Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 23.4.2016

Interobal Plzeň oplatil červenobílým futsalistům porážku z prvního zápasu a čtvrtfinálová série je znovu na svém začátku – je vyrovnáno 1:1.

Domácí věděli, že si ztrátu v domácím prostředí nemohou dovolit, proto nastoupili od začátku s velkou motivací a nasazením, vysoko napadali slávistickou rozehrávku a vstřelili první gól. Na něj ještě slávisté dokázali díky Antonínu Hrdinovi odpovědět, pak ale přišly zlomové chvíle duelu – svěřenci trenéra Petra Kučery přidali do poločasu další tři branky. Jednu po nešťastně tečovaném přímém kopu, druhou po nedobře zahraném vysunutí Vahaly, a třetí z desetimetrového kopu. Poločas tak skončil 4:1. 

Po přestávce slávisté zatlačili Interobal na dlouhé minuty na jeho polovinu, ale statická hra bez pohybu úspěch nepřinesla. Naopak z ojedinělého brejku poté, co byl Vahala dlouho bez práce, přišel pátý gól, který utkání definitivně zlomil. Sešívaní zkoušeli power-play, dotáhnout se na soupeře ale nedokázali. Ten naopak trestal z protiútoků a završil skóre na desítku. Za slávisty se trefil už jen Jiří Novotný.

Veledůležitý třetí duel se hraje od 20 hodin v Edenu v pondělí 25. dubna.

Hodnocení trenérů:

Martin Brychta (Slavia): Dnešní zápas ukázal, jak se může zápas pro tým vyvíjet, když se špatně rozehraje a hlavně, když se špatně přistoupí k zadaným úkolům. Z naší strany to byla parodie na play-off. Soupeř využil to, co jsme my využili doma. Dostal se do hry dvěma dobře zahranými standardkami, a de facto nám první zápas oplatil se vším všudy. Přesto ale v tomto srovnání vidím víc viny na naší straně, měli jsme k utkání přistoupit jinak. To musíme do třetího zápasu změnit, nesáhli jsme si tam, kam jsme si sáhnout měli.

Petr Kučera:
Hodnotí se mi to dobře, v prvním zápase jsme dostali výprask my, teď ho dostala Slava. Věděli jsme, že hrajeme klíčový zápas celé série, kdybychom dneska zápas prohráli, tak nula dva už by se asi těžko otáčelo. Chtěli jsme nastoupit jako jiný tým ve srovnání s tím, jak jsme se prezentovali minulý týden, to se nám podařilo. Nevím, jestli jsme Slavii překvapili nebo ne, ale to, co jsme chtěli na hřišti předvést, jsme předvedli a odměna je krásná, Slavia si odvezla deset branek a pro nás je to další motivace do toho pondělního televizního zápasu.

Interobal Plzeň – Slavia Praha 10:2 (4:1)
Branky: 2. Abrham (Vnuk), 10. Mižár, 17. Kasýk, 19. Mižár (10 m kop), 29. Vnuk (Kasýk), 29. Abrham, 32. Abrham, 34. Mariánus (Šíša), 35. Abrham, 39. Hibler (Böhm) – 6. Hrdina (Lištván), 37. Novotný (Homola)
Interobal: ochůrek, Landrgott – Rozboud, Böhm, Stejskal, Abrham, Mariánus, Mižár, Kasýk, Koc, Vnuk (C), Hibler, Šíša.
Slavia: Vahala, Bartůněk – Novotný, Míča, Oliva, Hrdina, Lištván, Homola, Kiliján, Sedláček, Matějka, Salák.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700