Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 29.12.2010

Slavia.cz - Fotbalisté Slavie vyhráli Mezinárodní vánoční turnaj fotbalových internacionálů, který se konal v neděli v hale Slavie v Edenu. Slávisté ve finále porazili Duklu 6:3. Z vítězství se červenobílí opět radovali po tříleté pauze. Za mužstvo Slavie na turnaji nastoupili Vladimír Šmicer, Ivo Ulich, Pavel Kuka, Pavel Řehák, Zdeněk Čáp, Petr Holota, Roman Janoušek, Jaromír Jindráček, Pavel Medynský, Gustáv Ondrejčík, Luboš Zákostelský, Petr Řezáč, Martin Müller a František Koubek.V sestavě vítězů tak byli dva naši futsalisté. Samozřejmě Ivo Ulich, ale

také Pavel Medynský, který pomáhal s postupem klubu z Divize do 2. ligy a odtud do nejvyšší soutěže. V této době nastupoval za naše mužstvo i Pavel Mráz, který se na Vánočním turnaji představil v dresu Dukly.

Ve skupině nejprve slávisté porazili mužstvo Tatranu Prešov 5:2. Skóre otevřel Vladimír Šmicer, který po chvíli přidal ještě další branku. Po dvou gólech si připsal i Ivo Ulich, jedenkrát skóroval Pavel Řehák.

Střelec dvou branek Ivo Ulich prozradil, že po vánočních svátcích měl trochu obavy, jak to bude na hřišti vypadat. „Musím říct, že dnes to ranní vstávání bylo opravdu těžké, mám o tři kila navíc asi jako každý z nás. Trošku jsme se proto obávali, ale první zápas pro nás dopadl naštěstí dobře. Pro úspěch v turnaji je důležité vyhrát první zápas. A to se nám povedlo,“ usmíval se Ivo Ulich, který palubovku v Edenu zná velice dobře z domácích futsalových zápasů Slavie.

„Na podzim jsem toho bohužel ve futsale moc neodehrál, protože jsem byl zraněný, měl jsem problémy s kotníkem. Jsem rád, že jsem stihl dnešní vánoční turnaj a doufám že i Silvestrovské derby. Samozřejmě futsal mě udržuje pořád v kondici, ale já sám si chodím zaběhat, abych moc nepřibral, protože my sportovci k tomu máme sklony. Když přestaneme sportovat, tak ta kila jdou hodně rychle nahoru. V této hale se mi vždycky hraje dobře, i když tento turnaj je něco jiného než futsal. Hraje se s jiným balonem, hraje se o mantinel, ale jinak je to vcelku podobné,“ uvedl Ivo Ulich.

Ve druhém zápase porazili fotbalisté Slavie Brno 5:3. Do sítě soupeře se postupně trefili Pavel Řehák, Roman Janoušek, Jaromír Jindráček, Pavel Kuka a František Koubek.

Pro Pavla Řeháka to byla šedesátá branka v tabulce střelců historie tohoto turnaje.

„Moc jsem se na tento turnaj těšil. Měl jsem dlouhou pauzu, kdy jsem nehrál fotbal, takže určitě bylo vidět, že jsem na hru natěšený. Zatím jsem dal dva góly, uvidíme, jak budou po svátcích postupně ubývat síly,“ vtipkoval Vladimír Šmicer.

Ve třetím zápase skupiny fotbalisté Slavie prohráli s Duklou 0:3 a ze skupiny postoupili do semifinále ze druhého místa.

V semifinále se slávisté utkali s týmem Nike, který tvořili převážně bývalí hráči Sparty včetně Ivana Haška, Michala Bílka, Horsta Siegla, Miroslava Baranka nebo Petra Kouby. Tým Nike se sice dostal do dvoubrankového vedení, ale červenobílí v závěru zabojovali a při hře bez brankáře těsně před koncem vyrovnali na 2:2. K radosti početné skupiny slávistických fanoušků zvítězili v penaltovém rozstřelu 4:1, když rozhodující penaltu proměnil Jaromír Jindráček.

Ve finále Slavia porazila Duklu 6:3 a z vítězství se tak mohla radovat poosmé v historii tohoto halového turnaje. Ve finále si po dvou brankách připsali Vladimír Šmicer a Ivo Ulich, jednou se trefili Jaromír Jindráček a Pavel Řehák.

Vánoční halový turnaj fotbalových internacionálů – výsledky:

Skupina A:

SK Slavia Praha – FC Tatran Prešov 5:2

FC Zbrojovka Brno – Dukla Praha 1:3

SK Slavia Praha – FC Zbrojovka Brno 5:3

FC Tatran Prešov – Dukla Praha 1:2

FC Tatran Prešov – FC Zbrojovka Brno 3:3

SK Slavia Praha – Dukla Praha 0:3

Skupina B:

Bohemians Praha - Nike 1:6

FC Viktoria Plzeň – AC Sparta Praha 4:2

Bohemians Praha – FC Viktoria Plzeň 2:2

Nike – AC Sparta Praha 5:3

Nike – FC Viktoria Plzeň 4:1

Bohemians Praha – AC Sparta Praha 3:2

1. semifinále: Dukla Praha – FC Viktoria Plzeň 4:1

2. semifinále: Nike – SK Slavia Praha 2:2, na penalty 1:4

Zápas o 7. místo: FC Tatran Prešov – AC Sparta Praha 5:1

Zápas o 5. místo: FC Zbrojovka Brno – Bohemians Praha 2:3

Zápas o 3. místo: FC Viktoria Plzeň – Nike 4:4, na penalty 3:4

Finále: Dukla Praha – SK Slavia Praha 3:6

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700