Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 1.9.2009

PRAŽSKÝ DENÍK - Vršovice - Ligovou premiéru Slavie i Bohemky povýšilo šest stovek fanoušků na strhující sportovní zážitek. Futsalová mánie? Snad v Brazílii, tam ano. U nás něco stěží představitelného. A přece... Kdo přišel na premiérové představení nové ligové sezony v Edenu, litovat prostě nemohl. Dva nové týmy v nejvyšší soutěži, Slavia a Bohemians 1905, spolu odehrály derby, na něž se bude možná ještě dlouho vzpomínat. Ne snad kvůli remíze 1:1, ale díky nevídané atmosféře, v jaké se konalo.

„Ve futsale jsme toho zažil už opravdu hodně, ale něco takového ještě ne. V tom byla radost hrát. Z přemotivovanosti pramenila až nekoordinovanost pohybu hráčů,“ usmíval se kouč zelenobílých Pavel Žák.

„Ani naši hráči tu nádhernou atmosféru neunesli. Ale kdo by před rokem řekl, že se v Praze uskuteční takový futsalový zápas a v takovém prostředí,“ připojil se trenér Slavie Petr Nedvěd.

Jeho svěřenci měli až frenetickou podporu fotbalových fandů Slavie, jejichž nápadité, vtipné a velmi hlučné skandování i zpívaní dodalo zápasu elektrizující atmosféru. A když začali v rytmu poskakovat, horní ochoz haly se dokonce mírně rozechvěl, jako by snad Vršovice postihlo slabší zemětřesení.

„Byli prostě skvělí, fandili celý zápas. Je vidět, že to mají připravené a secvičené. Zato my hráči jsme nepředvedli, na co máme, ale jistě se to zlepší,“ svěřil se téměř 35letý Ivo Ulich, který si získal srdce všech slávistů už během své fotbalové kariéry.

A získává si ho nyní dál.

Klokani vedli gólem svého kanonýra Samka, o vyrovnání se postaral před poločasem právě on. „Iiiiiiiivo Ulich,“ zpívali fanoušci na počest jeho gólu. A pak i po zápase.

„Až člověku běhal mráz po zádech,“ přikyvoval hráč v „sešívaném“ dresu s číslem 7. I jeho zásluhou už nelze tvrdit, že futsal je u nás jen přehlíženou sportovní popelkou.

Celý článek s fotogalerií naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700