Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 14.5.2016

Historicky nejúspěšnější sezona Slavie dnes večer skončila, kapitán Tomáš Matějka zvedl nad hlavu pohár za třetí místo a slávisté převzali z rukou představitelů FAČR bronzové medaile!

Čtvrté semifinále začalo dobře pro hosty, kteří se rychle ujali tříbrankového vedení, slávisté nedokázali jejich nástup zachytit, přesto se nevzdávali. Museli se však vyrovnat s tím, že se postupně zranili oba brankáři – Ondra Vahala i Michal Bartůněk. Trenér Martin Brychta na nečekanou situaci reagoval tím, že začal tři minuty před koncem poločasu hrát power-play. Po přestávce se do brankářského oblékl Michal Vejvoda.

Vynikající výkon podal i v tomto utkání Antonín Hrdina, který byl u všech branek Slavie, sám čtyři vstřelil a navíc zařídil i vlastní gól, který si vstřelilo samo Benago. Slávisté se dostali na dostřel za stavu 5:7, bohužel pak velice špatně rozehráli a André zvýšil náskok budoucích finalistů.

Slavia v semifinálové sérii prohrála 1:3, do finále postupuje Benago, jehož hráči se dokázali poučit z porážky v Edenu a podali vynikající výkon, který korunoval reprezentant Michal Belej několika krásnými zakončeními. Konečné skóre se zastavilo na stavu 7:12.

Radost z bronzové medaile však dokazuje to, že Slavia odehrála vynikající sezónu, která se zapisuje do červenobílé historie slávistického futsalu!

Trenér Martin Brychta:
Začátek zápasu jsme bohužel nezachytili, soupeř do něj vstoupil razantněji a s větším odhodláním. Strašně brzo jsme prohrávali o tři branky. Ti byla první věc. Druhá byla to, že se nám zranili oba brankáři, něco takového jsem ještě v životě nezažil. Museli jsme improvizovat a řešit to o přestávce. Kluci se s tím nějak vyrovnali, ale dohrávání v power-play je vždy rizikové, ačkoliv branky dokážete dát, lehce je můžete i dostat. Jsem rád, že jsme branky nastříleli a Benago neodskočilo na ještě větší rozdíl. Celkově, to ale byla pro nás velice úspěšná sezona, tým prokázal svůj charakter, jsem hrdý na to, co jsme v této sezoně dokázali.

Trenér Benaga Beni Simitči si byl jistý, že jeho mužstvo postoupí: „Po pátečním výkonu jsem si byl jistý, že se mužstvo dostalo do herního rytmu. Po super výkonu jsme v sobotu navázali dalším povedeným výkonem a už po pár minutách bylo jasno. Slavia v sobotu nebyla důstojným soupeřem. Bylo vidět, že už neměli sílu a nevěděli, která bije. My jsme přidávali gól za gólem. Mohli jsme jim dát dvacet branek, speciálně poté, co soupeři odpadli oba brankáři, a musel chytat hráč z pole. Postoupili jsme zaslouženě, byli jsme lepší a jsme lepší než Slavia, takže nebyl ani pochyb o tom, zda postoupíme nebo ne!“

Záznam utkání na Livesporttv.cz


Slavia  Praha – Benago 7:12 (2:6)
Branky: 1. Hrdina, 18. Hrdina (Novotný), 22. Salák (Hrdina), 25. Diego (vla.), 26. Hrdina, 32. Hrdina (Novotný), 39. Hrdina – 5. André, 7. Brahimi (Reis), 8. Rodek, 14. Rodek (Brahimi), 15. Rodek (Brahimi), 17. Diego (Neto), 22. Belej (André), 28. Belej (Brahimi), 28. Brahimi, 29. Rodek (Reis), 33.André, 34. Belej (André)
Slavia Praha: Vahala (Bartůněk, Vejvoda) – J. Novotný, Sedláček, Vejvoda, Salák, Kiliján, Oliva, Homola, Míča, A. Hrdina, Matějka. Trenér Martin Brychta.
Benago Zruč n. S.: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) – A. Simitči, Rodek, Starý, Brahimi, Marcelo, Diego, André, Hochman, Belej, Neto. Trenér Beni Simitči.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700