Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 13.1.2018

V 16. kole VATRA futsal ligy přivítali sešívaní doma Gardenline Litoměřice. Slávisté bojovali, běhali, kombinovali, ale v průběhu zápasu se projevila kvalita posíleného týmu hostů. Hatrickem se nakonec blýskl Fabricio, další branky přidali Rafael a Rodrigo Taverna. Za domácí tým skóroval pouze Ondřej Míča, řadu šancí slávisté nevyužili.

V zápase se domácí hráči museli obejít bez nemocného trenéra Nenada Veljkoviče, kterého zastoupil jeho asistent Marcel Lička. Pro něho byla premiéra v roli hlavního trenéra zároveň derniérou, protože příští týden odchází na zahraniční fotbalové angažmá - přijal nabídku trenéra Radka Látala, který přebírá běloruský Brest, aby se stal jeho asistentem.

Hned od úvodních minut zápasu se hrál rušný a rychlý futsal. Na obou stranách se ukázali brankáři, Vavrek vychytal Hrdinu, Kubíček zneškodnil Zárubovu ránu. Největší šanci měl ale Arsovski, který trefil z boku tyč.

Skóre se změnilo poprvé změnilo v osmé minutě, kdy Fabricio vystihl slávistickou rozehrávku a prostřelil Kubíčka. O dvě minuty později Rafael napřáhl z právé strany pravačkou a vymetl pravý roh Kubíčkovy branky, hosté vedli 2:0. Ve 12. minutě přišla také červenobílá radost, když Ondřej Míča z první levačkou křížnou ránou po zemi překonal Vavreka. 

Další šance do poločasu ale patřili svěřencům Marka Kopeckého - Zárubův volej parádně vyrazil Kubíček, Tichý těsně minul ve velké šanci pravou tyč. 

Po přestávce vypadl ze hry právě autor jediného slávistického gólu Ondřej Míča, kterého trápilo svalové zranění. Ve 23. minutě Rodrigo běžel sám na Kubíčka a dokázal ho technickou ránou prostřelit - 1:3. Ve 33. minutě došlo k rozhodujícím momentům zápasu - kapitán hostů Kovács fauloval Hrdinu a uviděl červenou kartu. Slávisté ale přesilovku nevyužili, Hrdinovu i Směřičkovu snahu zastavili obránci obětavými skluzy na brankové čáře. Snížení tedy nepřišlo, naopak na druhé straně si Fabricio šikovným zpracování vytvořil pozici ke střele do odkryté branky a zvýšil na 1:4.

Fabricio pak následně završil svůj hattrick, když Záruba zkušeně rozehrál přímý kop tak, aby ho vyzval ke střele. Hosté pak poctivě ubránili svůj náskok i při slávistické power-play.

Slavia proti kvalitnímu soupeři odvedla bojovný výkon, bohužel v klíčových momentech ale neproměnila své šance, právě v tom ji Litoměřice předčily. 

Komentáře:

Marcel Lička (Slavia): Chtěli jsme zabojovat o vítězství pro nemocného Nenada Veljkoviče, bohužel se to nepovedlo. Za stavu nula dva jsme měli dvě velice dobré příležitosti ke skórování, bohužel jsme je nevyužili, pak nás soupeř potrestal dalšími brankami. Trochu na nás dopadla nevyužitá přesilovka, kdy jsme míč do sítě nedostali. Je to škoda, místo červené karty bych raději bral to, kdyby Tonda Hrdina měl možnost akci dokončit a snížit.


Marek Kopecký (trenér Gardenline): Na Slavii jsme se poctivě připravili, věděli jsme, že hraje stylem 4-0, takže jsme na to zaměřili tréninky a myslím si, že to splnilo účel. Hru jsme měli celkem pod kontrolou, dařilo se nám získávat balóny, chtěli jsme soupeře postupně dopresovat a to se nám dařilo.

Šli jsme do dvougólového vedení, druhé střídání jsme chtěli dohrát bez inkasované branky, ale to se bohužel nepovedlo. V poločase to bylo o jeden gól, což je vždy ošemetný výsledek. Důležitým momentem byla ubráněná přesilovka, utkání se mohlo zkomplikovat, ale kluci to skvěle ubránili. Pak jsme dalšími brankami už rozhodli. Ukázala se naše kvalita a poctivá práce v tréninku a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě.

Připravujeme se na play-off, máme ambice zůstat co nejvýše v tabulce, ale nejvíc nás teď zajímá samotná hra a práce na tréninku, přidali se další noví kluci, je třeba je zapracovat a sehrát se. Musíme se připravit fyzicky i psychicky na play-off, které určitě bude těžké. Teď ale jdeme zápas od zápasu, trénink od tréninku a doufám, že kluci pochopili, že cesta k úspěchu jde přes tvrdou práci a začíná to být vidět.  

SK Slavia Praha – Gardenline Litoměřice 1:5 (1:2)
Branky: 12. Míča (Směřička) – 8. Fabricio, 10. Rafael (Kovács), 23. Rodrigo (Rafael), 35. Fabricio (Záruba), 36. Fabricio (Záruba)
Slavia: Kubíček (Žežulka) – Brychta, Krstevski, Směřička, Novotný, Hrubý, Turek, Arsovski, Lištván, Homola, Míča, Hrdina, Hájek
Gardenline Litoměřice: Vavrek (Šimon) – Taverna, Záruba, Matheus, Zapletal, Fabricio, Hrdý, Kovács, Graciano, Rafael, Vagnao, Krok, Tichý
 



 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700