Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 24.2.2011

eFutsal.cz - Trenér Neumann před zápasem s Norskem sliboval našim hráčům dřinu, a to se do puntíku vyplnilo. Severský nováček bojoval srdnatě a naši hráči si museli sáhnout na dno sil, aby o jednu branku zvítězili. Česká reprezentace se nadřela asi víc, než se čekalo a hned začátek utkání ukázal, že Norsko bude tvrdým oříškem. Hra na tělo, velmi dobrá práce s míčem, snaha často se dostat do zakončení - to zdobilo našeho prvního kvalifikačního soupeře. Ten šel už v 7. minutě do vedení, když Johnsen naznačil kličku Gerčákovi a pak přes bezmozného gólmana zavěsil - 0:1.

Naštěstí ve stejné minutě se hezky k tyči trefil Janovský a jen dvanáct vteřin po něm i Belej, a český tým vedl 2:1. Když se za tři minuty po kombinaci trefil Roman Mareš a chvíli po něm i Belej vypadalo to již velmi nadějně, jenže přílišný optimismus ochladil chvíli před přestávkou Ravlo.

Po změně stran již padla jen jedna branka, bohužel do naší sítě. Ale i když Sortevik ve 27. minutě snížil na 4:3 měl český tým několik velmi dobrých šancí zvýšit svůj náskok. Jenže koncovka nebyla v tomto utkání právě ozdobou našeho týmu. Navíc tlak Norů začal narůstat a tak byl závěr utkání poměrně dramatický. Soupeř si vytvořil několik šancí k vyrovnání, český tým se snažil hrozit z brejků.

Nakonec se ale skóre neměnilo a zásluhu na tom měl i Gerčák, který půl minuty před koncem zázračně zlikvidoval šanci soupeře. Výhra 4:3 je cenná, ale ukázalo se, že proti netradičnímu stylu Norů se velmi těžko hraje a uvidíme, jak si proti seveřanům povedou jeho další protivníci ve skupině.

I když výkon českého týmu nebyl optimální, je potřeba ho pochválit za nasazení, protože duel byl fyzicky velmi náročný a hlavně - tři body se počítají. V pátek čeká český tým druhé utkání, když se v Targu Mures od 15:30 hod. SEČ utká se Slovenskem.

Česká republika - Norsko 4:3 (4:2)

Branky: 7. Janovský, 7. Belej, 10. Mareš R., 12. Belej - 7. Johnsen, 20. Ravlo, 27. Sortevik.
ČR: Gerčák, Žďánský - Frič, Mareš R., Mareš M., Dlouhý - Havel, Rešetár, Janovský, Belej, Sláma, Oliva.

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700