Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová, Michal Pavlík   Vloženo dne: 8.1.2017

Červenobílí v sobotu proti Zruči nezabodovali, i když svému favorizovanému soupeři i v oslabené sestavě statečně vzdorovali. Slavii chyběli zraněný Jiří Novotný, nemocný Vladimír Stibora, vykartovaný Ondřej Míča a také Brazilec Michel Melo, který přiletí do ČR až na začátku týdne. K dispozici nebyl ani nemocný trenér Martin Brychta, a aby toho nebylo málo, tak tým nemohl vést ani jeho asistent Dominik Rodinger, který dostal trest na dva zápasy za své vykázání z lavičky v posledním utkání v Hradci. Sešívané tak řídil právě Jiří Novotný spolu s Danielem Kolmanem.

Slávisté museli hned v úvodu dotahovat náskok soupeře, když ve 3. minutě nekompromisně potrestal chybu v rozehrávce Brahimi a o dvě minuty později si vstřelil dobíhající Dvořák nešťastně vlastní branku po další trestuhodné chybě domácích. O čtyři minuty později se podařilo snížit Homolovi, který šikovně tečoval Hrdinovu střelu. Další gól ale přidali znovu hosté, tentokrát se z pravé strany trefil křížnou umístěnou ránou Sidnei. Skóre prvního poločasu dostalo konečnou podobu v poslední dvacáté minutě, ve které se za hosty trefil Kovács, za červenobílé pak zakončil z bezprostřední blízkosti po Wojnarově přihrávce Salák. To již domácí hráli power-play.

Po přestávce slávisté výrazně zlepšili svoji hru a častokrát si vysloužili potlesk diváků za svižné kombinace, které ale bohužel vedly jenom k nevyužitým šancím. Zatímco v prvním poločasu bylo Benago lepší a aktivnější, druhý poločas patřil domácím. Nejprve trefil po krásné akci Homoly tyčku Hrdina, velkou příležitost promarnil Dvořák, který měl před sebou jenom odkrytou branku, ale míč do ní nedokázal nasměrovat. Tyč trefil po krásné akci také hlavou Kostka. Slávistům se poměrně dařilo v power-play, ve které častokrát hrál jako vytažený hráč také brankář Vahala.

Benago zaznamenalo díky Rodkovi pátou branku z ojedinělé akce, pak ale přišly silné chvilky domácích, třetí trefu za záda hostujícího gólmana propasíroval Dvořák ve 34.minutě, o dvě minuty později pak zakončil pohotově po Olivově přihrávce Salák. I v dalších situacích mohli slávisté skórovat, v dobrých pozicích byli Oliva i Hrdina, v dalších útocích někdy chyběla odvaha rychleji zakončit. Zkušení hosté nakonec využili zisků míčů při power-play a dotáhli své vítězství, které završili góly do opuštěné branky Vnuk a Belej.

Slavia je tak po 13. kole Chancefutsal ligy na 6. místě, ve čtvrtek 12.1 ji čeká prestižní derby se Spartou, které se hraje na Podvinném Mlýně.

Komentáře:


Dan Kolman:
„Vzhledem k našemu oslabení o zraněné a vykartované hráče jsme si byli plně vědomi toho, že musíme především dobře a zodpovědně bránit. Bohužel jsme se nevyvarovali na začátku chyb a darovali jsme Benagu první tři branky. To určilo ráz utkání, kdy jsme pak jenom dotahovali skóre. Druhý poločas jsme začali mnohem líp, bohužel nám nevycházela koncovka, nastřelili jsme tyčku, břevno, nevyužili jsme další šance. Za druhý poločas jsme nakonec na body měli, je to škoda.“

Petr Oliva:
„Prohráli jsme, spokojení být nemůžeme, našli bychom v utkání pár pozitivních momentů, ale určitě bychom chtěli náš výkon ještě zkvalitnit a zahrát lépe a s pozitivnějším výsledkem.“

Slavia – Benago Zruč nad Sázavou 4:7 (2:4)
Branky: 7. Homola (Hrdina), 20. Salák (Wojnar), 34. Dvořák (Hrdina), 36. Salák (Oliva) – 3. Brahimi (Marcelo), 5. Dvořák (vla.), 9. Sidnei (Marcelo), 20. Kovács (Belej), 30. Rodek (Vnuk), 38. Vnuk, 40. Belej (Sidnei)
ŽK:  20. Homola (SLA)
Slavia:  Ondřej Vahala (David Roshan, Radim Garčár), Martin Brychta, Michal Salák, Petr Oliva, Daniel Dvořák, Jan Homola, Antonín Hrdina, Tomáš Matějka, Dominik Kostka, Mikuláš Wojnar.
Benago: Tomáš Bezstarosti – Marcel Rodek, Azem Brahimi, Marcelo, Diego Fogasa, Michal Belej, Michal Kovács, Tomáš Vnuk, Jaroslav Pytloun, Jiří Ježdík, Sidnei
Rozhodčí: Michal Čurda, Leoš Gryc
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700