Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 15.4.2010

Spanilá cesta obhájce titulu pokračovala i prvním utkání proti pražské Slavii. V domácím prostředí Chrudim zvítězila 7:1 a do druhého utkání, které je na programu v neděli v podvečer, jde s vedením 1:0 na vítězná utkání. Utkání začalo sice opatrně a po několik náznacích šancí udeřilo poprvé v 9. minutě, kdy Roman Mareš našel přesnou přihrávkou svého bratra Michala a ten otevřel střelou skrz Knoblochovy nohy skóre. Čtyři minuty na to Max posunul autorovi prvního gólu šikovně míč a ten svým druhým gólem upravil skóre. V těchto minutách měli domácí velkou převahu, narušovanou jen několika pokusy hostů

o rychlý protiútok, a do přestávky ještě jednou měnili skóre. To když po uspávací taktice Chrudim najednou zrychlila a v gólovém zakončení z bezprostřední blízkosti Rešetár nezaváhal.

Ze šaten se Slavia vrátila s pokyny hrát aktivně a opravdu se jí podařilo vrátit utkání dramatický náboj. Zejména když ve 23. minutě využil Novotný akci Matějky a snížil na 3:1. Toto skóre vydrželo poměrně dlouho a hosté tak zdaleka nebyla ze hry a stále žila jejich naděje na solidní výsledek.

Na začátku poslední desetiminutovky začala Slavia koketovat s power-play, když Knoblocha nahradil mezi tyčemi Novotný. Jenže nakonec se tato herní varianta hostům nevyplatila. Nehráli jí v nejlepší pohodě a dovolili domácím při ní čtyřikrát (!) skórovat. Tím narostlo skóre až na 7:1, což je pro hosty vzhledem k solidnímu a rozhodně ne ustrašenému výkonu poměrně kruté.

Komentáře trenérů:


Ota Stejskal (Chrudim): "I když v konečném kontextu vstřelených branek zápas vyzněl jasně v náš prospěch, výhra se nerodila lehce. Škoda neproměněných příležitostí v prvním poločase a obdržené branky, která dostala soupeře na koně, protože hosté pak měli šanci utkání ještě zdramatizovat. Vzhledem k tomu, že Slavia hrála power-play dlouho před koncem, rozhodli jsme se čtyřky ponechat v tom složení, v jakém hrají. Velmi slušnou práci nejen v této fázi zápasu odvedli všichni hráči a patří jim za to dík. Vyhráli jsme však bitvu a ne válku. Dík i všem divákům, kteří nám vytvořili fantastickou atmosféru, nejlepší v tomto ročníku."

Stanislav Bejda (Slavia): "Do zápasu jsme nevstoupili tak, jak jsme chtěli. Tím, že jsme odbrželi dvě laciné branky, které padli přes dva naše hráče, byl zápas velmi ovlivněný a domácí se díky tomu uklidnili. Pak jsme to už měli těžké, nicméně snížení po přestávce nás dostalo zpátky do zápasu. Pak jsme už museli riskovat, jenže jsme nedali kontaktní gól i když jsme na to měli šance. Dnes jsme nezahráli naše maximum, byly tam chyby, hlavně v power-play. Neráli jsme co jsme si řekli a v neděli ve druhém utkání musíme zahrát lépe."

ERA-PACK Chrudim - SK Slavia Praha 7:1 (3:0)

Branky: 9., 13. Mareš M., 17. Rešetár, 34., 35. Pica Pau, 37. Cacau, 38. Mikan - 23. Novotný
ERA-PACK: Meller - Max, Cacau, Mareš R., Mareš M., Kopecký, Rešetár, Pica Pau, Mikan, Kroulík, Vladyka.
Slavia: Knobloch, Tichý - Pacheco, Hrdina, Novotný, Ulich, Holeček, Matějka, Bejda, Pleyer, Oliva, Kracman.

Celý článek na webu eFutsal.cz naleznete zde !

Nesestříhaný záznam na webu České televize naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700