Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 9.10.2009

Šestnáctiletý mladíček Petr Zapletal, možná největší talent současného českého futsalu, jenž na hostování sbírá zkušenosti v týmu Kladna, se hned v úvodu druhé ligy zapsal mezi klíčové hráče. Kladno - V úvodním kole druhé nejvyšší futsalové soutěže se, stejně jako slánští borci, i jejich kladenští kolegové radovali ze zisku tří bodů. A stejně jako oni se na jejich zisk pořádně nadřeli, i když i na Kladně ukázala omlazená sestava domácích, že se s ní musí počítat. Domácí se představili ve svém premiérovém utkání v téměř novém složení.

Ze zkušených borců zůstali pouze gólman Čížek a Vincenc, do kategorie zkušených je z pohledu nové sestavy možno zařadit i Čurdu a Jarába. Zbytek kádru tvořili mladí, ale velice šikovní a nadějní borci.

Úvod utkání proti ostřílenějšíím hostům měli také trochu překvapivě domácí ve své režii, když se do první příležitosti dostal Čurda, hostující gólman však jeho pokus vytlačil mimo tyče. V 6. se však již domácí radovali, když si na centr Vojnara naběhl Jaráb a střelou k tyči zajistil svému celku vedení. Tlak domácích pokračoval, u branky hostí zvonily tyče a břevno, v 11. se pak kladenští borci radovali podruhé po střele Abrháma.

Teprve po této brance hosté zabrali, předvedli několik rychlých protiútoků, z jednoho z nich pak dokázali snížit. Když pak hned po zahájení druhé půle vyrovnali, byla na domácích mladících znát nervozita.

Utkání se vyrovnalo, hrálo se spíše opatrně, oba celky se bály osudové chyby. Ve 30. přišlo rozhodnutí, když se po individuální akci prosadil domácí Zapletal. Hosté ještě přistoupili k power play, domácí si však cenné úvodní vítězství vzít již nenechali.

Petr Hlaváč, trenér SK Kladno: „ V prvním poločase se nám dařilo až nad očekávání, dostali jsme se brzy do dvoubrankového vedení, měli jsme další obrovské příležitosti. Bohužel, i díky chybějícím zkušenostem jsme žádnou z nich nedokázali proměnit a přišel trest v podobě dvou zásahů hostí. Po vyrovnání jsme viditelně znervóznili a musím říci, že jsme se v úvodu druhé půle báli o výsledek. Vše pak rozhodl v náš prospěch individuální akcí nováček Zapletal.“

Branky Kladna: Jaráb, Abrhám, Zapletal. Rozhodčí: Lasch, Šifalda. Diváků: 100

SK Kladno: Čížek – Čurda, Kroh – Jaráb, Vojnar – Vincenc, Abrhám, Fujdiar ml., Zapletal, Studený. Trenér: Petr Hlaváč.

Celý článek a fotografie naleznete zde, v článku Kladenského Deníku!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700