Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 7.2.2011

eFutsal.cz - Výhrou 5:1 skončil první zápas rezprezentační jedenadvacítky na dvojutkání ve Slovinsku. V městě Ptuj se prosadili na konci první a na začátku druhé dvacetiminutovky a zejména díky gólům během dvaceti vteřin kolem přestávky získali rozhodující náskok a nakonec přidali další dva zásahy. Do utkání naskočily čtyřky stejně jako na včerejším tréninku - Holý, Peška, Vnuk a Zapletal, druhá Beneš, Lerch, Mareš a Slováček. Do zápasu vstoupily oba týmy opatrně, nějakou dobu se hrálo jen okolo půlící čáry, až asi kolem šesté minuty se začaly rodit šance.

Domácí byli lepší, sehranější a v úvodu zápasu naše hráče převyšovali, sehranost se nedá z jednoho společného tréninku nabrat. Naše obrana odolávala, vrankář Kubíček vytáhl pár solidních zákroků a zlom přišel v 11.minutě, když po rohu Koudelka pálil do hráče, ale Zapletal opakovanou střelou z úhlu zaskočil brankáře domácích a dostal nás do vedení. To bohužel netrvalo moc dlouho, za minutu a půl se rozběhl Štendler, naše obrana se za půlí rozestoupila a nebylo pro něj problém napřáhnout a trefit pod víko Kubíčkovy branky. Dál se hrálo velmi rychle a ofenzivně, naše obrana se sehrála a dokázala udržet soupeře na distanc. Od 17 minuty naskočil do druhé čtyřky místo Lercha mladíček Záruba, který teprve před pár týdny oslavil šestnácté narozeniny! Počátek našeho vítězství se datuje do času 19:45, kdy se po rohu a dvou dobrých blocích svých spoluhráčů dostal k ráně Michal Mareš a poslal dělovkou mičudu do sítě bezmocného brankáře.

Vstup do druhé půle soupeři zhořkl ještě více, rychlý brejk po pěti vteřinách do rozhozené obrany zakončil s přehledem Holý. Od tohoto okamžiku naši převzali delší konec zápasu, začali hrát aktivněji a díky chybám soupeře se dostávali do brejků. Jeden dlouhý nákop Kubíčka na druhého brankáře skončil gólem na 4:1, Když Peška šel neohroženě do souboje s gólmanem, brankář domácích míč nezkrotil a Peška z otočky nemohl prázdnou branku ze dvou metrů netrefit. A několik dalších dobrých rychlých rozehrávek od brankáře skončilo v autu jen díky nezpracování míče, jinak by jsme šli sami na brankáře. Domácí ale utkání nezabalili, neustále se snažili dostat se do zakončení, ale naše obrana si již dávala pozor, v půli druhé části navíc Holý obětavým skluzem zabránil gólu vykopnutím míče z prázdné branky. Ještě ve 33.minutě napálili domácí z úhlu tyč, ale to bylo z jejich strany vše. Dál už měli šance jenom naši mladíci, v čase 37:28 vypíchl Mareš na půli míč a chladnokrevně zavěsil. Podobně si bohužel nepočínali jeho kolegové a v jednom případě opět Mareš, nedokázali zočivoči brankáři přesně zacílit a tak první ze dvou utkání mladíků skončilo naší výhrou 5:1.

Odveta se hraje v úterý od 16 hodin v městečku Laško.

Slovinsko 21 - ČR 21 1:5 (1:2)
branky ČR: Mareš 2, Holý, Zapletal, Peška
sestava ČR: Kubíček, Konečný - Holý, Peška, Vnuk, Zapletal - Beneš, Lerch, Mareš, Slováček - Záruba.

Petr Havlík / eFutsal

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700