávce, a Svarog lacino sedm minut před koncem vyrovnal na 3:3.

Pak přišel dramatický závěr. Čtyřicet vteřin před koncem rozhodčí odpískal další diskutabilní souboj, velmi necitlivě s ohledem na stav utkání, jako faul našeho hráče. Kopal se desetimetrový kop. Karpiak jej však Tekovi chytil! Rozhodčí však usoudili, že brankář Slavie byl příliš daleko mimo povolený prostor, a kop nechali opakovat. Do branky šel Žežulka, avšak Teka na druhý pokus kopnul penaltu velmi přesně, a rozhodl o osudu utkání. Výsledek 5:3 pro domácí pečetil při naší power-play ještě brankář Jeronimo.

Záznam na webu České televize ČT Sport

Komentáře po utkání:

Martin Směřička (Slavia):
"Myslím si, že jsme až na některé chybičky odehráli velice slušný zápas. Soupeř dokáže kouskovat hru, chystali jsme na to. Hráli jsme snad deset minut pod pěti fauly, nakonec to skončilo opakovanou penaltou v poslední minutě. Nechci to hodnotit, budu se na to muset podívat na videu. Musíme se z toho všeho oklepat, navázat na to dobré a v Edenu s podporou fanoušků sérii vyrovnat."

Marek Karpiak (Slavia): "Rozhodčí mi ukázal, že jsem byl venku ze šestky, nechci to soudit, uvidíme to na videu. Rozhodli jsme vystřídat, dopadlo to tak, jak to dopadlo. Jsem zklamaný, bojovali jsme celý zápas a vedli jsme, nakonec to nedopadlo. Ale vypořádali jsme se s tím myslím dobře. Doufám, že v Edenu uděláme první krok k tomu, abychom sérii otočili."

David Černý (kapitán Svarog FC): "Máme za sebou velice náročné první semifinále se šťastným koncem pro nás. Zápas se pro nás nevyvíjel vůbec dobře. Slavia se brzy dostala do vedení a v prvních minutách nás nepustila svou aktivitou do zápasu. Postupem času se utkání vyrovnalo a do šaten se šlo za stavu 1:2. Ve druhém poločase jsme zvýšili aktivitu a srovnali na 2:2. Bohužel, po naší chybě se Slavia opět dostala do vedení. Ovšem konec zápasu patřil nám a díky zvýšené aktivitě jsme nakonec zvítezili 5:3. Z naší strany to určitě nebyl optimální vykon. Musíme se poučit z našich chyb a připravit se na druhe semifinále."

Svarog FC Teplice – SK Slavia Praha 5:3 (1:2)
Branky: 10. Daniel (Claudinho), 25. Teka (Rodrigo), 33. Tato, 40. Teka (10 m kop), 40. Jeronimo – 3. Směřička (Homola), 5. Radovanovič, 25. Radovanovič (Leovski).
Teplice: Jeronimo – Gansukh Chongor, Novotný, Claudinho, Daniel, Černý ("K"), Soukup, Šebek, Djaelson, Hůla, Teka, Rodrigo Taverna, Tato
Slavia: Karpiak – Klíma, Malý, Směřička, Jošt, Pršič, Leovski, Radovanovič, Krasnič, Homola ("K"), Záruba, Hájek, Žežulka
Rozhodčí: Nešněra, Cílek
Stav série: 1:0
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700