Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 4.11.2017

Slávisté v pátek večer prožili zápas, na který vůbec nebudou vzpomínat v dobrém. V souboji s Teplicemi si vytvořili náskok 3:0, který v druhém poločase navýšili až na 5:1, v závěrečné čtvrtině si ale nedokázali poradit s náporem soupeře, který díky brankám v power-play dokázal vyrovnat a v poslední minutě strhnout vítězství na svoji stranu.

Pro Slavii jsou další nepříjemností dvě zranění - nová posila Vítězslav Hrubý má ruku na šest týdnů v sádře, zápas nedohrál ani Ondřej Míča. Aby toho nebylo málo, Jiří Novotný měl po cestě domů z utkání autonehodu.

Před výkopem zápasu uctili všichni přítomní minutou ticha památku prezidenta Sparty Zdeňka Větrovského, velkého futsalového srdcaře, který ve své kariéře působil i ve Slavii.

Slávisté začali dobře, už ve třetí minutě sebral Arsovski soupeři míč a poslal ho o tyč do sítě, už před tím Směřička nedokázal nasměrovat do odkryté branky Hrdinovu přihrávku, těsně vedle pálil i Míča. Teplice v další fázi měly více ze hry, několika výbornými zákroky se blýskl brankář Kubíček. 

Ve třinácté minutě přidali červenobílí dvě branky, nejprve Míča připravil střeleckou pozici pro Homolu, pak se nádherně z dálky trefil Hrdina. Těsně před přestávkou ale přišel jeden z rozhodujících momentů, Turek ztratil zbytečně před brankou míč a Ninho překonal poprvé Kubíčka. Navíc si hosté ještě vytvořili další šanci.

Po přestávce slávisté měli další příležitosti zápas strhnout na svoji stranu. Brychta střílel vedle z otočky, Hrdinova tečovaná střela šla vedle, Novotný napálil tyč. Dvě šance ale skončily brankou - po Arsovského přihrávce poslal míč zblízka do sítě Turek a Homola technickým zakončením svého sóla zvýšil na 5:1. V tu chvíli by asi nikoho v hale nenapadlo, že na konci nebudou slávisté slavit vítězství. Možná to právě byla chyba.

Teplice ve 30. minutě snížily na 5:2 a pak vytáhly svojí velkou zbraň - power play. Při ní udělali chybu, ale Hrdina nedokázal do prázdné branky zakončit a jejich snahu utlumit. Od 26. minuty hostům jejich kombinace při hře bez brankáře vycházely, postupně dokázali vyrovnat a ve strhujícím závěru dokonce Baran rozhodl o jejich vítězství. 

Komentáře:

Nenad Veljkovič (Slavia): Děláme stále stejné chyby, za stavu 3:0 jsme nabídli soupeři snížení z pozice, kdy jsme měli míč pod kontrolou. V druhém poločase jsme přestali dávat šance za našeho vedení 5:2 převládl pocit, že je zápas vyhraný a on vyhraný nebyl. Doufám, že tohle pro nás bude velké poučení.

Aibek Mukanov (Teplice): Nezačali jsme zápas vůbec dobře, protože jsme inkasovali branky po našich chybách, došlo to až tak daleko, že jsme prohrávali 1:5. Ale jsem velmi rád, že se naši hráči dali dohromady a prokázali charakter a vyhráli tento důležitý zápas. Slavia je velmi silný tým, na kterém se projevuje dobrá práce trenéra, ale my jsme i trochu se štěstím strhli vítězství na naší stranu. Jsem za to velmi rád, protože nám taková vítězství v lize určitě pomohou. Na tréninku věnujeme velmi mnoho času power-play, proto jsem rád, že jsme to dnes ukázali v zápase a že nám se nám naše snaha tímto způsobem vrátila.

SK Slavia Praha – Swarog FC Teplice 5:6 (3:1)
Branky: 3. Arsovski, 13. Homola (Míča), 13. Hrdina, 23. Turek (Arsovski), 24. Homola – 20. Ninho, 26. a 30. Nene, 36. Kunzl, 38. Nene, 40. Baran
Slavia: Václav Kubíček , Radim Garčár - Ondřej Míča , Jiří Novotný , Jan Lištván , František Sedláček , Martin Směřička , Antonín Hrdina , Vítězslav Hrubý , Martin Brychta , Gjokica Arsovski , Jan Homola , Vojtěch Turek , Daniel Hájek Hlavní trenér: Nenad Veljkovič
Teplice: Radek Novák, Jan Kalina - Alexandr Žák, Jiří Baran, Lucas Borges, Jean, Martin Kulhánek, Nene, David Černý, Ninho, Tomáš Künzl Hlavní trenér: Aibek Mukanov
Rozhodčí: Petr, Čep
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700