Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 7.11.2009

Zdravotní stav několika našich hráčů nedovolil jejich start v utkání proti bezkonkurenčně nejlepšímu týmu naší ligy, především absence Olivy a Hrdiny je velmi cictelná, a tak jsme se trochu obávali o výsledek. Naši hráči však dali do hry srdce a bojovnost, rvali se o každý metr palubovky, a nechybělo mnoho aby zapsali nějaký ten bodík na konto našeho klubu. V poločasu jsme drželi vedení 1:0, Era-Pack však především díky Rešetárovi otočil na 1:2, a vítězství pečetil Roman Mareš v poslední minutě do prázdné branky při naší power-play.

Velmi slušná divácká návštěva, a opět vynikajícím způsobem povzbuzující kotel našich fanoušků, vytvořili skvělou atmosféru utkání, které bude ze záznamu vysílat sportovní kanál Nova Sport. Škoda, že se nedostavil ani jediný příznivec soupeře. Úvod utkání byl především z naší strany poněkud rozháraný, jakoby si hráči hned nemohli zvyknout na to, že Era-Pack jede na podstatně vyšší "rychlostní stupeň", než všichni ostatní ligoví soupeři. Naštěstí hned v úvodu neudeřilo, za což můžeme děkovat štěstí a brankáři Belladovi, který podal v utkání výborný výkon, a několikrát náš tým podržel. Dá se říci že v některých chvílích doslova "čaroval".

Naše obrana se brzy zkonsolidovala, a trpělivou hrou plnou nasazení a bojovnosti držela soupeře mimo dostřel. Čekali jsme na brejkové situace, které se nám začali otevírat v obraně Chrudimi. V jedné z vyložených šancí, které jsme si vypracovali, Bejda orazítkoval břevno, v 16. minutě však perfektě připravil míč pro Matějku, který nedal Mellerovi šanci. Další příležitosti zůstaly nevyužity na obou stranách, a skóre se již nezměnilo. Poločas jsme tak nad favoritem vyhráli.

Ve druhém dějství se nešťastně zranil brazilský útočník Pica Pau, jehož v sestavě nahradil dosud nehrající Rešetár, což mělo na utkání zásadní vliv. Český reprezentant totiž ukázal, jak kvalitním je hráčem, a okamžitě od příchodu na hřiště začal zaměstnávat naší přetíženou obranu. Při vyrovnání jsme však ale měli nakonec i velkou dávku smůly, když si nastřelení Rešetára srazil jinak výborně hrající Bejda míč nešťastně do vlastní branky. Dlouho jsme pak ještě drželi remízový stav, únava se však na našich hráčích již začala projevovat a v 31. minutě Kosina neuhlídal Mikana, který chytrým "doklepnutím" zužitkoval další příhru Rešetára ve vedoucí branku.

Tři minuty před koncem jsme začali hrát power-play a mohli vyrovnat. Výbornou přihrávku portugalské posily Pacheca Bejda ale za Mellera nepropasíroval, a tak v poslední minutě mohl Mareš pečetit výhru hostí do prázdné branky po chybě Pleyera.

Daniel Kolman: Přes prohru jsem s výkonem spokojen. Naše sestava byla díky zdravotním problémům hodně okleštěna, ale hráči ukázali že bojovat nezapoměli a pokračovali ve výkonu, jaký předvedli ve druhém poločasu proti Tangu. Prohrát se může, ale musí to být se vztyčenou hlavou a pocitem, že nechali na hřišti všechno, a já myslím, že to se dnes stalo. A za to jim děkuji. Cítím, že tým se po nepřesvědčivém úvodu sezóny výrazně zvedá především psychicky, a já věřím, že nachází svojí vnitřní pohodu. Soupeři gratuluji ke skvělému týmu a přeji hodně štěstí v UEFA Cupu.

Slavia Praha - ERA-PACK Chrudim 1 : 3 (1 : 0)

Rozhodčí: Lobo Radek (8,4), Novotný Josef (8,5). Delegát: Kovařík Michal Diváků: 550
Branky: 15. Matějka Tomáš (Bejda Stanislav) - 24. Vladyka Petr (Rešetár Lukáš), 31. Mikan Radek (Rešetár Lukáš), 40. Mareš Roman
ŽK: 0 - Vladyka Petr
Slavia Praha: Bellada Jaroslav, Knobloch Ondřej, Kamenický Jaroslav, Ulich Ivo, Bejda Stanislav, Imlauf Marek, Pacheco Davide, Mařík Stanislav, Brychta Jiří, Kosina Jan, Pleyer Petr, Matějka Tomáš Trenér: Nedvěd
ERA-PACK Chrudim: Meller Tomáš, Kroulík Radovan, Sluka Tomáš, Mareš Roman, Popelka Petr, Vladyka Petr, Mikan Radek, Sobral Ricardo, Da Arajo Luciano, Rešetár Lukáš, Bouška Tomáš Trenér: Stejskal

Záznam utkání na Videosport.cz naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700