Autor: Ondřej Zlámal Foto: Futsalplzen.cz   Vloženo dne: 17.4.2017

Vyrovnaný a dramatický futsal plný zvratů se šťastným koncem pro slávisty – tak by se dalo charakterizovat první čtvrtfinálové utkání mezi Slavií a Interobalem Plzeň. Rozhodující branku přineslo až druhé prodloužení, ve kterém se přes celé hřiště trefil Radim Záruba, a červenobílí vyhráli 4:3. Série pokračuje už tento čtvrtek v Praze od 20 hodin v hale v Edenu!

Slávisté měli první šance zápasu, ale několik dobrých zákroků vytasil hned v úvodu domácí brankář Václav Kubíček. Ve třetí minutě ale vyšla slávistům nacvičená rozehrávka, Jiří Novotný našel před brankou Michala Saláka, který se skvěle uvolnil a pohotovou ránou po zemi k tyči nedal domácímu gólmanovi šanci. Plzeň dokázala vyrovnat o tři minuty později, když se trefil prudkou tečovanou ránou z větší vzdálenosti pod břevno Michal Štrajt. Oba celky ale velice dobře a pozorně bránily, proto se gólový účet poločasu zastavil. Velký podíl na tom měli také oba dva gólmani, Kubíček zlikvidoval velké šance Martina Směřičky, Antonína Hrdiny i Martina Brychty.

Po přestávce šli do vedení domácí, když Tomáš Abrham se štěstím prostřelil Vahalu po akci na pravé straně. Slávisté ale vývoj skóre otočili. Nejprve Směřička zavěsil po přihrávce Radima Záruby z rohového kopu, třetí branku pak přidal Hrdina, kterého Záruba uvolnil před brankou. Hrdinovo technické zakončení bylo výstavní!

Domácí kouč Petr Kučera pak vytáhl silnou zbraň Plzně - power-play. Domácí ji dohráli do dvou naprosto vyložených šancí, které ale zlikvidoval skvěle chytající Vahala. V závěru ale neměl šanci zasáhnout, když ho nešťastně překonal jeho spoluhráč Jan Homola, který naskočil z lavičky právě do závěrečné fáze utkání.

Domácí šli do prodloužení pod tlakem pěti faulů, hráli tak nadále power-play na držení balónu, a chtěli evidentně dohrát utkání do penaltového rozstřelu. To se jim nevyplatilo. Nakonec udělali chybu v druhé pětiminutovce, míč se dostal k Zárubovi, který přes celé hřiště rozhodl o prvním bodu pro Slavii!

Hodnocení trenéra Martina Brychty:
„Byl to dramatický zápas až do samotného prodloužení, jsem rád, že to nakonec dopadlo dobře pro nás. Nemohli jsme se dostat dlouho do hry. Měli jsme fáze, kdy jsme hráli tak, jak jsme chtěli a navázali jsme na to, jak jsme hráli proti Plzni v posledním utkání základní části. Ale pak jsme měli chvíle, kdy jsme přestávali běhat a soupeř toho využíval. Musím pochválit našeho brankáře Ondřeje Vahalu, který nám neskutečně pomohl, zejména při power play soupeře v závěru. Očekávám, že stejně vyrovnaný bude i průběh v dalším zápase. Vyrovnané budou všechna utkání série, jak jsem předpovídal.“

Petr Kučera (trenér Interobalu Plzeň):
"Jsem smutný, protože se doma prohrálo. Musíme se s tím nějak poprat a zabojovat ve čtvrtek na Slavii. Do zápasu se dalo všechno a rozhodlo několik šancí, které nám vychytal brankář hostí. V závěru se musela hrát power-play, která nakonec nevyšla a inkasovalo se. Již teď musíme koukat na další důležitý zápas. Chci moc poděkovat divákům, kterých se sešlo opravdu hodně moc. Jen mě mrzí, že jsme jim neudělali radost i výsledkově. Díky i za to, že se ozývali v situacích kdy to tým potřeboval. To bylo hlavně na konci druhého poločasu. Takovou kulisu nám může zbytek ligy jen závidět. Chtěl bych je pozvat i na další domácí zápas a moc bych si přál kdyby to bylo ještě hlučnější a dotáhli nás do vítězného konce."

Interobal Plzeň – SK Slavia Praha 3:4 (po prodloužení, 3:3, 1:1) stav série 0:1
Branky: 6. Štrajt (Abrham), 22. Abrham (Holý), 39. Homola (vlastní) – 3. Salák (Novotný), 29. Směřička (Záruba), 33. Hrdina (Záruba), 49. Záruba
Plzeň: Kubíček, Landrgott – Mižár, Holý, Štrajt, Havel, Abrham, Kasýk, Hudaček, Šíša, Štverák, Stejskal, Forman. Buchta. Trenér: Kučera.
Slavia: Vahala, Garčár – Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Lištván, Oliva, Směřička, Homola, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar. Trenér: Brychta.





Foto: Futsalplzen.cz


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700