Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 27.1.2018

Slávisté v pátek večer vítězně zvládli utkání s Třincem, i když se trenér Nenad Veljkovič musel obejít bez celé řady zraněných opor. Poprvé se od začátku představil v brance šestnáctiletý Jan Žežulka, který zejména v prvním poločase svůj tým několikrát podržel. Premiérový start má za sebou také Brazilec Douglas Graciano, který se uvedl dvěma brankami a asistencí. První trefu za Slavii si připsal také Vítězslav Hrubý.

Seznam chybějících hráčů kvůli zranění byl nebývale dlouhý - Martin Směřička, Václav Kubíček, Radim Garčár, Ondřej Míča a Daniel Hájek, navíc se zdál být nejistý i start Antonína Hrdiny. Přiležitost tak poprvé od začátku utkání dostal šestnáctiletý brankář Jan Žežulka a v první čtyřce se objevila nová posila - Douglas Graciano.

Byl to právě zkušený brazilský útočník, který hned po třech minutách převzal přihrávku od Vítězslava Hrubého na hranici brankoviště, šikovně se s míčem otočil a poslal ho pod břevno. Branku pak oslavil náležitě se všemi spoluhráči na střídačce. Na druhé straně Žežulka několika jistými zákroky ukázal, že nervozitou rozhodně netrpí.

Slavia měla další velkou šanci v sedmé minutě, Graciano nádherně uvolnil Homolu, ten ale přes Krenželoka míč do sítě nepropasoval. O minutu později bylo vyrovnáno, Filip Przyczko připravil střeleckou pozici pro Jaroslav Hudzieczeka. V následující části měl Třinec navrch, ale převahu gólově nevyužil. Důležitým zákrokem pomohl sešívaným Žežulka, který nepustil do sítě hlavičkové prodloužení Blahuta.

V 16. minutě Graciano vybídl ke skórování Hrubého, který si připsal premiérovou branku v sešívaném dresu. O minutu později zvýšil Martin Brychta na 3:1 po akci Krstevskiho. Dvě minuty před koncem poločasu pak zakončil sólo po levé straně Hrdina krásnou kličkou a střelou do odkryté branky. V poslední minutě první půle Třinec snížil na 2:4, ale hosté se už do zápasu nedostali.

Po přestávce Slavia ovládla hru a předváděla pohledné kombinace, jejichž výsledkem bylo dalších pět branek. Nejprve po akci Novotného Brychta poslal míč k volnému Hrdinovi, pak si Hrdinův centr srazila obrana Třince do vlastní sítě.

Brankář Krenželok ještě několika zákroky bránil slávistům v další kanonádě, ten nejlepší vytáhl proti střele Jana Homoly. V závěru slávisté přidali další góly - nejprve se trefil Ivan Krstevski po přihrávce slovenského reprezentanta do 21 let Vojty Turka. Ten pak přidal ještě osmou branku po vynikající sólové akci Hrdiny.

Tu devátou a svoji druhou zařídil debutant Graciano. Nová posila nakonec byla blízko hattricku, Graciano se na výzvu lavičky ujal exekuce pokutového kopu z 10m za šestý faul, ale za zápisné do pokladny nakonec přece jenom ušetřil - brankář Třince jeho střelu vyrazil.

Slavia roli favorita v tomto utkání zvládla, postupně ovládla hru a zvítězila zaslouženě.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (Slavia):
Musím pochválit soupeře, snažil se hrát futsalově, mají dobré prvky ve hře, je pro mne trochu překvapení, že jsou poslední. My jsme museli řešit problémy se zraněnými hráči, ale nahradili jsme je. Musím pochválit Jana Žežulku, je mu šestnáct let, ale dnes tým hodně podržel a ukázal, že na to má a že na něj můžeme spoléhat. Myslím, že je velkou nadějí nejenom slávistického futsalu.

Josef Csieslar (Třinec): V prvním poločase byl zápas hodně vyrovnaný, místy jsme měli i převahu. Bohužel jsme neproměnili šance, to nás trápí ale celou sezonu. Místo abychom šli do vedení, tak inkasujeme laciné branky. Poločas skončil 2:4. Neříkám, že bylo po zápase, ale Slavia pak byla v dobré psychické pohodě, získala převahu a my už jsme se do toho zápasu nemohli dostat.

SK Slavia Praha – SKP Ocel Třinec 9:2 (4:2)
Branky: 3. Graciano (Hrubý), 16. Hrubý (Graciano), 17. Brychta, 18. Hrdina (Homola), 23. Hrdina (Brychta), 24. Opluštil (vla.), 35. Krstevski (Turek), 36. Turek (Hrdina), 37. Graciano – 8. Hudzieczek (Przyczko), 20. Przyczko (Blahut)
SK Slavia Praha: Žežulka – Brychta, Krstevski, Novotný, Graciano, Hrubý, Arsovski, Turek, Lištván, Homola (C), Hrdina.
SKP Ocel Třinec: Krenželok, Kloda – Blahut (C), Hudzieczek, Opluštil, Mikyska, Przyczko, Samek, Baron, Buryan, Kantor, Cieslar.
Rozhodčí: Zdeněk Nagy, Michal Čurda
 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700