Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 17.3.2018

První čtvrtfinále mezi Slavií a Spartou skončilo vítězstvím domácí Sparty 6:4. Slávisté rychle prohrávali, ale dokázali se vrátit do zápasu a srovnat na 4:4. Za stavu 4:5 pak Martin Směřička nastřelil tyčku. Sparta definitivně rozhodla při slávistické power-play střelou přes celé hřiště.

V prvním zápase série play-off bylo k vidění nakonec deset branek, ty první dvě bohužel hned v úvodu ve slávistické brance, kterou střežil šestnáctiletý dorostenecký reprezentant Jan Žežulka. Sparta skórovala hned z první akce - po rozehrání autu prostřelil slávistického gólmana kolumbijský útočník Angellot, proti kterému dostatečně důrazně nevystoupil Ondřej Míča. Druhou branku přidal za další minutu David Cupák po chybě Jana Homoly.

Sešívaní snížili v desáté minutě, kdy po rohovém kopu Graciana zakončil Vojta Turek střelou pod nohy brazilského gólmana Graciana. Ve stejné minutě ale přidal svoji druhou branku Angellot, nedůrazně bráněný Jiřím Novotným, který šikovně tečoval u tyče Cupákovu rozehrávku z přímého kopu. 

Také druhý zápis do střelecké listiny ze strany hostů přišel po rohovém kopu - tentokrát Jiří Novotný našel přesně Douglase Graciana a Slavia znovu prohrávala jen o branku. To ale netrvalo dlouho, protože téměř vzápětí Diego nadvakrát překonal Žežulku. Do přestávky se ale skóre znovu změnilo, Ivan Krstevski totiž ve své šanci napálil míč pod břevno po přihrávce Martina Brychty, který se krásně uvolnil v prostoru pravého křídla.

Červenobílí vstoupili aktivněji do druhého poločasu a dočkali se vyrovnání po povedené kombinaci Vojty Turka a pohotovém zakončení Martina Brychty. Ve dvacáté šesté minutě Pimpolho nadvakrát strhl vedení znovu na sparťanskou stranu. Bylo to po akci Angellota, který v zápase promarnil několik šancí vstřelit hattrick, ale také se zbytečně zabýval diskusemi s rozhodčími. Gól padl po opětovném nedůrazném bránění vlastní šestky ze strany hostí.

Jeden z rozhodujících momentů přišel následně, kdy po standardní situaci nastřelil tyčku Martin Směřička a slávisté bohužel podruhé nevyrovnali. V power-play pak udělali chybu v rozehrávce a Pimpolho zakončil přes celé hřiště. I v poslední minutě Ondřej Míča dvakrát pohotově zakončoval v power-play, ale Cristiano obě jeho rány chytil. 

Série bude pokračovat v neděli v pražském Edenu, výkop je ve 20 hodin. Majitelé slávistických permic na fotbal a hokej a majitelé vstupenek na předcházející hokejový zápas HC Slavia -Karlovy Vary, mají vstup zdarma.

Nenad Veljkovič (Slavia):
Na začátku jsme inkasovali dva rychlé góly a nemohli jsme chytit správný rytmus, ale dokázali jsme se do zápasu vrátit a vyrovnat na 4:4. Pak jsme měli ještě velkou šanci srovnat na 5:5, ale trefili jsme tyčku. Byl to vyrovnaný zápas a myslím si, že stejné to bude i v dalším pokračování série. Pevně věřím, že nám v neděli fanoušci pomohou vyhrát a sérii vyrovnat, všechny do haly v Edenu srdečně zvu.

Beni Simitči (Sparta): Slavia nás nijak nepřekvapila. Co mě spíše překvapilo bylo to, jak jsme neproměňovali své šance. Mohli jsme podle mě dát deset gólů. V prvním poločase jsme vedli dva-nula a místo toho, abychom proměnili další tři tutovky, tak jsme si zápas zkomplikovali tím, že jsme Slavii nechali dát gól. Totéž se opakovalo ze začátku druhé půle, kdy jsme vedli čtyři-tři. Místo toho, abychom zvýšili ze svých šancí vedení, tak jsme nechali Slavii vyrovnat. Zbytečně jsme se kvůli tomu pak nervovali. Získali jsme ale první vítězství, a to je důležité. V neděli se nám bude hrát určitě lépe. Slavia bude muset hrát tak, aby vyhrála a jsem zvědavý, jak k tomu přistoupí, když bude muset hrát na vítězství. Do zápasu půjdeme s pokorou, respektem a úctou k soupeři, ale zároveň s tím, že chceme udělat druhý bod.

Diego (Sparta): Bylo to těžké utkání. Přeci jen, je to derby, největší zápas v České republice. Do zápasu jsme museli dát hodně síly a energie, ale zvládli jsme to, zvítězili jsme a nyní se musíme připravit na nedělní utkání, ve kterém budeme chtít udělat druh krok k postupu do semifinále.

Jan Žežulka (Slavia): Určitě nás hodně mrzí neproměněné šance. Cristiano chytal ve sparťanské brance výborně, zatímco my jsme dostaly některé nešťastné góly, nemyslím tím náhodné. Nehráli jsme podle mě špatně, ale bohužel jsme to nezvládli. Standardky jsme před čtvrtfinále hodně nacvičovali a je dobře, že nám to takto vyšlo.

AC Sparta Praha - SK Slavia Praha 6:4 (4:3)
Branky:
2. Angellot, 3. Cupák, 10. Angellot (Cupák), 16. Diego, 26. Pimpolho, 39. Pimpolho – 10. Turek (Graciano), 16. Graciano (Novotný), 19. Krstevski (Brychta), 24. Brychta (Turek)
Sparta: Cristiano (Bezstarosti, Vahala) – Marcelo, Sop, Hájek, Belej, Pimpolho, Amadeu, Hora, Diego, Cupák, Angellot, Kocourek.
Slavia: Žežulka (Tetour) – Brychta, Krstevski, Směřička, Novotný, Hrubý, Graciano, Turek, Arsovski, Homola, Míča, Hájek.


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700