Autor: Foto: fcbalticflora.cz   Vloženo dne: 28.3.2015

Na severu Čech jsme po většinu utkání podávali poměrně kvalitní výkon, podpořený výborným výkonem brankáře Rodingera. Ten jsme devalvovali několika fatálními chybami, které soupeř nemilosrdně trestal a sami jsme tak pomohli zkreslit výsledek do podoby, který asi úplně nedopovídal samotnému průběhu utkání. To nemění nic na tom, že Teplice byly lepším týmem a zcela zaslouženě zvítězili. Futsalisté Teplic, kteří vyhráli základní část, tak nakročili vítězně i do čtvrtfinálové série play off CHANCE futsal ligy a v pátečním domácím střetnutí porazili Slavii Praha 7:1.

Už ve 4. minutě poslal severočeský tým do vedení Sidnei, a zúročil tak úvodní tlak domácích. Nutno podotknout, že gólem ale skončila až první větší šance domácích a ještě jsme k ní soupeři dopomohli naším nedůrazem v brankovišti a neschopností odkopnout "mrtvý" míč. Poté se hra vyrovnala, my ještě plní sil a schopni plnit obranné pokyny. Z naší strany výborně zahraný  úsek utkání jsme korunovali gólem. Brejk a dobrou individuální práci Antonína Hrdiny zúročil Vejvoda, 1:1. Tento stav vydržel do 14. minuty, kdy Teplicím vrátil vedení Alberto. Do přestávky navýšili skóre ještě Sidnei a Marcelo. Tyto branky patřily opět k těm lacinějším, a opět soupeři pomohl ke skórování především nedostatek našeho důrazu. Škoda, jelikož do kabin jsme mohli odcházet s daleko hratelnějším výsledkem. V tomto směru budeme muset v dalším utkání ještě hodně přidat.

Do druhého poločasu jsme vstoupili rovnou s power-play, s Filingerem na místě brankáře. Domácí nehráli obranu úplně aktivně a umožnili nám držet míč. O to více mrzí další dvě zcela nevynucené chyby v rozehrávce, které zapříčinily další dvě branky v naší opuštěné brance, a definitivně rozhodly o osudu utkání.

Závěrečnou branku si připsal ve 32. minutě reprezentant Kovács.

Teplický kapitán Zdeněk Sláma si přeje ukončit sérii co nejdříve: „Je to pro nás povinné vítězství. Hrál se klidný zápas a ze začátku jsme šli rychle do vedení. Pak Slavia vyrovnala, ale nakonec jsme to zvládli. Celý zápas jsme měli pod kontrolou a sérii chceme co nejdříve ukončit, abychom se mohli soustředit na semifinále.“

„Myslím, že to z naší strany místy nebylo špatné, ale dostali jsme branky po zbytečných individuálních chybách,“ hodnotil utkání trenér Slavie Martin Brychta a navázal: „Soupeři jsme dávali možnost střílet branky a ten toho využil, proto je výsledek tak vysoký. Jinak naše hra nebyla tak špatná. Pochopitelně síla soupeře je daná a my můžeme uspět nějakým dobrým výsledkem jedině tehdy, když budeme všichni stoprocentně soustředění.“

FC Balticflora Teplice – SK Slavia Praha 7:1 (4:1)
Branky a nahrávky: 4. Sidnei, 14. Alberto, 16. Sidnei, 18. Marcelo (Giva), 23. Marcio, 26. Marcelo, 32. Kovács (Sidnei) – 10. Vejvoda (A. Hrdina). Rozhodčí: Rybka – Kresta. ŽK: Homola (SKS). Diváci: 300. Stav série: 1:0.
Teplice: Jeronimo (Kalina, Krišal) – Giva, Kovács, Marcio, J. Novotný, Alberto, Holý, Sláma, Salák, Sidnei, Marcelo. Hrající trenér Giva.
Slavia Praha: Rodinger (Bartůněk) – Homola, Žampa, Matějka, Míča, Filinger, Brychta, A. Hrdina, Kosina, Vejvoda, P. Novotný. Trenér Martin Brychta.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700