Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová, Radek Klier   Vloženo dne: 19.2.2017

V neděli slávisté narazili na koncentrovaného a dobře bránícího soupeře, který vyrážel z pevného obranného bloku do nebezpečných brejků. Hostující defenzívu se našim hráčům v prvním poločase bohužel nepodařilo překonat, naopak soupeř dvakrát dokázal míč dostat za záda brankáře Ondřeje Vahaly.

Červenobílí v zápase vyslali na soupeřovu branku nebývalé množství střel, z nich byla ale celá řada zablokována nebo sražena obranou. Z dálky to často zkoušel Radim Záruba. Hodonínští hráči ho ale velice pečlivě dostupovali, podobně tomu bylo při střelách, které z podobných pozic vyslali na Michala Lupače Ondřej Míča nebo Antonín Hrdina. Posledně jmenovaný nastřelil v prvním poločase tyčku.

Hodonínští byli stále připraveni vyrazit do rychlého protiútoku, mnohokrát slávisté jejich snahu zastavili útočnými skluzy a obětavostí, skórovat jim ale bohužel nezabránili. Skóre otevřel Patrik Levčík, který šikovně tečoval před Ondřejem Vahalou střelu Dimostenise Chadzidise. Levčíkovi utkání vůbec vyšlo, prezentoval se i velice pěkným volejem, který jen těsně minul domácí branku. Také druhý gól padl do slávistické sítě, přes veškerou snahu dobíhajících obránců dokázal míč za brankovou čáru propasírovat Juraj Višváder.

Po přestávce svěřenci Martina Brychty svého soupeře přimáčkli na vlastní polovině, křížné rány Hrdiny i Martina Směřičky ale jen těsně minuly tyč. Snížení přišlo po kombinaci, kterou zakončil Michal Salák. Ten pak trefil ještě tyčku.

Sešívaní inkasovali v době svého náporu potřetí, když nedůrazně odbránili střelce první branky Levčíka, ten se otočil a z devíti metrů propálil Vahalu potřetí. Následovala dlouhá power-play, kdy jako brankář v poli naskočil na hřiště Ondřej Míča, hodonínský brankář Lupač ale všechny šance zlikvidoval. Tu největší měl asi Radim Záruba, jemu vyrazil gólman míč nohou. V posledních sekundách pak zpečetil výsledek Bohumír Doubravský.

Hodnocení trenérů:

Martin Brychta: Věděli jsme, že budeme čelit velice odhodlanému soupeři, kterému půjde o hodně. V prvním poločase jsme inkasovali jeden nešťastný a druhý darovaný gól. Zápas se lámal za stavu 1:2, kdy jsme udělali chybu v obraně, sice jsme hráče zdvojili, ale důrazně jsme ho nedohráli. Inkasovali jsme potřetí, ukázalo se, že to byl rozhodující moment. Tango výborně bránilo, nebylo lehké se tam dostat, když už jsme se dostali do střeleckých pozic, byl tam jejich gólman, nebo mu pomohla tyč. Na naší koncovce pracujeme, ale dnes to bylo z tohoto hlediska trochu nešťastné utkání.

Marián Berky (trenér Tanga Hodonín): „Kluci k utkání přistoupili s tím, že se opravdu chceme zachránit. Já jsem jim v kabině říkal, ať si zápas v první řadě užijí, ale aby se po zápase mohli každému podívat do očí, že odevzdali naprosto všechno a to bez ohledu na to, zda prohrají nebo vyhrají. Na Radima Zárubu jsme se speciálně nepřipravovali, řešili jsme celý tým, protože Slavia má kvalitní hráče, chtěli jsme si především dobře připravit náš defenzivní blok a střelce včas dostupovat. O přestávce jsem hráče nabádal, aby pokračovali se stejným nasazením a nevypustili žádný souboj. Kluci prokázali progres ve své hře, je jen škoda, že jsme k vítězství nedotáhli také některé předcházející zápasy.

SK Slavia Praha – Tango Hodonín 1:4 (0:2)
Branky: 27. Salák (Směřička) – 14. Levčík (Chadzidis), 19. Višváder (Doubravský), 33. Levčík (Belaník), 40. Doubravský
Slavia: Ondřej Vahala (David Roshan, Radim Garčár) – Martin Brychta jr., Radim Záruba, Michal Salák, Petr Oliva, Ondřej Míča, Antonín Hrdina, Tomáš Matějka(C), Martin Směřička, Mikuláš Wojnar. Trenér Martin Brychta
Tango Hodonín: Michal Lupač (Jakub Dvořák) – Dimostrius Chadzidis (C), Čěněk Cenek, Milan Svoboda, Jakub Řezníček, Tomáš Buršík, Patrik Levčík (B), Tomáš Veselovský, Juraj Višváder, Marek Belaník, Bohumír Doubravský,
Trenér: Marián Berky

Rozhodčí: Jakub Matyš, Libor Kaštánek
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700