Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 11.10.2010

ccjistebnik.cz - "Futsalisté CC Jistebník odjížděli v sobotu do Prahy, aby se zde v Edenu pokusili obrat o body domácí Slavii. Ačkoliv hosté přicestovali k utkání 6. kola JETBULL FUTSAL LiGY bez Seidlera, Slavíka či Kovala, byli velmi blízko zisku všech tří bodů. Po brance Kornáka totiž vedli v průběhu druhého poločasu už 2:0 a precizní defenzívou toho domácímu celku příliš nedovolili. K bodovému zisku tak pomohli Moravané svému soupeři sami lacinou brankou na 2:2, přesto se dá tento výsledek označit za naprosto zasloužený," komentuje web Jistebníku sobotní zápas.

Fialky cestovaly k tomuto utkání bez tří hráčů a především absence nejproduktivnějšího hráče Michala Seidlera může hostující celek hodně mrzet, neboť v tomto střetnutí by svou hrou mohl na defenzívu domácího celku platit.

Hostující celek nastoupil do tohoto utkání pouze se sedmi hráči do pole, navíc s dvěma mladíky Vojtkem a Bláhou, přesto dokázali po celý zápas výtečně dodržovat stanovenou taktiku. Výbornou defenzívu, která držela bíločervené v dostatečné vzdálenosti od branky, podpořili hosté nebezpečnými brejky a domácí celek se tak musel mít po celé utkání na pozoru.

Sešívaní sice vyhráli jednoznačně na držení míče, ale dlouhé minuty se marně snažili prorazit pevný obranný val Moravanů. Ti navíc vyráželi ke smrtícím brejkům. Ve 4. minutě mohl poslat hosty do vedení Potůček, který však v úvodní šanci zápasu nedokázal dostatečně zvednout míč. O minutu později měli hosté další příležitost k otevření skóre, avšak Blažej ve vyložené šanci trefil pouze obličej domácího gólmana.

Přesto se Jistebník nakonec dočkal zaslouženého vedení, když si na rohový kop naběhl Potůček, jenž svůj pokus procedil mezi nohy překvapeného Knoblocha - 0:1. Domácí se v úvodní půli k vyložené šanci prakticky nepropracovali. Za zmínku tak stojí snad jen tři pokusy Pražanů. S jedním si poradil Myška, ve druhém případě zaskočil za svého gólmana při standartní situaci Bláha a do třetice byl neúspěšný Bejda, jenž ve skluzu zamířil mimo tři tyče. To hosté byli směrem dopředu výrazně nebezpečnější, avšak více než jednobrankové vedení z těchto šancí nevytěžili.

Druhá půle se domácím vydařila daleko lépe a zatlačili svého soupeře ještě více před svou branku. Sešívaní svému soupeři prakticky nepůjčili míč, avšak do vyložených šancí se stáli nedostávali. A bylo s nimi ještě hůře. Mizernou přihrávku Kosiny zachytil na vlastní polovině Kornák, který postupoval sám na Knoblocha a umístěnou střelou poslal hosty do dvougólového vedení - 0:2.

Poté však přišel aut domácích a střela, kterou Myška vyrazil na rohový kop. Po něm se Pražané mohli radovat z kontaktní branky, když nástřel Olivy usměrnil hlavou do branky Beránek - 1:2. Dvougólové vedení mohl vrátit hostům Vít Blažej, který si vychutnal domácí defenzívu včetně brankáře, avšak v rozhodujícím momentu míč do sítě nedostal a vybojoval pouze rohový kop. Z něj hosté nic nevytěžili a naopak sami inkasovali podruhé. Nutno dodat, že hodně lacině, neboť špatnou rozehrávku Blažeje na Myšku zachytil Hrdina, který hostujícího brankáře na první pokus ještě nepřekonal, avšak s dorážkou přispěchal Holeček, jenž upravil na konečných 2:2.

Hosté si tak odváží z Prahy alespoň bod, byť byli velmi blízko k zisku všech tří. Už toto úterý nastoupí Jistebník k dalšímu prvoligovému utkání, když ve své hale přivítá suveréna posledních let z Chrudimi. Poté následuje reprezentační pauza, vyplněná turnajem Grand Prix v Brazílii.

Branky: Beránek, Holeček - Hvolka, Kornák

Sestavy:
Slavia: Knobloch, Kučera - Matějka, Oliva, Bejda, Beránek - Kosina, Hrdina, Holeček, Pacheco - Zapletal, Wojnar, Kokeš.
Jistebník: Myška, Pikulík - Žiga, Hvolka, Kornák, Bláha, Potůček, Blažej, Vojtek

Zdroj: CC Jistebník.cz
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700