Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Oldřich Pánek   Vloženo dne: 18.8.2017

Druhý přípravný zápas mají za sebou futsalisté Slavie. V pátek večer se utkali se Slovanem Bratislava, tedy slovenským mistrem Slov-matic Bratislava, který nově nastupuje pod jménem slavného klubu. Po vyrovnaném prvním poločase, který skončil 2:2, trenéři červenobílých do druhého dějství nenasadili tři opory a domácí tým přidal čtyři branky. Byl to ale velice kvalitní a vyrovnaný zápas, výsledek úplně neodráží jeho průběh.

První branka padla v šesté minutě, když hráči Slovanu získali míč, který neudržel v poli vyběhnutý brankář Garčár, a Rick otevřel skóre. O dvě minuty později bylo vyrovnáno, když se ve skluzu trefila nová posila Vojtěch Turek, po příhravce dalšího slováka, kterého Slavia testuje - Maroše Sasáka. Ten se před gólem velmi pěkně individuálně uvolnil. Naopa Turek skóroval už v předcházejícím pohárovém střetnutí a zaznamenal třetí branku za Slavii ve druhém utkání.

Za další dvě minuty se prosadil po individuální akci bývalý slávista Radim Záruba, jehož propagační střelu od autové čáry nešťastně tečoval Hrdina. Především domácí hráli důrazně a tvrdě, a tak již do 11 minuty nasbírali pět akumulovaných faulů. Do přestávky tak srovnal ze značky 10m kopu přesnou ránou do horního rohu branky Ondřej Míča. Hrál se oboustranný rýchlý kombinační futsal, který se divákům musel líbit. Další šance ale již zůstaly nevyužity.

Do druhé půle již nezasáhli Novotný, Míča a Hrdina a domácí se dokázali prostřílet k vítězství. Trefili se postupně Adam Zdráhal, Martin Zdráhal, svoji druhou trefu přidal Rick a skóre uzavřel dvě minuty před koncem prudkou ránou Rafaj. Na straně Slavie na sebe ve druhém poločasu výkonem opět upozornil mladý Hájek.

Společně s výpravou Slavie cestovaly do Prahy také další dvě nové posily, které mají zkušenosti z Ligy mistrů a reprezentace své země. Již brzy vám je představíme!

Martin Rejžek, tréner Slovana: „Na to, že sme len na začiatku prípravy, to bol solídny zápas. Ja som v tejto fáze prípravy spokojný. Máme pred Ligou majstrov ešte veľa práce najmä v obrane, pretože aj dnes sme tam mali okienka. Dôležité je, aby sme zostali všetci zdraví a aby sa nikto nezranil.“

Nenad Veljkovič, trenér Slavie: „Věděli jsme jaký soupeř nás čeká, byl to pro nás těžký zápas. Slovan je Mistr Slovenska, v jeho středu je velké množství reprezentantů. My se nacházíme v plné přípravě, máme za sebou těžké tři týdny. Zatím jsme toho po herníé a taktické stránce mnoho nenatrénovali. Ale jsem spokojený. Prostor na hřišti dostali všichni. Nebyl to z naší strany špatný zápas.“

SK Slovan Bratislava –SK Slavia Praha 6:2 (2:2)
Branky: 6. Rick, 8. Záruba, 25. A.Zdráhal A.,26. M.Zdráhal, 37. Rick, 38. Rafaj – 8. Turek (Sasák), 12. Míča (10m kop)
Slovan Bratislava: Brndiar (Karpiak) – Rafaj (C), Záruba, Rick, A. Zdráhal, Kyjovský, M. Zdráhal, Kozár, Haľko, Michalec, Péchy
Slavia Praha: Garčár – Brychta, Novotný, Turek (C), Hájek, Sedláček, Homola, Míča, Hrdina, Oliva, Sasák, Směřička
Rozhodčí: Belavý, Bohun
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700