Vloženo dne: 4.3.2015

Po vítězném utkání v Hradci jsme v sobě museli zmobilizovat všechny síly a odehrát 24 hodin poté další důležité utkání. Tentokrát proti Helasu Brno, se kterým příliš lichotivou bilanci nemáme. Zdálo se, že brněnský soupeř nepřijel v optimální sestavě, ovšem výborný výkon brankáře Večeři a zarputilá obrana, nám po většinu utkání komplikovala život. Náš výkon svazovala nervozita důležitosti utkání, jelikož výhra nás mohla výrazně posunout k záchraně. Nakonec jsme spíše nasazením a bojovností, než futsalovým umem, soupeře dokázali přetlačit. Definitivní záchranu v nejvyšší soutěži nám však ani tato výhra ještě nezaručuje.

Do utkání jsme vstoupili dobře. Již v úvodu našel parádní přihrávkou Oliva Novotného, a ten připravil gól pro Martina Brychtu. Poté ovšem začalo naše klasické střelecké trápení, a jistota se z našich sálovek začala pomalu vytrácet. Neproměněné šance nás měly mrzet brzy. Nejprve se parádně trefil Bobylev a vyrovnal, aby jsme následně opět špatně bránili standardní situaci - po kolikáté již v této sezóně? Soupeř se dostal do vedení a uzavřel se na vlastní polovině, avšak při každé příležitosti ohrožoval naši branku z nebezpečných brejků. Především reprezentanta Cupáka je od míče opravdu těžké oddělit, a často ukazoval svojí neodiskutovatelnou kvalitu.

Druhý poločas jsme začali velmi aktivně a napadali rozehrávku Brna. To přinášelo své ovoce v podobě zvyšujícího se tlaku na Večeřovu branku, který ovšem předváděl vynikající brankářské zákroky. Několikrát jsme již zvedali ruce nad hlavu... zbytečně. Náš tlak vrcholil břevnem, které nastřelil Novotný, aby v podstatě z protiútoku zvonila branková konstrukce i na druhé straně. Vyrovnání jsme se nakonec dočkali. Kosina našel v brankovišti Vandase, který uplatnil svůj důraz a míč nadvakrát doslova procpal za brankáře hostí. Hned o pár minut později se opět ukázal Petr Oliva. Vynikající individuální akcí se dostal až do brankoviště a předložil tutovku Matějkovi, který nezaváhal.

V závěru začali hrát hosté power-play, kterou potrestal Kosina a Vandas. Dočkali jsme se tak po velmi důležitém vítězství v Hradci i druhé víkendové výhry, která nás posunula ze setupové pozice až do play-off. Vzhledem k tomu, že nás v posledních dvou kolech čekají dva nejlepší ligové týmy Teplice a Chrudim, budeme především čekat, jak dopadnout ostatní ligové výsledky. Mužstvo jako celek zaslouží velké poděkování za celý odehraný víkend. Speciální dík patří Olivovi s Vandasem, kteří ukázali obrovskou kvalitu a přínos.

SK Slavia Praha – Helas Brno 5:2 (1:2)
Branky: 3. Brychta (Novotný), 27. P. Vandas (Kosina), 28. Matějka (Oliva), 40. Kosina (Vandas), 40. Vandas – 12. Bobylev (D. Cupák), 17. Vlach (D. Cupák).
Rozhodčí: Řeháček – Blažej. ŽK: Bobylev (HEL). Diváci: 170.
Slavia Praha: Bartůněk (Rodinger) – Brychta, Vejvoda, P. Vandas, Oliva, Novotný, Homola, Míča, Matějka, Bozděch, Kosina, Žampa. Trenér Martin Brychta.
Helas Brno: Večeřa (Dang) – D. Cupák, Bobylev, Lerch, Ovčačík, Hanuš, J. Lidmila, Vlach, V. Cupák, P. Lidmila. Trenér Jan Loup.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700