Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 12.11.2009

Výzva všem slávistických fanouškům! Jak jistě víte utkání s Valencií bylo věnováno památce legendárního Františka Veselého. Ultras si připravili na severní tribuně dvě choreografie. Na začátku zápasu byl při minutě ticha roztažen nápis: "REST IN PEACE - FRANTIŠEK VESELÝ 30.10. 2009" Ten den hlavní choreografie byla nachystána na 20. minutu. Na severu zvedli krajní sektory kartony, znázorňující červeno-bílé stužky na černém pozadí. Ve 108ce se roztáhla plachta s postavou Františka Veselého.Vše doplňil barevný nápis: "LEGENDY ŽIJÍ VĚČNĚ".

Myslím, že i podle ohlasů ostatních fanoušků se jednalo o povedené uctění památky slávistické legendy! Odpočívej v pokoji, Františku. Navždy zůstaneš v našich srdcích!

Je potřeba zmínit, že choreografie byla hned z několika ohledů nejnáročnější v historii ultras na Slavii. Časová a logistická náročnost byla opravdu veliká a je na místě poděkovat všem, co se na přípravách podíleli. Nemá cenu zde vypisovat konkrétní osoby, oni sami ví. Jen a jen škoda, že nás aktivních není více. Další věcí je finanční stránka. Plachta byla z velmi kvalitního materiálu a i kvalita obrazku hovoří za vše. Navíc se musela stihnout vyrobit v rekordním čase. Za ultras musíme poděkovat hlavně vedení našeho klubu a slávistickému fanklubu. Především za finanční podporu a vstřícnost při realizaci. Díky Vám všem!

Jako ultras bychom však měli být rozhodně více soběstační! Proto apeluji na všechny, kterým není lhostejná prezentace na tribunách, aby nás podpořili. I malá částka velmi pomůže. Spousta z vás už tak učinila na zápase s Valencií nebo při ligovém utkání s Plzní, za což děkujeme! Kromě choreografií byly peníze použity také na nákup svíček, které jsme zapálili u improvizovaného pomníčku v Edenu. Byla koupena i kytice, kterou jsme za všechny aktivní fanoušky položili při pohřbu. Další choreografie najdete napravo ve fotogalerii. A jak přispět se dozvíte ZDE.

Někteří se ještě nestačili vzpamatovat ze smrti Františka Veselého a přišel další šok. Tento týden ukončil karieru Vladimír Šmicer. Ať už jsou okolnosti jeho konce jakékoliv, rozhodně se sluší pořádně se s Vláďou rozloučit! Jako ultras připravuje velkou choreografii na zápas EL s Janovem. Pokud chceme kvalitní prezentaci na úrovni jsou potřeba finanční prostředky. Prosíme všechny slávistické fanoušky, kteří mají Šmícu rádi a jsou ochotni nám přispět ať tak učiní co nejdříve. Je potřeba nakoupit materiál a choreografii vyrobit. Nejlepší způsob je poslání peněz na náš účet: Číslo účtu CHOREOFONDU je: 221447498/0300.

Pokud chcete raději přispět osobně. Můžete tak učinit na výjezdu do Jablonce. Vždy v sektoru hostí do čapky. Přispívejte prosím pouze známým tvářím.

Zdroj: www.slavistickenoviny.cz

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700