Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.2.2017

Do konce chybělo pouhých jedenáct vteřin, když se Antonínu Hrdinovi při power play podařilo prostrčit přes Libora Gerčáka míč do sítě a vyrovnat na konečných 3:3. Slávisté ale po zápase litovali toho, že se jim nepodařilo proměnit takových situací víc a nedosáhli na tři body.

V sestavě již s Jiřím Novotným, který si odpykal disciplinární trest, začali červenobílí ve Vysokém Mýtě aktivně, kombinovali, drželi míč a vytvořili si úvodní šance zápasu. Mimo branku zamířili v prvních minutách Martin Směřička, Martin Brychta i Hrdina. Největší příležitost měl Novotný, který se objevil sám před Gerčákem, ale reprezentační brankář mu vykryl střelecký úhel. Další šanci měl Michal Salák, už tradičně si v koncovce počínal aktivně i Radim Záruba.

Byl to právě on, kdo nakonec v páté minutě po krásném sólu na levé straně otevřel přesnou střelou skóre. Domácí v té době měli na svém kontě jen několik náznaků šancí, zblízka zakončoval po signálu Michalec, branku ale netrefil.

To se bohužel podařilo v jedenácté minutě kapitánu Jakubu Vágnerovi, který z první propálil po přesné přihrávce Petra Vladyky Ondřeje Vahalu po zemi a vyrovnal. Slávisté nadále hráli aktivně, další příležitosti měli Směřička, Záruba, hlavou šikovně zakončoval Brychta. Pod tlakem byla domácí obrana i při třech rohových kopech. První poločas vyzněl pro Slavii, skóre však bylo vyrovnané.

V 17. minutě vytáhl ještě Vahala střelu domácího Lukáše Váchy na tyč, poločas pak skončil Gerčákovými zákroky proti střelám Záruby a Hrdiny.

Po přestávce trefil Směřička šajtlí levou tyč, mimo branku skončila i další Zárubova rána. Domácí, kteří se ve druhém poločasu dostali ještě pod větší tlak než v poločasu prvním, byli v tomto ohledu efektivnější. Mihalec z ojedinělého protiútoku propálil míč do sítě podruhé ve 26. minutě po akci na levé straně. Slávisté odpověděli hned vzápětí, Antonín Hrdina se trefil po rohu z první ze střední vzdálenosti.

Svěřenci Martina Brychty ale museli znovu dotahovat, protože po půlhodině hry Nejzbachu vyšel signál po rohovém kopu a Vácha zvýšil poměrně lacinou brankou na tři jedna.

Šest minut před koncem přišla power play s Ondřejem Míčou jako brankářem v poli. Gerčák vychytal dvě Zárubovy šance, futsalistovi roku chybělo štěstí i v dalších situacích, to naopak měli slávisté na druhé straně, když se Vladykovi nepovedlo hlavou trefit odkrytou branku.

Jedenáct vteřin před koncem se slávistům podařilo vyrovnat, svůj druhý gól dal Antonín Hrdina. Soupeři se tak rozešli smírně, Slavia si připsala třetí remízu na palubovkách soupeřů.

Komentáře trenérů:

Roman Páral (trenér Nejzbachu Vysoké Mýto): „Když to vezmu podle brankových příležitostí, tak je remíza spravedlivá. Utkání mělo náboj a hrálo se nahoru dolů. Je škoda, že jsme jedenáct sekund před koncem neudrželi balon na polovině soupeře. Měli jsme dohrát zápas tam. Je to velká škoda a chyba, protože jsme zápas potřebovali vyhrát.“

Martin Brychta (trenér SK Slavia Praha): „Zápas nakonec skončil remízou. Po výsledkovém průběhu můžeme být za bod rádi, ale samozřejmě jsme chtěli vyhrát, což se nám nepovedlo. Hrálo se bojovné utkání na obou stranách, což jsme očekávali. Na Nejzbach jsme se připravovali a uzpůsobili jsme tomu i trénink. Nemohu říct, že by kluci podali špatný výkon, to vůbec ne. Naopak fyzicky jdeme nahoru, ale nedaří se nám dotáhnout do zdárného konce naše vypracované akce. V konečném výsledku nás to pak mrzí.“

Nejzbach Vysoké Mýto – SK Slavia Praha 3:3 (1:1)

Branky:
11. Jakub Vágner (Petr Vladyka), 26. Roman Michalec (Tomáš Vácha), 31. Tomáš Vácha (Petr Vladyka) - 5. Radim Záruba (Ondřej Míča), 27. Antonín Hrdina (Petr Oliva), 40. Antonín Hrdina (Radim Záruba)

Nejzbach:
Libor Gerčák (Jan Špinar) - Roman Michalec , Petr Jeníček , Jakub Vágner , Jaroslav Kubát , David Vodrážka , Tomáš Vácha , Šimon Štanglica , Vojtěch Habrman , Jan Koblasa , Petr Vladyka , David Novák Trenér: Roman Páral
Slavia: Ondřej Vahala (David Roshan) - Ondřej Míča, Tomáš Matějka, Jiří Novotný, Radim Záruba, Antonín Hrdina, Mikuláš Wojnar, Petr Oliva, Martin Směřička, Martin Brychta, Michal Salák Trenér: Martin Brychta st.
Rozhodčí: Markovský, Klečacký

 






















 





































 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700