Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 7.5.2017

Slavia zvítězila i ve druhém semifinále a k první výhře ve Zruči přidala i výhru z Edenu! V semifinále tak vede nad Benagem 2:0 na zápasy! Další utkání se hraje už tuto středu ve Zruči. Obě branky v nedělním souboji vstřelil Petr Oliva, za hosty v prvním poločasu vyrovnával Josef Gabčo.

Slávisté znovu vsadili na to, co je dovedlo k úspěchu v prvním semifinále – bojovali s maximálním nasazením, nevypustili jediný krok na palubovce, pomáhali si a pracovali jako tým. Proti technické vyspělosti soupeře nasadili maximální koncentraci a obětavost a to se jim znovu vyplatilo. Nutno hned v úvodu vyzdvihnout výkon muže, na kterého se slávisté v letošním play-off mohou stoprocentně spolehnout – brankáře Ondřeje Vahaly.

Na začátku utkání měli tři dobré šance hosté, dvakrát je vychytal Vahala, jednou se míč odrazil od tyčky. V šesté minutě mohl otevřít skóre Martin Směřička, ale jeho rána minula těsně levou stranu branky. V 10. minutě hosté zariskovali s vysunutím Cristiana, jeho střelu lapil Vahala, vyslal na zteč Hrdinu, ale jeho pokus zastavil jeden z hostujících hráčů na brankové čáře. Ukázal se také Michal Salák, který si navedl míč středem a jeho ránu Cristiano vytáhl jen s velkou námahou konečky prstů nad.

Ve 14. minutě šla Slavia do vedení. Pimpolho udělal chybu v rozehrávce, míč mu sebral Záruba, neukvapil se a nahrál precizně Olivovi, který míč napálil do sítě!

Oliva ale vzápětí také chyboval při přihrávce, hostující Josef Gabčo se dostal do střelecké pozice, připravil si míč a prostřelil Vahalu. Bylo vyrovnáno. I nadále se hrál napínavý futsal, slávistickou šanci měl znovu Oliva, zkoušel tentokrát zakončit technicky, ale minul branku.

Rozhodující momenty tedy přišly až po přestávce. Ve 35. minutě Brahimi nezakončil dobře v nebezpečném přečíslení, i když měl před sebou odkrytou branku, a slávisté vzápětí udeřili – Záruba nahrál na levé křídlo Michalu Salákovi, který uviděl nabíhajícího Olivu a střelec prvního gólu se trefil ve skluzu i podruhé!

Červenobílí si pak museli sáhnout na dno svých sil – v závěrečné power play je hosté zavřeli před brankou, střílel hlavně aktivní Gabčo – ale slávističtí bojovníci tlak přestáli – naopak třikrát měli možnost zakončit přes celé hřiště, ani jednou se jim to ale nepodařilo. To je nakonec nemuselo vůbec mrzet, protože i po závěrečném klaksonu svítil i díky několika bravurním zásahům brankáře Vahaly na světelné tabuli stav 2:1!

Přítomní diváci pak ocenili nasazení a boj obou týmů uznalým potleskem. Byla to skutečná reklama na futsal! Takhle by měla utkání vypadat!

Ohlasy trenérů:


Martin Brychta (Slavia): Dařilo se bránit power-play soupeře, fungovala nám obrana. Hráli jsme tak, jak se v play off musí hrát – obětavě, týmově, vrhali jsme se do střel, chodili natvrdo do soubojů. S tím vším jsem naprosto spokojený. Čeká nás ten nejtěžší krok, vedeme 2:0 na zápasy, ale vyhráno ještě nic není. Musíme do dalšího zápasu se stejnou pokorou a stejnou obětavostí.

Beni Simitči (Benago): V kabině jsem už klukům poděkoval za výkon, tam nebylo co řešit, každý se vydal na maximum. Nehráli nám tři hráči ze základu, Diego je zraněný, Tomáš Vnuk onemocněl, když takoví hráči chybí, tak se nehraje tak snadno. Navzdory tomu jsme stejně jako v pátek byli lepší, oni nám ale ze dvou šancí dali dvě branky. My jsme ze spousty šancí nedali gól. Není to jenom o tom, že Vahala podal fantastický výkon, ale kluci věděli jak a kam střílet a bohužel to nedodrželi. Ukázal jim to Gabčo. Slavia hrála na obranu, jsou v prvních zápasech zatím štastnější. Vracíme se do Zruče, kde budeme už kompletní. Když podáme stejné výkony, tak nemám strach. Musím ještě říct, že oba zápasy byly výbornou reklamou pro futsal!

SK Slavia Praha - Benago Zruč n/Sázavou 2:1 (1:1)
stav série 2:0
Branky: 14. Oliva (Záruba), 35. Oliva (Salák) – 14. Gabčo
Slavia:
Vahala (Garčár, Roshan) – Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Lištván, Oliva, Směřička, Hrdina, Matějka (C), Wojnar, Míča
Benago:
Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) – Marcelo, Saul, Pimpolho, Brahimi, Belej, Rodek, Vnuk, Gabčo, Hloušek, Victor, Simitči (C)


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700