Vloženo dne: 4.10.2015

Proti Zruči jsme nesehráli šťastné utkání. Kdyby se dávaly body za umělěcký dojem, patrně bychom zvítězili, ovšem futsal naneštěstí pro nás není krasobruslení. Po prvních osmi minutách si diváci museli myslet, že ten kdo nakonec bude brát body budou hosté, ovšem ti v prvním poločasu dostali lekci z produktivity. Zatímco sešívaný útok byl sterilní, chyběl konečný nápad a finální příhra, Zruči stačilo podívat se do blízkosti Vahaly čtyřikrát za celý poločas a byly z toho dva góly, jedna obrovská šance kterou Vahala zázračně chytil a břevno jeho branky. Ve druhém poločasu jsme se sami zmrazili a dostali do křeče chybou hned v úvodních vteřinách, po které domácí zvýšili na 3:0.

Naději na lepší výsledek nám mohlo dát proměnění obrovské šance ve třech čtvrtinách utkání, ale naši střelci opět "vyhořeli". Zvrat nepřinesla ani dlouhá power-play, během které jsme sice domácím v podstatě nepůjčili míč, ovšem sami jsme Cristiana příliš neohrožovali. Nic platné tedy není, že držení balónu v utkání bylo 10:90, když jsme prohráli 5:1.

Nekorektní a neobjektivní pozápasová prohlášení domácího realizačního týmu, obsahující urážky a postrádající pokoru i respekt k soupeři,  nebudeme vůbec komentovat. Nestojí za to a utváří poměrně jasný obraz o charakteru a morálním obrazu těch co je vyslovují. Jsme na začátku soutěže, jsou za námi tři úvodní kola, a jak se říká "zající se počítají až po honu".

Skóre zápasu otevřel v 7. minutě André Galvao, který po přihrávce Leonarda na střed palubovky z otočky prostřelil Vahalu v brance Slavie. Minutu na to už Benago vedlo 2:0. Leonardo přihrál Marcelovy k levé postranní čáře, tan si zatáhl míč a před vyběhnuvším brankářem jej vrátil před prázdnou bránu Leonardovi, který uklidil míč do sítě.

V 11. minutě byl blízko gólu Rodek, ale ve skluzu Vahalu nepřekonal. Nejkrásnější moment prvního dějství si Benago nechalo na závěr, kdy rychlými přihrávkami rozebralo obranu Slavie, ale Andre Galvao na konci akce mířil pouze do břevna. Stejně dopadl na druhé straně slavistický Míča.

Vstup do druhého poločasu vyšel náramně domácím. Již po osmnácti sekundách prostřelil z pravé strany palubovky Marcel Rodek Vahalu, čímž zmrazil snahu Slavie o zvrat. Slávisté byli blízko korekci výsledku ve 28. minutě, ale Cristiano skvělými, mrštnými zákroky vychytal jak Vejvodu, tak Hrdinu. V rozmezí mezi třicátou a třicátou druhou minutou zavřeli hosté při své power play Benago na obranné polovině, ale jedinou střelu snadno vyrazil Cristiano a následně střílel přes celé hřiště těsně mimo André Galvao.

Čtyři minuty před koncem už Slavie na power play doplatila. Míč se odrazil k Marcelovi, který od půlící čáry přeloboval vracející se obránce hostí a zvýšil na 4:0. Chvíli na to prošel André Galvao obranou Slavie jako nůž máslem, pod padajícím Vahalou nasměroval míč do brány, ale těsně před brankovou čárou jej odkopl pryč jeden z obránců.

Hosté se dočkali snížení až půl minuty před koncem, kdy při hře bez brankáře naše Homola před bránou Novotného, který neměl problém skórovat. Nicméně poslední slovo mělo Benago, když Leonardo poslal přihrávku André Galvaovi, který upravil na konečných 5:1.

Beni Simitči: Mrzí mě zranění Diega

„Je mi strašně líto, že nám zranili hned v úvodu utkání Diega, který má pochroumané vazy v kotníku. Kdyby hrál i on, tak jsme měli tak nacvičenou power play, že by hráči Slavie potřebovali asi kinedril, na jakém kolotoči by se točili," uvedl bezprostředně po zápase trenér Benaga Beni Simitči a pokračoval: „Bohužel se nám ale zranil, a tak ho musel při power play nahradit André Galvao. Pak vznikala mírná nedorozumění. Nicméně celé utkání jsme měli pod kontrolou."

