Autor: chancefutsalliga.cz, foto: fcdemoni.cz   Vloženo dne: 19.9.2015

V pátek se dohrávalo úvodní kolo nového ročníku Chance futsal ligy a pražská Slavia si připsala první body. Dokázala totiž díky pěti bankám ve druhém poločasu zvítězit v České Lípě. V utkání sice Slavia rychle vedla, ale domácí dvakrát otáčeli výsledek a poločasové skóre bylo nerozhodné 3:3. Po přestávce pak strhl vedení na stranu Slavie autor hattricku Brychta. Slavia v poslední desetiminutovce přidala další čtyři branky a zaslouženě si odváží tři body.

Domácím je potřeba přiznat obrovskou snahu a bojovnost. Zároveň bylo vidět, že jsou na Slavii dobře připravení. Na druhou stranu Slavia již v prvním poločasu ukázala herní kvalitu a převahu díky které mohla utkání rychle rozhodnout, ale také střeleckou nemohoucnost. Pokud by proměnila své nejvyloženější šance a vyvarovala se školáckých chyb v defenzívě, bylo by skóre prvního dějství ještě výraznější, než toho druhého. To, že kanonýři hostí stríleli i z nejjasnějších pozic mimo, nebo předvedl fantastický zákrok brankář domácích, byla voda na mlýn domácích Démonů, kteří místo toho aby se sesypali pod místy drtivým tlakem hostí, ožívali a zjišťovali, že mají šanci hrát vyrovnané utkání. Až ve druhém dějství začala lépe pracovat defenzíva pražanů, která již domácí v podstatě nepustila Vahalovi na dostřel, naopak se Slavia dobrou kombinací v rámci neustálého obléhání branky domácích dostávala do šancí, které postupně proměňovala.

Průběh utkání tak překvapivý nebyl. Domácí Česká Lípa se snažila pozorně bránit a do útoku se odvažovala sporadicky prostřednictvím brejků a dlouhých nákopů. Byla patrná herní i individuální kvalita na straně hostí, kteří i v prvním poločasu, vyrovnaném výsledkově, nikoliv herně, dokázali vytvořit mnoho příležitostí pro skórování. V koncovce však selhali, jinak by se druhý poločas patrně dohrával již jen z povinnosti.

Karel Kruliš (trenér Démonů): "Vcelku jsme soupeře překvapili. Myslím si, že jsme byli důstojným soupeřem do patnácté minuty druhého poločasu, ale pak jsme propadli. Slavia díky tomu s přehledem dohrála zápas. Hlavně má zkušenosti. Konec jsme nezvládli, protože my tu zkušenost nemáme."

Martin Brychta st. (trenér Slavie): "Z utkání jsem měl trochu obavy, protože Česká Lípa je pro nás velkou neznámou. Nevěděli jsme, do čeho jdeme. Nakonec se to trochu potvrdilo, nicméně kvalita byla i v první půli více na naší straně. Akorát jsme ji nedokázali vyjádřit tak gólově, abychom soupeři odskočili. Inkasovali jsme tři branky, které jsme si z poloviny zavinili sami. Pořád jsme se tahali o výsledek. Šlo hlavně o trpělivost. Nakonec se nám podařilo výsledkově odskočit a pak už skóre narůstalo v náš prospěch. Domácí hráli nad svoje možnosti. Hodně musím pochválit brankáře soupeře, který chytil řadu vyložených šancí. Trpělivou hrou jsme nakonec zápas zvládli."

Démoni Česká Lípa - Slavia Praha 3:8 (3:3)
Branky: 5. Kaňkovský (Soukup), 8. Bažant, 12. Kaňkovský (Švec) - 5. Brychta (Novotný J.), 9. Salák (Brychta), 13. Novotný J., 26. Brychta (Míča), 31. Novotný J. (Míča), 38. Brychta, 39. Homola, 39. Vejvoda.
Česká Lípa: Michálek - Jäger, Kaňkovský, Soukup, Bažant, Mikysa, Kýček, Švec, Bejda, Betyár, Zemánek.
Slavia: Vahala, Roshan - Matějka, Brychta, Míča, Žampa, Novotný P., Hrdina, Vejvoda, Homola, Novotný J., Lištván, Salák, Borkovec.

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700