Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 3.12.2016

Slávisté si odvezli ze západu Čech jeden bod, když zápas, který byl opakováním posledního čtvrtfinále play-off, skončil nerozhodně 2:2. Červenobílí dvakrát prohrávali, dvakrát dokázali vyrovnat, vytvořili si celou řadu šancí, ale domácí brankář Václav Kubíček podal stejně jako slávista Ondřej Vahala vynikající výkon. Trenér Martin Brychta se musel v zápase obejít bez zraněných opor Jiřího Novotného a Antonína Hrdiny, kteří nebudou k dispozici přinejmenším do konce roku.

Před začátkem utkání proběhla minuta ticha na památku obětí leteckého neštěstí v Brazílii, při kterém zahynuli fotbalisté Chapecoense.

V prvním poločase se hrál taktický futsal, obě mužstva nechtěla udělat chybu. Interobal se dostal do vedení po rychlém protiútoku, když se Kasýkovi se Stejskalem podařilo získat na polovině hřiště míč. Slavia ale měla svoje šance, vytvářela si je po kombinačních akcích, které zakončovali Michel Melo, dvakrát byl v nadějné pozici Michal Salák, ani jeden z nich ale brankáře Kubíčka nepřekonal. Na druhé straně zasahoval stejně dobře v 18. minutě Vahala proti Stejskalově ráně. Poslední šanci měl těsně před koncem poločasu Wojnar, ale míč mezi tyče nedostal.

I po přestávce slávisté útočili, hned v úvodu vypálil Ondřej Míča, Vahala zase krotil míč po Kocově útoku. Hrál se otevřenější futsal, který přinesl nakonec tři branky. Slávisté vyrovnali po akci juniorského reprezentanta Vladimíra Stibory na levém křídle, ze kterého poslal přihrávku před branku, míč po zásahu obrany skončil na břevnu, ale odtud putoval k Janu Homolovi, který už ho nasměroval do sítě. Stibora, který nahradil na určitou část utkání veterána Matějku hru velmi oživil.

Bohužel hned vzápětí Koc vstřelil druhou branku domácích, když se mu podařilo vystihnout slávistickou rozehrávku. Koc byl pak ještě sám před Vahalou, ale slávistický reprezentační gólman byl na místě. Konečné skóre se zrodilo osm minut před koncem, kdy po Salákově přihrávce vyrovnal Ondřej Míča. Nutno ještě vypsat několik dalších slávistických šancí – Homola zakončoval před Kubíčkem hodně vydařený signál, ale míč pod domácím brankářem do sítě nepropasoval, nadvakrát se pokoušel zakončit i Salák, v závěru měl nadějnou střeleckou pozici i autor druhé branky Míča.

Na výsledku už ale nezměnily nic ani taktické manévry s oddechovými časy na obou stranách v poslední minutě hry. Slavia klesla v tabulce o jednu příčku na třetí místo, protože má horší skóre než Benago. V posledním utkání v letošním roce se představí na palubovce Madosu Hradec Králové.

Hodnocení trenérů:


Petr Kučera (Interobal Plzeň): Náš tým hrál doma a chtělo se naplno bodovat, ale po průběhu zápasu si myslím, že je to spravedlivá remíza. Potkala se mužstva, která předvedla futsalovou taktickou bitvu a ani jeden nechtěl moc riskovat. Je škoda, že náš tým šel vždy do vedení, ale dlouho jsme toto vedení neudrželi a nakonec je z toho remíza. Je to určitě ztráta bodů z domácího prostředí, ale také důležitý bod se silným soupeřem.

Martin Brychta (trenér Slavia): Bylo to vyrovnané utkání, oba soupeři předváděli hlavně v druhém poločase dobrý futsal, první poločas byl hodně takticky vedený, bohužel jsme po naší chybě prohrávali a tahali za kratší konec. Pak jsme ale vyrovnali, pak jsme soupeře i v některých fázích přehrávali, futsal se rozjel a diváci se nakonec měli na co dívat. Musím pochválit oba brankáře, dnes podali velice dobrý výkon a mají na konečném skóre velký podíl.
Interobal Plzeň – SK Slavia Praha 2:2 (1:0)
Branky: Branky: 4. Kasýk (Stejskal), 31. Koc (Holý) – 30. Homola (Stibora), 32. Míča (Salák)
Interobal Plzeň: Kubíček (Landrgott) – Mižár (kap), Koc, Mariánus, Kasýk, Stejskal, Abrham, Holý, Havel, Forman, Hudáček, Štverák.
SK Slavia Praha: Vahala (Roshan) – Brychta, Salák, Michel Melo, Oliva, Dvořák, Stibora, Homola, Míča, Matějka (kap.), Wojnar.
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700