Benago svého soupeře jasně přehrálo. „Jedinou šanci hostí, kterou si pamatuji, je ze závěru, kdy je vychytal nadvakrát Cristiano. Nicméně po tom, co jsme předvedli, tak si myslím, že Slavie pro nás není soupeřem," zdůraznil trenér Benaga a navázal: „Samozřejmě jsme před zápasem měli určitý respekt, jako máme ke každému ligovému soupeři, ale když si dáme ruku na srdce, tak Slavie nás nemůže ohrozit. Sami hráči byli dost motivovaní a bylo jen otázkou času, kdy nastřílíme góly. Jsem rád, že hráči podali takto skvělý výkon a diváci museli být spokojeni."

Slavie připravila Benago půl minuty před koncem o čisté konto. „Obdržená branka na konci byla asi příčinou toho, že kluci zřejmě nechtěli, aby brankář Cristiano platil do kasy za čisté konto. Nicméně poté, co jsme inkasovali, jsme hned přidali další gól," konstatoval Beni Simitči.

Kromě Diega odkulhal ze hřiště ve druhém poločase také Marcel Rodek. „Ten se mi zranil v úterý na tréninku. Se Slavií hrál pod injekcemi a klobouk dolů před ním, že hrál takto se zraněním," smekl před výkonem Rodka trenér a objasnil, co se na palubovce stalo: „V ten daný moment, kdy opustil palubovku, tak trochu více protáhl bolestivé místo a ucítil větší bolest, ale potom se do zápasu vrátil. Odehrál jeden ze svých super zápasů, navíc dal housle svému velkému kamarádovi Vahalovi, protože věděl, že nohy jsou jeho slabinou."

Proti Benagu nastoupili jeho bývalí hráči v dresu Slavie. „To jsem vůbec neprožíval, protože kdo jednou z Benaga odejde, pro mě nic neznamená," zdůraznil a pochválil své posily: „Znovu jsem dokázal to, že hráče, kteří odejdou, dokážu nahradit ještě lepšími hráči. To se proti Slavii ukázalo naplno. Cristiano byl králem brankářů. Byl o několik tříd lepší, něž na druhé straně Vahala. Za druhé, nahrazení leváka za leváka, mluvím teď o nahrazení Lištvána Leonardem, tam byl rozdíl ještě markantnější. Leonardo byl s Marcelem nejlepším hráčem zápasu. Kolik kliček udělal soupeřům a specielně Lištvánovi, tak si myslím, že vše mluví pro něho."

Daniel Kolman: S výkonem jsem hrubě nespokojen

„Zvládli jsme pouze prvních sedm minut utkání, do první obdržené branky. Zruč se poté zatáhla, výtečně a zkušeně bránila. My zbytek zápasu dobývali val, ovšem byli jsme v podstatě zcela sterilní. I dlouhou power play jsme hráli bez nápadu, myšlenky, a velmi stereotypně. Zruč zvítězila zaslouženě a gratuluji ji k výhře. S výkonem našeho mužstva jsem hrubě nespokojen," řekl k utkání ředitel pražské Slavie Daniel Kolman.

K utkání se vyjádřil i trenér Slavie Martin Brychta: „ Zvolená taktika nám nevyšla. Nedokázali jsme jí plnit. Benago nás nepřekvapilo, hrálo to, co jsme čekali. Utkání ale rozhodla individuální kvalita hráčů na straně soupeře."

Zruč nad Sázavou - SK Slavia Praha 5:1 (2:0)
Branky: 7. Andre Galvao (Leonardo Silva), 8. Leonardo Silva (Marcelo), 21. Marcel Rodek, 26. Marcelo, 40. Andre Galvao (Leonardo Silva) - 40. Jiří Novotný (Jan Homola).
Zruč: Cristiano, Tomáš Bezstarosti - Ago Simitči, Petr Hochman, Leonardo Silva, Azem Brahimi, Diego Fogaca, Marcel Rodek, Marcelo, Josef Gabčo, Andre Galvao, Ondřej Dvořák
Slavia: Ondřej Vahala, David Roshan - Ondřej Míča, Jan Lištván, Jan Homola, Tomáš Matějka, Viktor Žampa, Martin Brychta, Jiří Novotný, Antonín Hrdina, Michal Salák, Pavel Borkovec, Michal Vejvoda.

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700