Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 12.3.2011

V prvním čtvrtfinále play-off Jetbull Futsal Ligy jsme domácímu Era-Packu Chrudim podlehli 5:0 (2:0). Po celé utkání jsme však kladli statečný odpor, a a favorit s námi měl rozhodně větší práci, než očekával. Věděli jsme, že v držení balónu se několikanásobnému mistrovi nemůžeme rovnat, a tak byla naše taktika založena na precizní defenzivě, ze které jsme vyráželi do nebezpečných brejků. Je veliká škoda že se některé z nich nepodařilo především v úvodu zápasu realizovat, utkání mohlo mít zcela jiný průběh. Na "kdyby" se nehraje, Chrudim vede v sérii 1:0, náš výkon je

však pro další vývoj čtvrtfinále, a hlavně pro nedělní domácí pokračování série velikým příslibem. Trenér Brychta na Era-Pack mužstvo výborně připravil po taktické stránce, a jistě využil své bohaté zkušenosti které nasbíral na lavičce právě našeho čtvrtfinálového soupeře, kde několik let působil jako asistent trenéra Stejskala.

Do utkání jsme vstoupili dobře a soupeře zaskočili výtečně organizovanou obranou, přes kterou se dlouho nedokázal prosadit. Do první opravdu gólové šance se dostal v podstatě až v 8 minutě zápasu Dentinho, který ve skluzu na zadní tyči nedokázal usměrnit míč do branky za již překonaného Knoblocha. My jsme v této době již mohli vyhrávat, a to dokonce o víc než jednu branku. Kosina, Matějka, Beránek, nebo Zapletal s Olivou měli příležitosti, které lze označit za vyložené, do zakončení gólem jsme nedotáhli ani další možnosti, které jsme si vypracovali. Neustále jsme samozřejmě museli odolávat trvalému chrudimskému tlaku, ze kterého se logicky začaly rodit i gólové šance. V 11 minutě se po nenápadné narážečce dostal k míči Rešetár, a střelou ze střední vzdálenosti vymetl Knoblochovu šibenici, 1:0. Ve 14 minutě tentýž hráč zvýšil skóre na 2:0, po výborné kombinaci s Vladykou, při které udělali z naší obrany pouze přihlížející statisty. Akce zasloužila potlesk.

Naši hráči zaslouží pochvalu, že nezačali zmatkovat a dál hráli svojí hru, naordinovanou trenérem, a tak jsme dokázali dále odolávat favorizovanému soupeři. Příležitost snížit měl Holeček, avšak ani on v úniku neuspěl. V závěru poločasu Cacau uklouzl po míči, Oliva v jeho blízkosti byl označen za původce "faulu" a dokonce inkasoval žlutou kartu. Marná byla u sudího intervence "postiženého", že opravdu k žádnému zákroku nedošlo, rozhodčí chybu uznat nedokázal. Protože tímto "zákrokem" došlo k vyrovnání stavu faulů na 5:5, poločas se již spíše dohrál se snahou obou týmů nevyrobit šestý přestupek, za který by se kopal desetimetrový kop.

Na začátku druhého dějstí jsme byli opět aktivní. Do brejkových situaci se postupně dostali Oliva, Zapletal a Holeček, jehož střela jen těsně minula tyč. Brankou neskončilo ani přečíslení tři na jednoho, které opět zakončoval náš vysoký útočník. Chrudimi se nedařilo pojistit své vedení, hra začala být mírně nervózní. K tomu přispělo i nasazení Popelky do hry. Ten atakován zezadu Zapletalem udeřil našeho mladého hráče loktem do obličeje, zákrok však potrestán nebyl. Zahrával se dokonce přímý kop proti naší brance, a brankář Knobloch inkasoval za protesty žlutou kartu. Naopak tvrdý souboj Kosiny s Vladykou trestán byl, a opět přibyla žlutá karta na naší straně.

Právě tuto standardní situaci Chrudim rozehrála na střed, a Max tvrdou přesnou ránou k tyči nedal Knoblochovi šanci, 3:0. To již běžela 31 minuta. O tři minuty později předvedl pěknou individuální akci Cacau, který prošel naší obranou do pokutového území a trefil přesně růžek naší branky, 4:0.

Začali jsme poté hrát s větším rizikem, ve snaze zkorigovat výsledek. Dvakrát nepřesně pálil Holeček, dvě velké příležitosti měl i Kosina. Tváří v tvář Ždáňskému neuspěl, o chvíli poté jeho sražená střela skončila na břevně chrudimské branky. Další šanci měl po pěkném samostatném průniku Zapletal, střelou překonal i Ždáňského, avšak míč se od tyče po brankové čáře odrazil opět ven, zpět na hrací plochu. Zkusili jsme tedy power-play, při níž Hrdina nastřeloval na hlavu Beránka, ten těsně minul. Nakonec jsme po Pachecově ztrátě míče inkasovali popáté, kdy se štěstím propasíroval míč do sítě Vladyka.

Podali jsme výkon, za který se rozhodně nemusíme stydět, hráči odevzdali na palubovce chrudimské haly maximum svých sil a je jim za jejich bojovnost a snahu potřeba zatleskat a poděkovat. Pevně věříme že s podporou domácího publika přijde i potřebné štěstí v koncovce, a Chrudimi jejich jasné postupové ambice ještě ztížíme. Už jen proto, že kometátor Slepička, hlásající přednášky o fair-play pak před utkáním do mikrofonu "vymýšlel" jak dlouho bude trvat potlesk při finále, což příliš nesvědčí o pokoře a respektu vůči žádnému ze soupeřů.

Poděkování patří i dvěma fanouškům, kteří do chrudimské haly dorazili, po celé utkání neúnavně povzbuzovali i když jejich souboj s chrudimským "řezáním" do bubnů a megafonem, byl velmi nerovný a navíc si v průběhu zápasu "vyslechli svoje". Snad se chrudimská skupinka odváží i v neděli do Edenu, aby své "připomínky" sdělila celému sešívanému kotli :)

S respektem gratulujeme soupeři k výhře, ale vzkazujeme: Ještě nejsme vyřazeni!

Era-Pack Chrudim - SK Slavia Praha 5:0 (2:0)

Branky: 11. a 14. Rešetár, 31. Max, 34. Cacau, 40. Vladyka

Chrudim: Ždáňský - Mareš R, Mareš M, Dentinho, Douglas - Vladyka, Rešetár, Cacau, Max - Popelka, Mikan, Meller.

Slavia: Knobloch - Oliva, Matějka, Zapletal, Beránek - Hrdina, Kosina, Pacheco, Holeček - Kokeš, Míča, Loffler.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700