Autor: Ondřej Zlámal, chancefutsalliga.cz   Vloženo dne: 10.5.2016

Takový zápas hala v Edenu dlouho nepamatuje! Slávisté koncentrovaným, taktickým a bojovným výkonem nedali favorizovanému soupeři žádnou šanci, zvítězili vysoko 7:2 a srovnali stav semifinálové série na 1:1. Fanoušci z nepočetného, ale hlasitého, kotle slavili s hráči oslavný pokřik přímo v kabině!

Hattrickem se blýskl Antonín Hrdina, další branky přidali Lištván, Salák, Míča a z penalty Oliva. Slávistům vyšla perfektně taktika, pozorně bránili a čekali na svoje šance, které pak nemilosrdně proměňovali. Sešívaní se znovu mohli spolehnout na vynikající výkon svého gólmana Ondřeje Vahaly, pochvala za výkon ale patří úplně všem. To byla opravdu paráda!

Jedinou skvrnou na nádherném večeru je zranění Jana Lištvána, který si podvrkl koleno a utkání bohužel nedohrál. Sezóna pro něj pravděpodobně po nešetrném zákroku Andreho, za který byl oceněn pouze žlutou kartou, skončila.

První půle měla hodně zajímavý vývoj. Už ve 3. minutě vybídl J. Novotný ke skórování Lištvána a ten nabídkou nepohrdnul. Vzápětí šel sám na zručského brankáře Hrdina a po jeho pádu se dožadovali domácí penalty. Ta se nepískala. Domácí to nemuselo mrzet a to hned dvojnásob. V 8. minutě už totiž sešívání vedli po trefách Hrdiny a Míči 3:0. Opařené Benago vrátili do hry paradoxně sami domácí, když Lištván naslepo rozehrál aut do brány na Vahalu, ten v ní však v tu chvíli nebyl, protože chtěl pomoci s rozehrávkou od postranní čáry a míč skončil v síti – 3:1. Benago ještě zkusilo před přestávkou power play, ale skóre se již nezměnilo.

Druhá půle začala pro Slavii smolně, když se po souboji u zručské střídačky zranil domácí Lištván a zápas musel opustit. Ve 26. minutě bylo zaděláno na drama, když důrazný Belej prostřelil bodlem Vahalu mezi nohy – 3:2. Za tři minuty však sešívání znovu vedli o dva góly, když Kiliján našel krásně na zadní tyči Hrdinu a ten poslal míč nechytatelně do sítě – 4:2. Ve 30. minutě srazil zručský brankář Cristiano v pokutovém území Saláka a penaltu bezpečně proměnil Oliva. Překvapivě se ale "nežlutilo". Domácí vedli o tři góly!

Zruč začala hrát power play, ale chyběla jí jiskra a nápad. Pět minut před koncem byl důraznější A. Hrdina před Rodkem a střelou přes půl hřiště zkompletoval hattrick – 6:2. Skvělý výkon korunoval A. Hrdina minutu před koncem, kdy přihrál Salákovi a ten uklidil míč do opuštěné hostující brány – 7:2. Slavia vyrovnala stav série na 1:1.

Brychta: Z výkonu svého týmu mám velkou radost

Po výsledku 7:2 měl slávistický trenér Martin Brychta důvod k úsměvu: „Výsledek je jednoznačný, ale je to stejné jako s Plzní. Zkresluje to. My jsme hráli ze zabezpečené obrany a Benago více drželo balon. Zbytečně jsme se ve 2. poločasu zbavovali míče, ale účel světil prostředky a zápas pro nás dopadl dobře. Měl jsem trochu hrůzu, aby nás nepoznamenal vlastní gól. Naštěstí kluci zápas odmakali až do konce a pak z toho byl tento pěkný výsledek. Na světelnou tabuli se po zápase krásně dívá.“

Ve druhé půli z utkání odstoupil klíčový hráč Slavie Jan Lištván. „Nevím, jak dlouho bude Lištván chybět. Při sprintu kolem zručské střídačky si blbě podvrtnul koleno. Budeme čekat, co ukáže vyšetření a příští dny,“ řekl Brychta. „Jeho absence by byla velkou ztrátou.“

Trenér Simitči svému týmu věří

„Naštvalo mě neproměnění našich šancí, protože od začátku zápasu držíme balon, měli jsme utkání pod kontrolou, ale Slavia nám dala lekci z produktivity,“ litoval trenér Benaga Beni Simitči a pokračoval v hodnocení: „Gólově byli domácí lepší, ale rozhodně nebyli lepší herně. Domácí dali góly po našich chybách a my jsme sami zahazovali tutové šance. To neznamená, že Vahala nic nechytal. Jemu gratuluji k výkonu. Slavia docílila, aby se hrálo ještě jednou v Edenu, a s tím se nedá nic dělat. V pátek ukážeme naši sílu, vyhrajeme a třetí bod přidáme v sobotu.“

Záznam utkání na LiveSportTV.cz naleznete zde!

SK Slavia Praha – FC Benago Zruč n. S. 7:2 (3:1)

Branky a nahrávky: 3. Lištván (J. Novotný), 8. A. Hrdina, 8. Míča (Salák), 29. A. Hrdina (Kiliján), 30. Oliva (pk), 35. A. Hrdina, 39. Salák (A. Hrdina) – 12. vlastní (Lištván), 26. Belej (Galvao). Rozhodčí: Kaštánek, Cílek. ŽK: J. Novotný, A. Hrdina, Salák – Galvao, Marcelo. Diváci: 300. Příští zápas: pátek 13. května od 20.30 hodin v Zruči n. S.

Slavia Praha: Vahala (Bartůněk) – J. Novotný, Sedláček, Vejvoda, Salák, Kiliján, Oliva, Lištván, Homola, Míča, A. Hrdina, Matějka. Trenér Martin Brychta.

Benago Zruč n. S.: Cristiano (Bezstarosti, Pytloun) – A. Simitči, Rodek, Brahimi, Marcelo, Diego, Galvao, Hochman, Belej, Neto. Trenér Beni Simitči.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700